Rulada cu pate de ton
Rulada cu pate de ton. Blatul este moale, pufos, iar crema este plina de savoare. Pentru aceasta am folosit pate ton de la RIO Mare.
Rulada aperitiv cu pate de ton este propunerea mea de rulada sarata potrivita pentru orice petrecere, masa festiva sau chiar si pentru sarbatori. Pe masa de revelion, cand multi isi doresc sa aiba un aperitiv cu peste (mai ales cei care tin cont de superstitia in care se spune ca aluneci printre necazuri in anul ce urmezaasa cum aluneca pestele in apa), aceasta rulada va avea mare succes.
Blatul este moale, pufos, iar crema este plina de savoare. Pentru aceasta am folosit pate ton de la RIO Mare.
Conservele de ton RIO Mare sunt preferatele mele si nu imi lipsesc niciodata din camara. De curand am descoperit produse noi in portofoliul acestora, asa ca le-am testat si sunt foarte incantata de ceea ce am obtinut.
Nu stiu cat de mult va plac voua conservele de peste, dar eu sunt obisnuita cu ele inca de mica si, asa cum spuneam, am in camara mereu stoc de conserve. Le transform in salate pe perioada verii, insotesc adesea pastele, poate din acest motiv veti gasi si o colectia maricica de retete cu paste cu tonpe blog, uneori ajung sa fie transformate in pasta de peste sau mousse de ton. Acum am descoperit acest pate de ton si sunt foarte incantata de el.
Ruladele aperitiv se pregatesc usor si sunt spornice. La noi in familie exista o traditie a ruladelor aperitiv pe care mama le pregateste de ziua ei. A incantat de-a lungul timpului o multimer de rude, prieteni si vecini cu acestea. Unele aveau ca umplutura ciuperci si cascaval, altele crema de branza cu marar si in ultimii ani cu pate de ficat.
Revenind la rulada de fata, as vrea sa va spun ca am pregatit-o pentru prietenii care ne-au vizitat week-end-ul trecut.
Am sa las modestia la o parte si am sa va spun ca este foarte buna, asa ca o voi pregati atat pentru Craciun cat si pentru noaptea dintre ani (cand trebuie sa avem ceva cu peste pe masa 😉 ).
Avand in vedere ca se apropie sarbatorile si sunt la mare cautare aperitivele, va las mai jos ingredientele si modul de preparare pentru reteta de rulada cu pate de ton de la RIO Mare si va invit sa o incercati si voi.
Pentru blat:
500 ml lapte
60 g unt
150 g faina
4 oua mari
20 g parmezan
sare
piper
Pentru crema:
200 g crema de branza
1/4 lingurita boia dulce de ardei
160 g Pate de ton RIO Mare soft and delicious
115 g Pate Rustico de ton cu masline RIO Mare
1 lingura masline tocate – optional
PREPARARE:
Punem laptele si untul la fiert. In momentul in care da in clocot adaugam faina in ploaie si amestecam rapid pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam la foc mic pana cand aluatul se desprinde de vas. Luam oala de pe foc, si lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare in parte. La final adaugam parmezanul, sare si piper, amestecam bine si punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul timp de 20 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. In acest timp pregatim crema: amestecam cele doua tipuri de pate RIO Mare cu crema de branza si boia de radei.
Scoatem blatul cand este rumenit la suparafata, il lasam sa se raceasca, apoi il ungem cu pateul de ton RIO Mare amestecat cu crema de branza. Blatul va fi pufos si gros, dar daca ne dorim un blat mai subtire punem un prosop foarte putin umezit peste el pentru 2-3 minute, imediat cum il scoatem din cutor. Optional, putem sa mai presaram 1 lingura masline feliate tocate marunt in crema de ton. Rulam blatul, apoi impachetam rulada in folie alimentara si o lasam la rece pentru 6-8 ore. Dupa acest interval putem sa o feliem.
O rulada gustoasa, usor de pregatit, perfecta pentru sarbatorile ce bat la usa.
Daca va place reteta si o incercati va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc. 🙂