Rulada cu pate de ton

9 decembrie 2016Diva in Bucatarie

Rulada cu pate de ton

Rulada cu pate de ton, aperitiv delicios

Rulada cu pate de ton este propunerea mea de rulada sarata potrivita pentru orice petrecere, masa festiva sau chiar si pentru sarbatori.

Pe masa de revelion, cand multi isi doresc sa aiba un aperitiv cu peste, aceasta rulada va avea mare succes.

RIOMare

Blatul este moale, pufos, iar crema este plina de savoare. Pentru aceasta am folosit pate ton de la RIO Mare.

Conservele de ton RIO Mare sunt preferatele mele si nu imi lipsesc niciodata din camara. De curand am descoperit produse noi in portofoliul acestora, asa ca le-am testat si sunt foarte incantata de ceea ce am obtinut.

Nu stiu cat de mult va plac voua conservele de peste, dar eu sunt obisnuita cu ele inca de mica si, asa cum spuneam, am in camara mereu stoc de conserve.

Le transform in salate pe perioada verii, insotesc adesea pastele, poate din acest motiv veti gasi si o colectia maricica de retete cu paste cu tonpe blog, uneori ajung sa fie transformate in pasta de peste sau mousse de ton.

Acum am descoperit acest pate de ton si sunt foarte incantata de el.

Rulade aperitiv

Ruladele aperitiv se pregatesc usor si sunt spornice. La noi in familie exista o traditie a ruladelor aperitiv pe care mama le pregateste de ziua ei. A incantat de-a lungul timpului o multimer de rude, prieteni si vecini cu acestea. Unele aveau ca umplutura ciuperci si cascaval, altele crema de branza cu marar si in ultimii ani cu pate de ficat.

Revenind la rulada de fata, as vrea sa va spun ca am pregatit-o pentru prietenii care ne-au vizitat week-end-ul trecut.

Am sa las modestia la o parte si am sa va spun ca este foarte buna, asa ca o voi pregati atat pentru Craciun cat si pentru noaptea dintre ani (cand trebuie sa avem ceva cu peste pe masa 😉 ).

Avand in vedere ca se apropie sarbatorile si sunt la mare cautare aperitivele, va las mai jos ingredientele si modul de preparare pentru reteta de rulada cu pate de ton de la RIO Mare si va invit sa o incercati si voi.

Ingrediente:

Pentru blat:

500 ml lapte

60 g unt

150 g faina

4 oua mari

20 g parmezan

sare

piper

Pentru crema:

200 g crema de branza

1/4 lingurita boia dulce de ardei

160 g Pate de ton RIO Mare soft and delicious

115 g Pate Rustico de ton cu masline RIO Mare

1 lingura masline tocate – optional

Cum faci rulada cu pate de ton?

Pregatire blat

Am pus laptele si untul la fiert.

In momentul in care dau in clocot se adauga faina in ploaie.

Se amesteca rapid pana se omogenizeaza compozitia.

rulada-cu-pate-de-ton-1rulada-cu-pate-de-ton-2

Am amestecat la foc mic pana cand aluatul s-a desprins de vas.

Am luat cratita de pe foc si am lasat sa se raceasca putin.

Apoi am adaugat pe rand ouale, amestecand dupa fiecare in parte.

La final am pus parmezanul, sare si piper si am amestecat bine.

Coacere blat

Am pus aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

rulada-cu-pate-de-ton-3rulada-cu-pate-de-ton-4

Am copt blatul timp de 20 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Pregatire umplutura

In acest timp am pregatit crema amestecand cele doua tipuri de pate RIO Mare cu crema de branza si boia de ardei.

rulada-cu-pate-de-ton-5

Asamblare

Am scos blatul din cuptor cand s-a rumenit la suparafata.

L-am lasatsa se raceasca, apoi l-am uns cu pateul de ton RIO Mare amestecat cu crema de branza.

Blatul va fi pufos si gros, dar daca ne dorim un blat mai subtire punem un prosop foarte putin umezit peste el pentru 2-3 minute, imediat cum il scoatem din cutor.

Optional, se poate presara peste umplura o lingura de masline feliate tocate mai mare.

Am rulat blatul, apoi l-am impachetat in folie alimentara.

Servire

Am pus rulada in frigider pentru 6-8 ore. Dupa acest interval se poate felia.

rulada-cu-pate-de-ton-6rulada-cu-pate-de-ton-7

Am pregatit o rulada gustoasa, perfecta pentru sarbatorile ce bat la usa.

rulada-cu-pate-de-ton-rio-mare

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc. 🙂

Print

Distribuie pe:

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *