Rulada cu ciuperci si cascaval

14 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Rulada cu ciuperci si cascaval

rulada cu ciuperci si cascaval diva in bucatarie

Rulada cu ciuperci si cascaval

Reteta rulada cu ciuperci si cascaval. Cum se face rulada cu ciuperci si cascaval. Aperitiv festiv rulada cu ciuperci si cascaval. Rulada aperitiv cu ciuperci si cascaval. Reteta veche de rulada cu ciuperci si cascaval. Cum se face blatul pentru rulada aperitiv? Rulada cu ciuperci reteta.

Rulada cu ciuperci si cascaval este un aperitiv perfect pentru mesele festive.

Este chiar delicioasa, si o putem servi deopotriva adultilor cat si copiilor.

Se poate servi calda, dar si rece. De cele mai multe ori am mancat-o rece si este savuraoasa.

Poate fi pregatita pentru mese festive, sarbatori, dar si pentru a fi mancata la mic dejun sau cina.

rulada cu ciuperci si cascaval diva in bucatarie a

Daca iti plac ruladele aperitiv isi las mai jos si alte sugestii:

Acestea fiind spuse iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de rulada cu ciuperci si cascaval:

Ingrediente:

Pentru blat rulada cu ciuperci si cascaval:
200 g unt
350 g lapte
4 oua
200 g faina
1 praf de sare

Pentru umplutura rulada cu ciuperci si cascaval:
1 lingura ulei masline
400 g ciuperci din conserva
250 g cascaval
sare
piper
1 legatura marar

Pentru topping – optional:
100 g cascaval ras

Mod de preparare rulada cu ciuperci si cascaval:

Pregatire umplutura de ciuperci

Am curatat ciupercile si coditele si le-am taiat in cuburi de marime medie. In timpul gatirii isi vor micsora volumul.

Am incins ulei intr-o tigaie si le-am calit pana s-a evaporat complet lichidul si s-au rumenit.

Le-am lasat sa se raceasca.

Pregatire blat

Am topit untul intr-o tigaie mai mare, apoi am incorporat faina.

In acest moment am luat tigaia de pe foc.

Am lucrat in continuare in tigaie pentru a nu murdari si alte vase.

Am adaugat galbenusurile unul cate unul si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Apoi am turnat laptele caldut si am amestecat usor.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit.

Le-am incorporat in compozitia cu faina amestecand usor, pentru a nu elimina aerul din spuma de albusuri.

Coacere

Am turnat aluatul in tava mare a cuptorului tapetata cu hartie de copt.

Am copt rulada timp de 35- 45 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Cat timp aceasta s-a copt am tocat mararul cat mai marunt, l-am pus peste ciuperci,  am presarat sare si piper si am amestecat.

Am ras si cascavalul prin razatoarea cu gauri mari.

Racire blat

Cand blatul s-a copt, am pus peste el un prospop umezit si l-am rasturnat cu hartia de copt in sus.

Am dezlipit hartia de copt tragand cu grija de ea.

Umplere rulada

Am lasat 2 minute sa se raceasca, apoi am pus ciupercile peste blat.

Le-am acoperit cu un strat de cascaval ras.

Am rulat cu ajutorul prosopului, strangand cat s-a putut.

Am pus rulada inapoi in cuptor pentru 5 minute.

Cascavalul se va topi si se vor lipi mai bine ciupercile.

Optional, se poate presara cascavalul ras dupa ce va fi scoasa din cuptor.

Se inveleste rulada in folie alimentara, hartie de copt sau folie de staniol si se pune la frigider.

Servire rulada cu ciuperci si cascaval

Rulada cu ciuperci si cascaval  va sta la frigider cateva ore, apoi  se poate taia  in feliisubtiri.

Daca o mananci ca si gustare sau mic dejun tai doar cateva felii.

Daca o folosesti ca aperitiv pentru o masa festiva sau de sarbatori tai 3/4 din rulada si aranjezi pe platou.

Completezi cu restul pe masura ce se consuma.

Se poate servi rece sau o incalzesti in cuptorul cu microunde timp de 30 secunde.

Pofta buna!

Iata si poza veche cu rulada cu ciuperci si cascaval din 2011, cand abia invatam sa fac poze.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. arata f bine rulada.sunt un mare fan a tot ce inseamna rulada.spune-mi te rog,cand luam tigaia de pe foc?imediat ce s-a topit untul?lasam sa se raceasca putin?nu se intampla nimic daca adaugam galbenusul peste compozitia calda?astept raspunsul tau deoarece vreau neaparat sa fac aceasta reteta.

    1. Dupa ce se topeste untul, opresti focul. Eu am lucrat in tigaie din comoditate. Nu lasi sa se raceasca, pentru ca intre timp pui faina si cat timp o incorporezi pe aceasta mai scade putin caldura – nici untul nu este atat de fierbinte, cand se topeste nu are temperatura de fierbere… Laptele il pui tot cald, dar nu fierbinte. Iti multumesc pentru intrebare, poate mai au si altii nevoie de aceasta explicatie, pe care am si atasat-o. Sper ca acum te poti apuca de preparat … si spor la gatit! Eu iubesc aceasta rulada!

  2. buna ! am incercatt si eu reteta… dar mi se pare prea puternic gustul de unt. si mi s-a rupt si blatul. nu stiu unde am gresit 🙁

    1. Nu stiu sa iti spun unde ai gresit. Blatul acesta nu mi s-a rupt niciodata. 🙁 Ma tot gandesc sa pun o varianta video la cateva retete, asa ca voi avea in vedere si aceasta reteta.

      1. ar fi perfect! vreau sa imi surprind musafirii de revelion . si retetele tale mi se par cele mai potrivite! pacat ca nu sunt eu cea mai buna gospodina 🙂

  3. O fac la multe ocazii, deja o stiu pe de rost. Iese f buna! Un prieten m-a intrebat ultima data: mai, sigur ai facut-o tu? 🙂

  4. O fac la multe ocazii, deja o stiu pe de rost. Iese f buna! Un prieten m-a intrebat ultima data: mai, sigur ai facut-o tu? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *