RETETE RECENTE

RULADA CU CIUPERCI SI CASCAVAL

octombrie 14, 2011 | CATEGORIA

rulada cu ciuperci si cascaval diva in bucatarie

Rulada cu ciuperci si cascaval. Reteta rulada cu ciuperci si cascaval. Cum se face rulada cu ciuperci si cascaval. Aperitiv festiv rulada cu ciuperci si cascaval.

Rulada aperitiv cu ciuperci si cascaval. Reteta veche de rulada cu ciuperci si cascaval. Cum se face blatul pentru rulada aperitiv? Rulada cu ciuperci reteta.

rulada cu ciuperci si cascaval diva in bucatarie a

Rulada cu ciuperci si cascaval este un aperitiv perfect pentru mesele festive.

Este chiar delicioasa, si o putem servi deopotriva adultilor cat si copiilor.

Daca iti plac ruladele aperitiv isi las mai jos si alte sugestii:

 

 

Ingrediente rulada cu ciuperci si cascaval:

Pentru blat rulada cu ciuperci si cascaval:
200 g unt
350 g lapte
4 oua
200 g faina
1 praf de sare

Pentru umplutura rulada cu ciuperci si cascaval:
1 lingura ulei masline
400 g ciuperci din conserva
250 g cascaval
sare
piper
1 legatura marar

Pentru topping – optional:
100 g cascaval ras

Mod de preparare rulada cu ciuperci si cascaval:

Inainte sa trec la realizarea aluatului pentru rulada am pregatit umplutura de ciuperci. 

Am curatat ciupercile si coditele si le-am taiat in cuburi de marime medie. In timpul gatirii isi vor micsora volumul.

Am incins ulei intr-o tigaie si le-am calit pana s-a evaporat complet lichidul si s-au rumenit.

Le-am lasat sa se raceasca si am trecut la pregatirea aluatului de rulada.

Am topit untul intr-o tigaie mai mare, apoi am incorporat faina.

In acest moment am luat tigaia de pe foc. Am lucrat in continuare in tigaie pentru a nu murdari si alte vase.

Am adaugat galbenusurile unul cate unul si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am turnat laptele caldut si am amestecat usor.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit.

Le-am incorporat in compozitia cu faina amestecand usor, pentru a nu elimina aerul din spuma de albusuri.

Am turnat aluatul in tava mare a cuptorului tapetata cu hartie de copt.

Am copt rulada timp de 35- 45 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Cat timp aceasta s-a copt am tocat mararul cat mai marunt, l-am pus peste ciuperci,  am presarat sare si piper si am amestecat.

Am ras si cascavalul prin razatoarea cu gauri mari.

Cand blatul s-a copt, am psu peste el un prospop umezit si l-am rasturnat cu hartia de copt in sus.

Am dezlipit hartia de copt tragand cu grija de ea.

Am lasat cateva minute sa se raceasca, apoi am pus ciupercile peste blat.

Le-am acoperit cu un strat de cascaval ras.

Am rulat cu ajutorul prosopului, strangand cat s-a putut. Am pus rulada inapoi in cuptor pentru 5 minute.

Cascavalul se va topi si se vor lipi mai bine ciupercile.

Optional, se poate presara cascavalul ras dupa ce va fi scoasa din cuptor.

Se inveleste rulada in folie alimentara, hartie de copt sau folie de staniol si se pune la frigider.

 

Servire rulada cu ciuperci si cascaval

Rulada cu ciuperci si cascaval  va sta la frigider cateva ore, apoi  se poate taia  in feliisubtiri.

Daca o mananci ca si gustare sau mic dejun tai doar cateva felii.

Daca o folosesti ca aperitiv pentru o masa festiva sau de sarbatori tai 3/4 din rulada si aranjezi pe platou.

Completezi cu restul pe masura ce se consuma.

Se poate servi rece sau o incalzesti in cuptorul cu microunde timp de 30 secunde.

Pofta buna!

Iata si poza veche cu rulada cu ciuperci si cascaval din 2011, cand abia invatam sa fac poze.

 

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

 

Comentarii

  • ce-mi plac ciupercile. Mersi de reteta. O salvez si o fac sigur

  • Super buna! Am escecutat si eu aceasta combinatie, insa cu alta reteta.
    Combinatia este foarte reusita.
    Te pup

  • … din nou …inghit in sec!

  • diva in bucatarie

    O sa iti placa Alice!!!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Raluca!

  • diva in bucatarie

    Andreea te invit la o felie…

  • Ce bine arata!!!E grozava pentru aperitiv!Notat!Pup!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Licuta! O sa iti placa cu siguranta! Pup

  • flory

    arata f bine rulada.sunt un mare fan a tot ce inseamna rulada.spune-mi te rog,cand luam tigaia de pe foc?imediat ce s-a topit untul?lasam sa se raceasca putin?nu se intampla nimic daca adaugam galbenusul peste compozitia calda?astept raspunsul tau deoarece vreau neaparat sa fac aceasta reteta.

    • diva in bucatarie

      Dupa ce se topeste untul, opresti focul. Eu am lucrat in tigaie din comoditate. Nu lasi sa se raceasca, pentru ca intre timp pui faina si cat timp o incorporezi pe aceasta mai scade putin caldura – nici untul nu este atat de fierbinte, cand se topeste nu are temperatura de fierbere… Laptele il pui tot cald, dar nu fierbinte. Iti multumesc pentru intrebare, poate mai au si altii nevoie de aceasta explicatie, pe care am si atasat-o. Sper ca acum te poti apuca de preparat … si spor la gatit! Eu iubesc aceasta rulada!

  • mariana

    este minunata reteta!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mariana!

  • ileana

    arata super,multumesc ptr.aceasta reteta!vreau sa o fac si eu simbata. 15.03.2013,ora21.16

    • diva in bucatarie

      Ileana, este una din ruladele mele preferate.

  • wow, ce bunatateeeeeee <3

    • diva in bucatarie

      YEP! Chiar e tare, tare buna!

  • este superb, chiar acum am terminat_o de facut!

  • este super, chiar acum am terminat-o de facut! asteptam sa o gustam.

  • silvia

    tava ce dimensiune are

    • diva in bucatarie

      Tava mare de cuptor!

  • Esme

    Acuma am facut reteta si a iesit minunat!

  • miruna

    buna ! am incercatt si eu reteta… dar mi se pare prea puternic gustul de unt. si mi s-a rupt si blatul. nu stiu unde am gresit 🙁

    • diva in bucatarie

      Nu stiu sa iti spun unde ai gresit. Blatul acesta nu mi s-a rupt niciodata. 🙁 Ma tot gandesc sa pun o varianta video la cateva retete, asa ca voi avea in vedere si aceasta reteta.

      • mirun

        ar fi perfect! vreau sa imi surprind musafirii de revelion . si retetele tale mi se par cele mai potrivite! pacat ca nu sunt eu cea mai buna gospodina 🙂

  • Valeria

    Buna,
    Am facut aceasta rulada si mi-a placut foarte mult, crezi ca merge si cu umplutura de spanac? Iti multumesc.

  • Maricica

    O intrebare. Dupa ce pui cascavalul peste ciuperci nu mai dai rulada la cuptor? Cum se leaga ciupercile?

    • Cascavalul ajuta la lipire. Ciupercile sunt inca calde, suficient cat sa se topeasca usor cascavalul.

  • Gabriela

    Ce rol au prosoapele umezite puse deasupra ? Nu puteți prepara rulada și fără prosoape ?

  • Gabriela

    O fac la multe ocazii, deja o stiu pe de rost. Iese f buna! Un prieten m-a intrebat ultima data: mai, sigur ai facut-o tu? 🙂

  • Dana

    O fac la multe ocazii, deja o stiu pe de rost. Iese f buna! Un prieten m-a intrebat ultima data: mai, sigur ai facut-o tu? 🙂

  • Dana

    Fac aceasta rulada la toate mesele festive. Deja o stiu pe de rost. De la tine am invatat-o!

  • Bugalete

    Abia aștept sa o fac pentru ziua soțului de Sf. Vasile

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *