Rulada cu ciuperci si cascaval este un aperitiv perfect pentru mesele festive. Este chiar delicioasa, si o putem servi deopotriva adultilor cat si copiilor.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
200 g unt
350 g lapte
4 oua
200 g faina
1 praf de sare
Pentru umplutura:
1 lingura ulei masline
400 g ciuperci din conserva
250 g cascaval
sare
piper
1 legatura marar
Pentru topping:
100 g cascaval ras
PREPARARE:
Topim untul intr-o tigaie mai mare, apoi incorporam faina. Din acest moment nu mai lucram pe foc, eu am lucrat in continuare in tigaie din comoditate.
Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam apoi laptele caldut si amestecam usor.
La final adaugam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Turnam aluatul intr-o tava de cuptor, in care am pus hartie de copt. Vom coace rulada 35- 45 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C.
Cat timp aceasta se coace noi calim ciupercile in ulei de masline timp de 2-3 minute. Adaugam mararul tocat marunt si asezonam cu sare si piper.
Cand blatul este copt, il scoatem rasturnadu-l peste un prosop umezit. Dezlipim usor hartia de copt si acoperim cu prosop umed. Lasam cateva minute sa se raceasca, apoi punem ciupercile calde peste blat. Le acoperim cu un strat de cascaval ras.
Rulam usor cu ajutorul prosopului, presaram cascavalul ras pesntru topping si invelim rulada intr-o folie alimentara, sau folie de staniol. O dam la rece pentru cateva ore, apoi o putem taia felii si servi.
Pofta buna!
ce-mi plac ciupercile. Mersi de reteta. O salvez si o fac sigur
Super buna! Am escecutat si eu aceasta combinatie, insa cu alta reteta.
Combinatia este foarte reusita.
Te pup
… din nou …inghit in sec!
O sa iti placa Alice!!!
Multumesc Raluca!
Andreea te invit la o felie…
Ce bine arata!!!E grozava pentru aperitiv!Notat!Pup!
Multumesc Licuta! O sa iti placa cu siguranta! Pup
arata f bine rulada.sunt un mare fan a tot ce inseamna rulada.spune-mi te rog,cand luam tigaia de pe foc?imediat ce s-a topit untul?lasam sa se raceasca putin?nu se intampla nimic daca adaugam galbenusul peste compozitia calda?astept raspunsul tau deoarece vreau neaparat sa fac aceasta reteta.
Dupa ce se topeste untul, opresti focul. Eu am lucrat in tigaie din comoditate. Nu lasi sa se raceasca, pentru ca intre timp pui faina si cat timp o incorporezi pe aceasta mai scade putin caldura – nici untul nu este atat de fierbinte, cand se topeste nu are temperatura de fierbere… Laptele il pui tot cald, dar nu fierbinte. Iti multumesc pentru intrebare, poate mai au si altii nevoie de aceasta explicatie, pe care am si atasat-o. Sper ca acum te poti apuca de preparat … si spor la gatit! Eu iubesc aceasta rulada!
este minunata reteta!!!
Multumesc Mariana!
arata super,multumesc ptr.aceasta reteta!vreau sa o fac si eu simbata. 15.03.2013,ora21.16
Ileana, este una din ruladele mele preferate.
wow, ce bunatateeeeeee <3
YEP! Chiar e tare, tare buna!
este superb, chiar acum am terminat_o de facut!
este super, chiar acum am terminat-o de facut! asteptam sa o gustam.
tava ce dimensiune are
Tava mare de cuptor!
Acuma am facut reteta si a iesit minunat!
buna ! am incercatt si eu reteta… dar mi se pare prea puternic gustul de unt. si mi s-a rupt si blatul. nu stiu unde am gresit 🙁
Nu stiu sa iti spun unde ai gresit. Blatul acesta nu mi s-a rupt niciodata. 🙁 Ma tot gandesc sa pun o varianta video la cateva retete, asa ca voi avea in vedere si aceasta reteta.
ar fi perfect! vreau sa imi surprind musafirii de revelion . si retetele tale mi se par cele mai potrivite! pacat ca nu sunt eu cea mai buna gospodina 🙂
Buna,
Am facut aceasta rulada si mi-a placut foarte mult, crezi ca merge si cu umplutura de spanac? Iti multumesc.
Sigur!
O intrebare. Dupa ce pui cascavalul peste ciuperci nu mai dai rulada la cuptor? Cum se leaga ciupercile?
Cascavalul ajuta la lipire. Ciupercile sunt inca calde, suficient cat sa se topeasca usor cascavalul.
Ce rol au prosoapele umezite puse deasupra ? Nu puteți prepara rulada și fără prosoape ?
O fac la multe ocazii, deja o stiu pe de rost. Iese f buna! Un prieten m-a intrebat ultima data: mai, sigur ai facut-o tu? 🙂
O fac la multe ocazii, deja o stiu pe de rost. Iese f buna! Un prieten m-a intrebat ultima data: mai, sigur ai facut-o tu? 🙂
Fac aceasta rulada la toate mesele festive. Deja o stiu pe de rost. De la tine am invatat-o!
Abia aștept sa o fac pentru ziua soțului de Sf. Vasile
La multi ani!