fbpx

RETETE RECENTE

RULADA APERITIV CU PATE DE FICAT

December 18, 2012 | CATEGORIA

Rulada aperitiv cu pate de ficat este una din cela mai bune si mai fine rulade sarate.

O rulada aperitiv ne salveaza de multe ori cand avem de pregatit mese festive. Rulada cu pate de ficat am ales-o pentru ca se pregateste foarte usor, are aspect frumos si este gustoasa.

Mama mea obisnuia sa pregateasca mereu pentru ziua ei de nastere rulade aperitiv. Am crescut cu acest tip de aperitiv si va spun ca il apreciez foarte mult.

Atat rudele, cat si colegele mamei de la munca, vecinii sau prietenii de familie asteptau ca in fiecare an mama sa le faca aceasta rulada sau cea cu ciuperci si cascaval, dar mai pregatea si rulada cu crema de branza si marar. Intr-un an i-a pacalit ca nu a facut rulada. Pana la urma le-a servit-o inainte de desert. Desi toata lumea era satula de la alte aperitive si friptura, pentru aceasta rulada cu totii au declarat ca mai bine renunta la desert decat sa nu manunce o felie din rulada mamei cu pate de ficat.

Pateul de ficat poate fi cumparat sau pregatit in casa. Gogosarii murati pot fi inlocuiti cu castraveti murati. Asta in functie de gusturi si ce avem la indemana.

Am refacut o parte din retele de rulade aperitiv pregatite de mama, dar si unele incercate de mine si le-am pus pe toate intr-o colectie de rulade aperitiv, pe care le veti putea descoperi aici. 

Ruladele aperitiv sunt spornice, gustoase si frumoase. Se pregatesc usor, cu ingrediente, in general, la indemana oricui. Se potrivesc atat la mesele de sarbatoare pentru Craciun, Revelion sau Sarbatori Pascale, dar le putem savura si la micul dejun.

Va invit sa o preparati pentru a va convinge scat este de buna, asa ca va las mai jos ingredientele si modul de perparare pentru rulada aperitiv cu pate de ficat.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

200 g unt
350 g lapte
4 oua
200 g faina
1 praf de sare

Pentru umplutura:

300-350 g pate de ficat (porc)
100 g unt
1 lingura mustar
1 lingura mascarpone
2 oua fierte tari
1/2 gogosar (mai mare) murat- tocat cubulete
cateva fire parunjel verde
sare, piper

PREPARARE:

Pentru a realiza blatul procedam exact ca in cazul ruladei cu ciuperci si cascaval.

Topim untul intr-o tigaie mai mare, apoi incorporam faina. Din acest moment nu mai lucram pe foc, eu am lucrat in continuare in tigaie din comoditate. Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam apoi laptele caldut si amestecam usor.

La final adaugam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Turnam aluatul intr-o tava de cuptor, in care am pus hartie de copt. Vom coace rulada 35- 45 de minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Cand blatul este copt, il scoatem rasturnadu-l peste un prosop umezit. Dezlipim usor hartia de copt si acoperim cu prosop umed.

Lasam rulada astfel minim 30 minute. In acest timp frecam pateul de ficat cu unt, adaugam mascarpone, asezonam cu sare si piper si amestecam. Incorporam apoi gogosarii si ouale tocate cubulete, patrunjelul tocat fin si omogenizam compozitia.

Intindem crema obtinuta peste blat, rulam cu ajutorul prosopului apoi invelim rulada intr-o folie alimentara sau o folie de staniol.

O dam la rece pentru cateva ore, apoi o putem taia felii si servi.

Sa aveti pofta!

 

Pentru alte retete simple si gustoase ma gasiti si pe canalul de You Tube. Daca va abonati veti la curent cu toate noutatile.

 

 

Comentarii

  • Te felicit sincer pentru talent, imaginatie dar si foarte, foarte multa rabdare! E un deliciu sa te urmaresc zilnic si cel mai probabil, daca as fi fost barbat, te-as fi cerut de sotie! Iti doresc o zi frumoasa, cel putin la fel cum ne-o faci tu noua!

    • diva in bucatarie

      Multumesc mult, Anca! Esti tare draguta!!!

  • Iaii, ce bunatate! Numai buna de servit la masa de Craciun.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Alina!

  • Ce bine arata,perfecta pentru mesele de sarbatoare!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Simona!

  • Chiar mi-e pofta,arata foarte bine rulada ta!Pupici 😀

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Flory!

  • E grozava!!! Si eu vreau sa fac ceva de genul asta de sarbatori! Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Poliana!

  • elena

    incercat! insa mi s-a parut prea mult pateu, data viitoare fac mai putin.

    • diva in bucatarie

      Elena, dupa gust…

  • mircea roxana

    prea mult pateu de ficat si prea mult lapte.mie mi so imoiat blatu… si cred ca ii prea mult lapte si prea putina faina.. ii super buna

    • diva in bucatarie

      Blatul de la rulada nu trebuie modificat deloc! Daca ti se pare prea mult pateu poti pune mai putin, dar la ingredientele de la rulada nu ai nevoie sa modifici pentru ca sunt f ok!

  • stela

    foarte bine arata

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • simona serban

    am facut_o si eu,e chiar grozava

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Ema

    De ce mi s-a rupt blatul atunci cand am rulat-o???????? !!!

    • diva in bucatarie

      Daca o rulati imediat cand o scoateti din prosopul umezit ar trebui sa nu se rupa. Se mai intampla, dar banuiesc ca nu s-a rupt in totalitate.

  • Criss

    Este bun si pateu de porc care contine 20 % ficat ?

  • Roxana

    E f buna rulada …. am sa o incerc si pe cea cu ciuperci … Am facut-o de Pasti si ne-a placut mult ..Multumim pentru retete

  • Nelly

    Am facut rulada cu ciuperci,f laudata a fost! Mi s-a rupt si mie putin blatul cand am inceput sa o rulez, dar cred ca am lasat-o putiin de tot mai mult in cuptor. In rest, f fain a crescut blatul,a iesit f pufos. Multumesc pentru reteta, o sa incerc si varianta cu pateu chiar maine,pt primul mic dejun al anului 2017. An nou cu multe realizari!

  • Leliana Craciun

    Eu o fac cu umplutura de branza ,dar se poate face si cu spanac ,ciuperci etc.E super buna .

  • Teaca Iluta

    Am bifat-o pt meniul de Paste!!! Arata super bine!

  • Nicoleta

    Putem face blatul doar cu 4 albusuri si un galbenus pt un copil cu alergie la galbenus?

  • otilia

    arata super-apetisant! nici nu vreau sa ma gandesc cat e de gustoasa! baietii tai sunt niste norocosi! ii invidiez, un pic! 😛

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *