fbpx

RETETE RECENTE

PIZZA RUSTICA

October 13, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

Pentru blat:
300 g faina
120 ml apa calda
10 g drojdie proaspata
2 linguri ulei de masline
1 lingura zahar
1 lingurita sare

Pentru topping:
1 ceasca suc de rosii
1 lingurita oregano
120 g masline fara samburi
100 g ciuperci
150 g mozzarella
1 carnat semiafumat
50 g sunca
50 g kaizer
1 ardei kapia
sare
piper

PREPARARE:

Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul, o lingura de faina si le acoperim cu 2-3 linguri apa calda. Amestecam putin, apoi lasam sa creasca.
Pregatim intr-un vas faina amestecata cu sare. Facem o gaura in mijlocul fainii si turnam maiaua (drojdia crescuta in ceasca).
Amestecam faina cu maiaua, turnam restul de apa calda si uleiul. Framantam aluatul cateva minute, pana devine neted si nu se mai lipeste de maini. Il lasam in vas, acoperit cu un prosop, sa creasca.

Dupa ce aluatul a dospit, il luam din vas si il punem pe blatul de lucru, peste care am presarat faina. Il mai framantam putin, apoi il intindem cu mana sau cu sucitorul, lasand un aluat de 3-4 mm grosime si un diametru de aproximativ 30 cm. Punem aluatul in tava de pizza, pe hartie de copt (pe aceasta o vom ungem cu foarte putin ulei de masline). Acoperim blatul cu un strat de suc de rosii, presaram oregano, sare si piper.

Presaram mozzarella rasa. Peste aceasta aranjam carnatii, kaizerul, sunca, ciupercile, maslinele si ardeiul taiat rondele.

Coacem pizza pe programul de pizza (sau la 220°C) pentru aproximativ 20 -25 de minute.

Asa cum va spuneam si la Pizza Capriciosa, nu mai comandam pizza acasa! Se face mult prea usor …

Pofta buna!

Comentarii

  • moama ce bunatate!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Andreea!

  • Super bine arata! Tocmai mi-am cumparat 2 tavi speciale pentru copt pizza. O sa le inagurez ca aceasta reteta.
    Te pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Raluca!

  • Buna buna…vin si eu la masa…
    pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bianca!

  • asta da surpriza ( te astept la mine ;)) !!!!! …. pizza e minunata , iar tie ti-a iesit mai mult decat perfect 😉 …..

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adina!

  • Tare bine arata!Dau o raita prin frigider si cred ca o sa am o familie fericita in seara asta:)

    • diva in bucatarie

      te pup Teo!

  • DiaMar bucataria galbena

    Ce aratoasa este.O seara buna.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela!

  • Ce minunatie!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Bucate-apetisante!

  • Nu pot sa refuz o feliuta, ca arata grozav de bine!!!Pup!

  • Vin si eu la o pizza, aratã super:)

  • vai ce fain arata !! am notat reteta 😛 super poze !

  • diva in bucatarie

    Multumesc Licuta! Te pup

  • diva in bucatarie

    Te astept Ramona!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Mirela!

  • Nici eu nu mai comand pizza de mult timp , fac acasa asa cum ne place , cu ce ne place . Pizza ta arata de vis , bine ca nu am vazut-o aseara , ca toata noaptea visam pizza.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dorina!

  • Arata delicios!!! Foarte mult imi place pizza asta! As fura o portie.. Te pup

    • diva in bucatarie

      Simona poti sa o furi pe toata! O sa fac una si mai tare luna viitoare!

  • Cornel

    Poti sa-mi spui daca tava cu pizza se pune direct pe partea de jos a cuptorului sau pe un gratar undeva mai sus? Eu am constatat ca, la 200 grade, daca pun pizza pe primul “raft” de jos in 15 minute mozzarella devine bruna in umele locuri iar aluatul nu e chiar bine rumenit. Daca o asez chiar in partea de jos, sub primul “raft” se coace si aluatul dar apoi o mai pun pe primul nivel inca 3-4 minute sa se rumeneasca deasupra. Nu am un cuptor prea destept, e drept, dar are functia de coacere pizza… Ma intreb ce s-ar intampla la 220 grade…

    • diva in bucatarie

      Cred ca functia de coacere “pizza” are 220°C si se coace in 20 minute -pusa in cuptor la mijloc, in tava speciala de pizza (are gauri). Uite ca m-ai facut curioasa si o sa merg in vecini sa vd cum fac pizza la cuptorul lor!

      • Cornel

        Multumesc!
        Si alta intrebare ref. la faina: ce tip de faina folosesti? E intr-adevar faina pentru pizza care se comercializeaza in supermarket-uri chiar sub aceasta denumire si care e de fapt o faina tip 550 mai buna decat faina de ex. 650 sau 000? Merci si spor!

        • diva in bucatarie

          Faina normala, tip 000.
          Nu cumpar nimic din genul faina pentru chec sau pentru pizza, pentru ca vreau sa testez cum iese cu cea pe care o gasim oriunde si oricand.

  • Rodica

    Eu nu am drojdie proaspata , cite pliculete de drojdie uscata sa folosesc ?

    • diva in bucatarie

      1 plic este echivalentul a 25 g

  • nicoleta

    Foarte delicioasa!!

  • Misha

    Prima pizza mâncata in casa! DELICIOASA!!!!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *