Porc cu alune – porc kung pao
Porc cu alune – porc kung pao. Porc cu alune (PORC KUNG PAO), in seria preparatelor chinezesti, se face atat de simplu incat totul devine o joaca de copil…

Porc cu alune (PORC KUNG PAO), in seria preparatelor chinezesti, se face atat de simplu incat totul devine o joaca de copil…
INGREDIENTE:
3 cotlete maricele porc
1 morcov
1 castravete
1 mana mica fasole verde foarte subtire
1 ceapa verde
pasta ardei
6 linguri sos soia
200 ml supa de legume
sare
zahar
alune
1 lingura amidon
3 linguri ulei masline
1 ceapa verde
1/4 -1/2 lingurita fulgi ardei iute
PREPARARE:
Cotletele de porc il spalam si il taiem cuburi medii. Presaram fulgi de ardei iute.
Il calim bine in ulei de masline, apoi adaugam ceapa verde.
Morcovii spalati si curatati ii taiem fasii subtiri. Procedam la fel cu castravetii, iar fasolea verde o taiem in bucati de 2-3 cm. Le calim in tigaia in care am calit porcul. Adaugam la final carnea si alunele, si le calim impreuna 1 minut.
Preparam sosul amestecand pasta de ardei, sosul de soia, supa, sare, amidon si zahar. Turnam sosul peste carne si legume si, lasam sa fiarba 8 minute, cu un capac.
Servim imediat, cu o garnitura de orez cu legume sau taitei chinezesti.
Pofta buna!
e bun, mai?
vreau sa incerc demult o reteta de genu asta dar am ceva retineri, nu stiu de ce:)
la prima vedere parca nu se prea potriveste castravetele..
In foarte multe retete asiatice intalnim castravetele alaturi de carne… iar pentru aceasta reteta m-am documentat doar din site-uri(bloguri) asiatice, adaptand-o la ce am gustat prin restaurantele noastre.
Multumesc tare mult pentru precizare, de abia astept sa fac reteta sambata.
Si noi vrem sa servim! ce bunatate, mai ales ca-i si putin picanta! :*
Alice fara probleme incearca! O sa prinzi gustul lor si nu te mai opresti!
Multumesc Andreea!
ce combinatie! suna interesant si arata bine!Pup
In meniul restaurantelor chinezesti este nelipsit porcul cu alune… Pup
iar ma pui pe gatit:))dar nu ma supar deloc.
Super buna…si gustoasa.
Tot citeam ce s-a intamplat cu alunele si nu am vazut scris nicaieri.
Deduc ca le-ai prajit impreuna sau inainte pe el:)
Pupici
Cred ca mi-ar place o portie si mie 😀 Arata super !
Adina, daca iti place, se face cat ai zice peste! Pup
Bianca, langa carne, la final de calire… multumesc pt observatie. Pup
Mirela cu drag!
Copio la receta, tengo unos fideos de arroz y salsa de soja, esperando para algo asÃ.
Se ve un plato delicioso.
Saludos.
Aumento en la cocina! Te va a gustar!
Geniala… ce combinatie ucigatoare ai aici!! porc cu alune.. pai ce puteam sa-mi doresc mai mult??
Multumesc Antonina!
N`am mancat niciodata porc cu alune, dar cred ca bun. Alunele sunt prajite si sarate sau crude? Pupici
Simona, e bine sa incerci!
Uite cat porc cu alune ai!mancam toti la tine!banuiesc ca a fost grozav!
A fost, ca bine spui!!
Delicios! Abia astept sa incerc!
Chiar o sa iti placa!
Hai ca v-ati pupat destul. Aveti de gand sa faceti un kung pao, sau doar sa vorbiti vorbe pe net?
Ce fel de alune ai cumparat? sarate, nesarate, crude?
sarate 🙂