fbpx

RETETE RECENTE

OUA UMPLUTE CU TON

May 8, 2013 | CATEGORIA

oua-umplute-cu-ton

Oua umplute cu ton – reteta simpla, gustoasa, forte usor de pregatit. Cu ingrediente simple, in timp scurt puteti transforma o reteta banala intr-un festiva, gata sa stea pe masa atat la micul dejun, cat si in zilele de sarbatoare.

Imediat dupa revolutie, dar si inainte, ouale umplute erau la mare moda. Bunica mea poloneza le pregatea adesea cu ciuperci sau cu diverse tipuri de peste. Mama le prefera pe cele cu pate din ficat de pui.

Chiar si in vremurile comuniste in localitatile de granita se facea usor trafic cu diverse produse alimentare sau unii de descurcau mai bine in a le procura. Bunicii mei aveau cam tot ce imi trecea mie prin cap la vremea aceea, iar bunicul in mod special tinea sa ne rasfete mai mult pentru ca ne vedeam doar de 2 ori pe an, in vacante. Asa se face ca si in acele vremuri pe masa de paste aveam uneori icre negre sau rosii de la rusi. Si, daca bunica facea oua umplute cu peste le decora cu icre.

Eu am descoperit caperele si le-am folosit atat in umplutura, cat si pe post de decor ale acestor oua umplute cu ton.

Ouale umplute cu ton sunt printre preferatele mele in ultima perioada. Cred ca le-am pregatit pe posta de aperitiv la toate aniversarile din ultimul an, dar totul a inceput cu noaptea de revelion cand mi-am dorit aperitive rapide cu peste.

Am mai pregatit oua umplute cu ton si in alte variante. Le puteti vedea daca apasati aici. Peste 10 retete de oua umplute puteti vedea intr-o singura postare daca apasati aici.

Inainte sa va arat cum se fac ouale umplute cu ton trebuie sa mentionez ca ouale se pun la fiert in apa rece. Le fierbeti 8-10 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca. Le curatati usor cat sunt inca fierbinti.

oua-umplute-cu-ton

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru oua umplute cu ton.

INGREDIENTE:

10 oua fierte de consistenta tare

Pentru umplutura
1 conserva de ton (160 g)
3 linguri maioneza
1 lingurita capere + 16 capere pentru decor
1-2 lingurite suc lamaie
2 fire marar/patrunjel verde – pentru decor

PREPARARE:

Am fiert ouale pana au avut consistenta tare. Le-am curatat de coaja si le-am taiat in jumatate pe lungime, apoi le-am scos galbenusurile. Am scurs bine tonul din conserva si l-am pus intr-un bol.
Cu un mixer vertical am amestecat 5 galbenusuri, maioneza, sucul de lamaie, caperele si tonul, apoi am asezonat cu sare si piper si am mai adaugat putin  suc de lamaie.

oua-umplute-cu-ton-1

Am umplut jumatatile de oua cu crema, le-am ornat cu capere si marar, dar puteti folosi doar patrunjel verde.

oua-umplute-cu-ton-2

Asta-i tot!

Simplu, bun si rapid de pregatit!

Comentarii

  • Un aperitiv delicios!! N-ar trebuie sa lipseasca la o masa festiva!
    Pupici

  • diva in bucatarie

    😉 Te pup!

  • Alexandra

    Cate galbenusuri ai folosit pt reteta?

    • diva in bucatarie

      doar 5 galbenusuri.

  • Negutescu

    Arată bine!
    Și cred că este și bun!
    Dar nu știu ce sunt capere!
    Și ce gust au!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *