Chiftelute din oua si cartofi

8 mai 2013Diva in Bucatarie

Chiftelute din oua si cartofi

Chiftelute din oua si cartofi, reteta simpla, foarte gustoasa de chiftelute fara carne.

Reteta de chiftelute din oua si cartofi se face foarte usor si rapid. Este un preparat delicios, savuros, o reteta ieftina.

Le-am pregatit pentru a refolosi ouale ramase dupa Pasti. A fost cea mai buna idee pe care am avut-o pentru ca ai mei s-au indragostit de ele si mi-au cerut sa le refac si in week-end-ul ce urmeaza pentru cina.

Daca vreti mai multe idei pentru a pregati ouale ramase dupa Pasti apasati aici – veti o colectie maricica de sugestii.

Noi le-am mancat la cina, cu o salata mare alaturi, dar am mai avut la masa labnehsi o placinta cu branza.

S-au nimerit si cativa prieteni la masa si am vrut sa fiu sigura ca mancarea va fi suficienta.

Pe post de desert am pregatit in mare viteza o rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea.

Vedetele mesei au fost insa aceste chiftelute din oua si cartofi, in jurul carora s-au nascut discutii legate de faptul ca este important sa nu facem risipa alimentara, sa avem grija de planeta si implicit pentru viitorul copiilor nostri.

Ma bucur ca m-au lasat sa fac macar o poza cu ele, inainte sa fie mancate pana la ultima bucatica.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru chiftelute din oua si cartofi.

INGREDIENTE:
(pentru 12-14 bucati)

6 oua fierte de consistenta tare
150 g cartofi fiertiin coaja (de preferat cartofi noi)
2-3 frunze de ceapa verde
2 oua medii crude
1 lingurita smantana
o lingura faina
o lingura pesmet + pesmet pentru tavalit chiftelutele
1/2 legatura marar
sare
piper proaspat macinat
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Am decojit ouale fierte, am curatat cartofii de coaja, apoi le-am tocat cubulete.

Am tocat si firele de ceapa verde, apoi mararul si le-am amestecat pe toate intr-un bol impreuna cu cele 2 oua batute in prealabil, smantana, sare, piper, o lingura faina si una de pesmet.

chiftelute-din-oua-si-cartofi-1

Compozitia trebuie sa fie putin umeda, sa se lipesca putin de palme cand modelati chifelutele.

Am ales sa le fac in marime medie, nici prea mici, dar nici prea mari. Daca compozitia nu are consitenta umeda mai puneti 1-2 lingurite de smantana.

Am tavalit chiftelutele din oua si cartofi prin pesmet, apoi le-am prajit in uleiul incins pana s-au rumenit frumos pe ambele parti.

chiftelute-din-oua-si-cartofi-2

Le-am scos cu o lingura cu gauri si le-am lasat pe un prosop de hartie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.

Simplu, rapid si gustos! Sper ca veti incerca si voi aceste chiftelute din oua si cartofi. 

V-am facut pofta?

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.  Va las mai jos o reteta de cartofi noi la tigaie in sos „carbonara”

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Exceptand ouale fierte si smantana astea sunt Piftelele de dinainte de salar ale mamei mele:)) ea e din Moldova, asa ca le zice piftele 🙂
    Tocmai ce am incercat reteta ta, delicioasa 😀

    Mersi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *