Rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea
Rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea
Rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea.
Reteta rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea. Cea mai buna rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea.
Rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea – un desert foarte rapid, simplu si usor de pregatit, perfect pentru orice moment al zilei.
Daca iubiti cafea sigur veti iubi si rulada aceasta.
Despre rulada
Crema se face usor, blatul este cel mai simplu blat de rulada cu cacao, asa ca nu veti intampina greutati daca va hotarati sa incercati aceasta rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea.
Crema de mascarpone si cafea este geniala. Pregatita initial pentru prajiturile tiramisu, aceasta a migrat apoi in alte retete de prajituri, transformandu-le in cele mai delicioase deserturi.
Dovada este prajitura Harry cu crema de mascarpone si cafea, dar si alte torturi si prajituri pe care le-am pregatit de-a lungul timpului.
Sfaturi
- Nu se foloseste praf de copt pentru blat
- Faina se cerne in prealabil
- Smantana pentru frisca trebuie sa fie de mimin 30% grasime
- Ness-ul se dizolva si se raceste inainte sa fie pus in crema
Rulada de cacaco cu crema mascarpone si cafea este prajitura cu care vreau sa imi incep diminetile.
Si o vreau si langa ceasca de cafea de la ora 10.00, cand imi iau o mica pauza de relaxare.
Rulada are la baza un blat de pandispan simplu. Nu are nevoie de praf de copt.
Reteta de crema cu mascarpone si cafea este rapida, in 5 minute este gata.
Daca va plac prajiturile cu cafea va invit sa vedeti colactia de retete de prajituri cu cafea pe care am pregatit-o apasand aici.
Mai multe retete:
Va recomand sa incercati si voi aceasta delicioasa rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea, caci este perfecta pentru oricand aveti pofta de ceva delicios, rapid de pregatit.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea:
Ingrediente rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea:
Pentru blat:
5 oua
120 g zahar
140 g faina
30 g pudra de cacao neagra
1 lingurita esenta rom
Pentru crema:
250 g mascarpone
80 g zahar pudra
5 g cafea solubila (ness)
150 ml smantana pentru frisca
Pentru decor- optional:
100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Pregatire blat
Mixam albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si galbenusurile cu cealalta.
Punem galbensurile peste albusurile batute spuma foarte tare, amestecam usor cu o lingura sau o spatula.
Apoi adaugam faina amestecata cu cacao si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam aluatul in tava mare a cuptorului tapetata in prealabil cu hartie de copt.
Coacere
Nivelam si il coacem 10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Scoatere din cuptor si racire
Cand este copt il scoatem, il rasturnam peste alta foaie de copt peste care am presarat faina sau zahar pudra.
Desprindem usor hartia de aluat si il rulam.
Il lasam sa se raceasca in jur de 20 minute, timp in care pregatim crema.
Pregatire crema
Dizolvam nessul intr-o lingura lapte sau cafea fierbinte si lasat sa se raceasca inainte de a fi incorporat in crema.
Amestecam mascarpone cu zahar si ness-ul dizolvat.
Apoi mixam cu smantana pentru frisca adaugata treptata.
Se poate mixa separat si se incorporeaza frisca tare.
Asamblare rulada
Desfacem rulada, intindem crema, apoi strangem rulada in hartie sau in folie alimentara.
O lasam la rece minim o ora.
Servire
Inainte sa o taiem putem sa o decoram cu ciocolata sau o mancam simpla, cu putin zahar pudra presarat.
Spor la prajiturit va doresc!
Daca va place reteta puteti sa ii dati share pe facebook, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Daca va abonati apasati clopotelul pentru a fi la curent cu ultimile noutati
Nu am gasit butonul Printeaza/imprima reteta.
Imi era de mare ajutor.
O sa probez reteta , suna bine!
multumesc!
Super retete!
Multumesc pentru aprecieri!