fbpx

RETETE RECENTE

RULADA DE CACAO CU CREMA DE MASCARPONE SI CAFEA

August 25, 2016 | CATEGORIA

rulada-de-cacao-cu-crema-de-mascarpone-si-cafea-a

Rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea – un desert foarte rapid, simplu si usor de pregatit, perfect pentru orice moment al zilei. Daca va place cafeaua cu siguranta veti indragi si aceasta rulada.

Daca iubiti cafea sigur veti iubi si rulada aceasta. Crema se face usor, blatul este cel mai simplu blat de rulada cu cacao, asa ca nu veti intampina greutati daca va hotarati sa incercati aceasta rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea.

Crema de mascarpone si cafea este geniala. Pregatita initial pentru prajiturile tiramisu, aceasta a migrat apoi in alte retete de prajituri, transformandu-le in cele mai delicioase deserturi.

Dovada este prajitura Harry cu crema de mascarpone si cafea, dar si alte torturi si prajituri pe care le-am pregatit de-a lungul timpului.

Aici am folosit cafea solubila – ness. Am reusit sa il dizolv in crema destul de greu, ba chiar am gasit o bucatica de ness nedizolvat, asa ca recomand sa dizolvati in prealabil ness-ul intr-o lingura cafea sau o lingura de lapte. Nu va schimba textura si nu va influenta consistenta cremei, ba chiar o va face mai buna.

Ceea ce vreau sa va spun este ca este toata lumea greseste si eu am gresit in modul de pregatire, asa ca sfatul meu vine din inima, pentru ca vreau sa obtineti o rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea pe care sa o tot incercati cand veti avea pofta de ceva bun, cu gust de cafea.

Rulada de cafea cu crema mascarpone si cafea este prajitura cu care vreau sa imi incep diminetile. Si o vreau si langa ceasca de cafea de la ora 10.00, cand imi iau o mica pauza de relaxare.

Va recomand sa incercati si voi aceasta delicioasa rulada de cacao cu crema de mascarpone si cafea, asa ca iata lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

Pentru blat:

5 oua

120 g zahar

140 g faina

30 g pudra de cacao neagra

1 lingurita esenta rom

Pentru crema:

250 g mascarpone

80 g zahar pudra

5 g cafea solubila (ness)

150 ml smantana pentru frisca

Pentru decor- optional:

100 g ciocolata cu lapte

100 g ciocolata alba

 

PREPARARE:

Mixam albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si galbenusurile cu cealalta.

rulada-de-cacao-cu-crema-de-mascarpone-si-cafea-2rulada-de-cacao-cu-crema-de-mascarpone-si-cafea-1

Punem galbensurile peste albusurile batute spuma foarte tare, amestecam usor cu o lingura sau o spatula, adaugam apoi faina amestecata cu cacao si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul in tava mare a cuptorului tapetata in prealabil cu hartie de copt, il nivelam si il coacem 10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Cand este copt il scoatem, il rasturnam peste alta foaie de copt peste care am presarat faina, desprindem usor hartia de aluat si il rulam. Il lasam sa se raceasca in jur de 10-15 minute, timp in care pregatim crema amestecand mascarpone cu zahar si ness (dizolvat intr-o lingura lapte sau cafea fierbinte si lasat sa se raceasca inainte de a fi incorporat in crema – nu asa cum am facut eu in poza de mai jos!), apoi totul cu frisca obtinuta prin mixare pana smantana s-a intarit.

rulada-de-cacao-cu-crema-de-mascarpone-si-cafea-3rulada-de-cacao-cu-crema-de-mascarpone-si-cafea-4

Desfacem rulada, intindem crema, apoi strangem rulada in hartie sau in folie alimentara. O lasam la rece minim o ora, apoi putem sa o decoram cu ciocolata sau o mancam simpla, cu putin zahar pudra presarat.

Spor la prajiturit va doresc!

Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *