Biscuiti cu nuca fara oua
Biscuiti cu nuca fara oua
Biscuiti cu nuca fara oua
Pentru cei mici sau pentru cei care au alergie la oua, acesti biscuiti sunt rasfatul perfect. Sunt atat de buni, incat nu te poti opri la unul, asa ca nu ezitati sa ii incercati.
INGREDIENTE:
100 g unt
60 g zahar tos
20 g zahar nerafinat din trestie – melasa (poate fi si zahar brun)
1 lingurita pasta de vanilie
80 g faina
50 g faina de migdale
1/2 lingurita praf de copt
40 g nuci tocate (nuci pecan)
PREPARARE:
Mixam untul cu cele 2 tipuri de zahar si pasta de vanilie, apoi adaugam faina alba, faina de migdale si praful de copt.
Punem nucile tocate, amestecam pana omogenizam compozitia, apoi modelam aluatul sub forma de rulou cu diametrul de aproximativ 5 cm. Il punem in congelator pentru 30-45 minute, apoi putem sa taiem felii de 4-5 mm.
Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 13 minute. Cand ii scoatem din cuptor ii manevram cu grija, caci se vor rupe usor. Dupa ce se racesc se intaresc exact cat trebuie.
Simplu si foarte bun!
Va astept si pe YouTube
Mmmm, ce buni!!! Perfecți de ronțăit oricând! Am să-i încerc și eu. <3
sunt foarte buni! Singurul defect este ca ies prea putini. multumim pentru reteta.