fbpx

RETETE RECENTE

RULADA “GIRAFA” CU GANACHE DE CIOCOLATA SI NUCI

May 17, 2013 | CATEGORIA

rulada-girafa-cu-ganache-de-ciocolata-si-nuci

Rulada in care imitam ca design pielea de girafa va starni acel “wow” care ne va umple sufletul de bucurie… Crema este la randului ei minunata, asa ca nu ne ramane decat sa ne incantam copiii, dar sunt sigura ca nici adulti nu vor refuza o felie, ba chiar se vor supara daca nu le ramane si lor.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
4 oua intregi + 2 albusuri
150 g zahar
1 lingura zahar pudra
1/2 plic zahar vanilat bourbon
100 g faina
2 linguri praf de cacao
1 praf de sare

Pentru ganache de ciocolata si nuci:
150 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
120 g frisca lichida
60 g nuci tocate

PREPARARE:

In primul rand pregatim crema. Topim ciocolata la baine marie apoi o amestecam cu frisca lichida si nuca tocata marunt.

rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci-7

rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci-8

Punem crema la rece pentru aproximativ o ora. In acest timp pregatim blatul, incepand sa mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma.

rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci--1

Incorporam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza.

rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci-2

Mixam cele 6 albusuri cu un praf de sare, zaharul pudra si cel vanilat pana devin o spuma tare. Incorporam in compozitia de galbenusuri cate o lingura din albusurile batute spuma tare. La inceput se va integra mai greu, dar cu cat se va subtia compozitia avem grija sa amestecam usor, de jos in sus, astfel incat sa ramana cat mai “aerat”.

rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci-3

Luam cateva linguri din aluat si desenam pe hartia de copt din tava un desen care sa ne duca cu gandul la dungile de pe pielea girafei.

rulada-girafa-cu--ganache-de-ciocolata-si-nuci-5

Coacem desenul timp de 2 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. In acest interval amestecam restul de aluat cu praful de cacao.

rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci-4

Turnam aluatul colorat in tava, acoperind si design-ul realizat si coacem timp de 8-9 minute blatul de rulada. Cand este gata il scoatem pe un prosop umed, dezlipim hartia de copt, rulam blatul cu impreuna cu prosopul si il lasam astfel in jur de 20-30 minute (cat ne tine rabdarea), apoi il desfacem, il ungem cu crema si rulam iar.

rulada-girafa-cu-ganache-de-ciocolata-si-nuci-6

Impachetam rulada in folie de staniol si o lasam cateva ore la rece, apoi putem servi.

rulada-girafa-cu-ganache-de-ciocolata-si-nuci-03

rulada-girafa-cu-ganache-de-ciocolata-si-nuci-02

Sa aveti pofta!

Sursa mea de inspiratie este aceasta.

Iata rulada pregatita de Roxana <3

Comentarii

  • M-am topit in fata ecranului si am ramas fara cuvinte! Imi doresc doar sa nu-mi iasa bube :). Trebuie neaparat sa incerc reteta. Doamne, cat talent si inspiratie poti sa ai, sincere felicitari, Cristina!

    • Foarte, foarte, foarte buna! Multumesc mult!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Anca!

      • diva in bucatarie

        🙂

    • marijan

      intradevar..deosebit!!felicitari!!

  • Mirela Carmen Tomescu

    Dulce si specatculos…SPLENDID !

    • diva in bucatarie

      Esti draguta, Mirela!

  • madame chocolat

    Merci!
    Bravo il est tres reussi!

    • diva in bucatarie

      Je vous remercie!

  • Ce frumos arata!!! Iar cu crema asta… este absolut delicioasa!!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Simona!

  • Roxi

    Si frisca lichida cand se adauga la crema ca nu mai scrie.Pe foc sau dupa ce o luam de pe foc ?

    • diva in bucatarie

      O pui peste ciocolata dupa ce o iei de pe foc!

  • Lucia

    Spectaculoasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Lucia!

  • Gabi

    Minunat! Spectaculoase retetele tale. Felicitari!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Gabi!

  • Ginuca

    M-ai cucerit si cu aceasta apetisanta rulada.
    Problema cuptorului meu este ca le cam usuca dedesubt iar deasupra nu coace suficient(se lipeste de hartia de copt la rulare)…

    • diva in bucatarie

      Si la mine se lipeste hartia de copt, dar o dezlipesc usor!

  • MARIANA

    BUNA,
    Vreau sa intreb daca frisca se bate sau se adauga asa cum este? si cam care ar fi dimensiunile tavei de copt pentru cantitatile de ingrediente?
    Multumesc

    • diva in bucatarie

      Eu frisca o adaug asa cum este (lichida). Pun in general 1/2 din cantitatea de ciocolata.
      Tava este cea mare a cuptorului.

  • Semida

    In blat nu punem praf de copt?creste asa ca in imagine sa fara sa punem nimic? Multumesc (crema deja ii pregatita, ma pun sa fac blatul) 😀

    • diva in bucatarie

      Nu punem praf de copt!

  • tatiana

    buna pe ce parte punem prosopul cand rulam rulada

    • diva in bucatarie

      Pe partea de sus. Cand rasturnam blatul pe prosop desfacem usor hartia de copt.

      • tatiana

        cand rulez rulada dupa ce desfac hartia de copt prosopul pe ce parte al pun pe partea cu modelu

        • diva in bucatarie

          Eu procedez astfel: pun prosopul peste blatul scos din cuptor, apoi intorc tava si o rastorn pe un blat mare de lemn (pentru a nu strica blatul pun si blatul de lemn peste tava si rostorn tinandu-le pe amandoua in acelasi timp). Foaia de copt ajunge astfel in sus, prosopul este in acest moment sub blat. Scot foaia de copt si rulez cu ajutorul prosospului.

          • Nicol

            Al m ai intorci iar si dupa răsucești in prosop , ca sa vina modelul de deasupra

  • tatiana

    ms

  • coca

    Neaparat voi incerca si eu. Arata foarte, foarte bine. Felicitari !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *