Simpla, buna, rapid de preparat, aceasta ciorba de stevie este gustoasa si este perfecta in perioada postului, dar si in perioada in care nu vrem sa mancam carne.
INGREDIENTE:
7-8 legaturi stevie proaspata
2 linguri ulei
1 ceapa mare
3 morcovi medii
1 ardei kapia
1 felie de telina (de grosimea unui deget)
3 linguri bulion
1 litru bors – sa fie acru!
40 g orez
1 l apa fierbinte + apa pentru oparit
PREPARARE:
Oparim frunzele de stevie in apa fierbinte cu sare apoi le tocam mai grosolan (sa nu fie tocate ca atunci cand pregatim piure de stevie).
Legumele le spalam si le tocam marunt sau le radem, apoi le calim. Stingem cu 500 ml apa si lasam sa fiarba in jur de 10 minute.
Punem stevia, borsul fiert in prealabil, orezul fiert si completam cu apa fiarta in functie de cat de consistenta vrem sa fie ciorba noastra.
Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba inca 5-10 minute, apoi putem lua de pe foc si servim.
Sa aveti pofta!
E tare gustoasă ștevia, am mâncat și eu acum când am fost acasă.
😉
Hristos a inviat!! E buna ciorbita asta, chiar ideala dupa mesele bogate de sarbatori 😀
Adevarat a inviat! Asa este… ceva fara carne nu strica!
Cat de mult imi place…
Si mie!
Acum am facut’o pt prima data, Este un deliciu!
🙂