Prajitura „oua ochiuri”
Prajitura „oua ochiuri”. Pentru copii o prajitura „ou ochi” nu poate fi decat „WOW”. Ei bine doar atat am auzit, apoi s-a facut liniste.. pana s-au terminat prajiturile!
Pentru copii o prajitura „ou ochi” nu poate fi decat „WOW”. Ei bine doar atat am auzit, apoi s-a facut liniste.. pana s-au terminat prajiturile!
INGREDIENTE:
Pentru blat:
140-150 g crema de branza
6 linguri ulei
5 linguri lapte
1 ou mediu
250-300 g faina
50 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 praf cutit sare
1 lingurita praf de copt
Pentru crema si decor:
300 ml lapte
1 plic budinca de vanilie+1 lingurita faina
semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
75 g zahar
8 jumatati de caise din compot
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim crema. Dizolvam praful de budinca si faina in 150 ml lapte, apoi amestecam cu restul laptelui in care am pus semintele de la pastaia de vanilie si fierbem compozitia pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim aluatul. Amestecam crema de branza cu un ou, lapte si ulei.
Incorporam apoi faina amestecata cu zahar, praf de copt si un praf de sare. In functie de umiditatea cremei de branza si marimea oului este posibil sa mai adaugam putina faina (incepem cu 250 g si adaugam doar daca este nevoie), astfel incat aluatul in final sa fie moale, neted, fara sa se lipeasca de maini.
Impartim aluatul in 8 parti egale (folosim cantarul pentru mai multa precizie) dandu-le o forma relativ ovala. Punem bucatile de aluat direct in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Im mijlocul fiecarei prajiturele apasam pana realizam o gaura. Punem in gaura budinca de vanilie, iar peste aceasta jumatate de caisa din compot.
Coacem prajiturile in cuptorul preincalzit la 170°C (pe ventilatie) timp de 18-20 minute.
Simplu, delicios si de efect! Copiii au scos un mare „WOW” le-au vazut si le-au mancat in maxim 15 minute!
Spor la lucru, va doresc!
Faina ideea!
Paste fericit, draga Cristina!
Cat de fain arata!!!
Paste fericit draga mea!!
Ce frumoase sunt prajiturelele !! <3
Paste fericit , draga mea !!
Foare tare ideea!
Paste fericit!Hristos a inviat!
Paște fericit, dragă Cristina! Hristos a înviat!
Paste fericit alaturi de cei dragi! Prajiturile sunt extraordinare! Te pup!
Hristos a inviat!!!Sarbatori fericite!
Hristos a inviat..
Foarte taaaare , esti geniala!
Nu am inteles ce fel de crema de branza folosesti pentru blat;as vrea sa o incerc si eu!
„In acest timp pregatim aluatul. Amestecam crema de branza cu un ou, lapte si ulei.Incorporam apoi faina amestecata cu zahar, praf de copt si un praf de sare. In functie de umiditatea cremei de branza si marimea oului este posibil sa mai adaugam putina faina (incepem cu 250 g si adaugam doar daca este nevoie), astfel incat aluatul in final sa fie moale, neted, fara sa se lipeasca de maini…”. Eu am folosit Philadelphia.