Prajitura oua ochiuri – desertul iubit de copii

4 mai 2013Diva in Bucatarie

Prajitura oua ochiuri desertul care ii surprinde si pe cei mici, dar si pe cei mari

prajitura oua ochiuri reteta diva in bucatarie V

Prajitura oua ochiuri desertul care ii surprinde si pe cei mici, dar si pe cei mari

Pentru copii o prajitura ou ochi nu poate fi decat o surpriza delicioasa.

Cu aspect jucaus si elegant, acest desert imita la perfectiune un ou ochi.

Prajitura ou ochi este un preparat special, apreciat de toata familia.

Daca vrei si tu sa iti rasfeti copiii de sarbatori iti las ca inspiratie mai multe retete aici.

Aceasta prajitura cucereste in primul rand prin aspect, apoi prin gust.

O poti adapta inlocuind caisele cu alte fructe sau jeleuri.

Inspirata de imaginea unui mic dejun, dar reinterpretata in varianta dulce, prajitura aduce un zambet celor dragi.

Este genul de desert care transforma o reteta simpla intr-o experienta vizuala si gustare memorabila.

Este prajitura perfecta pentru: 

  • petreceri de Paste sau brunch tematic
  • mese festive in familie
  • evenimente speciale

Prajitura oua ochiuri este ca o poveste ce aduce bucurii in farfurie.

Reteta merita incercata de toti cei care iubesc combinatiile simple, dar de efect.

Rasfata-i pe cei mici, dar si copilul din tine. 

Iata ce de ai nevoie si cum se face: 

INGREDIENTE:

Pentru blat:

140-150 g crema de branza
6 linguri ulei
5 linguri lapte
1 ou mediu
250-300 g faina
50 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 praf cutit sare
1 lingurita praf de copt

Pentru crema si decor:

300 ml lapte
1 plic budinca de vanilie+1 lingurita faina
semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
75 g zahar
8 jumatati de caise din compot

PREPARARE:

Pentru inceput am pregatit crema.

Ca sa mearga rapid am folosit budinca de vanilie.

Am dizolvat praful de budinca si faina in 150 ml lapte, apoi am amestecat cu restul laptelui in care am pus semintele de la pastaia de vanilie.

Am fiert pana cand compozitia pana s-a ingrosat. Am luat de pe foc, am pus o folie alimentara direct pe crema si am lasat-o sa se raceasca.

In acest timp am pregatit aluatul.

Am amestecat crema de branza cu un ou, lapte si ulei.

prajitura-oua-ochiuri-1

Am incorporat apoi faina amestecata cu zahar, praful de copt si un praf de sare.

In functie de umiditatea cremei de branza si marimea oului este posibil sa mai adaugi putina faina (incepi cu 250 g si adaugi doar daca este nevoie).

Aluatul la final trebuie sa fie moale, neted, fara sa se lipeasca de maini.

prajitura-oua-ochiuri-2

Am impartit aluatul in 8 parti egale (folosind cantarul pentru mai multa precizie).

Le-am dat o forma ovala.

Am pus bucatile de aluat direct in tava de copt tapetata cu hartie de copt.

In mijlocul fiecarei prajiturele apm apasat pana s-a facut o gaura.

Am aranjat in gaura budinca de vanilie, iar peste aceasta jumatate de caisa din compot.

prajitura-oua-ochiuri-3

Coacere si servire

Am copt prajiturile in cuptorul preincalzit la 170°C (pe ventilatie) timp de 18-20 minute.

prajitura-oua-ochiuri-4

 

Prajitura poate fi servita cu zahar pudra presarat.

Poti sa pui desertul pe un platou decorat cu frunze de menta.

Simplu, delicios si de efect!

Copiii au scos un mare „WOW” cand le-au vazut.

Le-au mancat in maxim 15 minute!
Spor la prajiturit, va doresc!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. „In acest timp pregatim aluatul. Amestecam crema de branza cu un ou, lapte si ulei.Incorporam apoi faina amestecata cu zahar, praf de copt si un praf de sare. In functie de umiditatea cremei de branza si marimea oului este posibil sa mai adaugam putina faina (incepem cu 250 g si adaugam doar daca este nevoie), astfel incat aluatul in final sa fie moale, neted, fara sa se lipeasca de maini…”. Eu am folosit Philadelphia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *