Prajitura „oua ochiuri”

4 mai 2013Diva in Bucatarie

Prajitura „oua ochiuri”. Pentru copii o prajitura „ou ochi” nu poate fi decat „WOW”. Ei bine doar atat am auzit, apoi s-a facut liniste.. pana s-au terminat prajiturile!

Pentru copii o prajitura „ou ochi” nu poate fi decat „WOW”. Ei bine doar atat am auzit, apoi s-a facut liniste.. pana s-au terminat prajiturile!

INGREDIENTE:

Pentru blat:

140-150 g crema de branza
6 linguri ulei
5 linguri lapte
1 ou mediu
250-300 g faina
50 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 praf cutit sare
1 lingurita praf de copt

Pentru crema si decor:

300 ml lapte
1 plic budinca de vanilie+1 lingurita faina
semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
75 g zahar
8 jumatati de caise din compot

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim crema. Dizolvam praful de budinca si faina in 150 ml lapte, apoi amestecam cu restul laptelui in care am pus semintele de la pastaia de vanilie si fierbem compozitia pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim aluatul. Amestecam crema de branza cu un ou, lapte si ulei.

prajitura-oua-ochiuri-1

Incorporam apoi faina amestecata cu zahar, praf de copt si un praf de sare. In functie de umiditatea cremei de branza si marimea oului este posibil sa mai adaugam putina faina (incepem cu 250 g si adaugam doar daca este nevoie), astfel incat aluatul in final sa fie moale, neted, fara sa se lipeasca de maini.

prajitura-oua-ochiuri-2

Impartim aluatul in 8 parti egale (folosim cantarul pentru mai multa precizie) dandu-le o forma relativ ovala. Punem bucatile de aluat direct in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Im mijlocul fiecarei prajiturele apasam pana realizam o gaura. Punem in gaura budinca de vanilie, iar peste aceasta jumatate de caisa din compot.

prajitura-oua-ochiuri-3

Coacem prajiturile in cuptorul preincalzit la 170°C (pe ventilatie) timp de 18-20 minute.

prajitura-oua-ochiuri-4

Simplu, delicios si de efect! Copiii au scos un mare „WOW” le-au vazut si le-au mancat in maxim 15 minute!
Spor la lucru, va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. „In acest timp pregatim aluatul. Amestecam crema de branza cu un ou, lapte si ulei.Incorporam apoi faina amestecata cu zahar, praf de copt si un praf de sare. In functie de umiditatea cremei de branza si marimea oului este posibil sa mai adaugam putina faina (incepem cu 250 g si adaugam doar daca este nevoie), astfel incat aluatul in final sa fie moale, neted, fara sa se lipeasca de maini…”. Eu am folosit Philadelphia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *