Bagheta umpluta cu ton, masline si ardei

14 august 2019Diva in Bucatarie

Bagheta umpluta cu ton, masline si ardei

Bagheta umpluta cu ton, masline si ardei

Bagheta umpluta cu ton, masline si ardei – aperitiv rapid, usor de pregatit.

Acest aperitiv cu peste fara coacere poate fi realizat atat pentru evenimente importante, cat si pentru o simpla gustare sau mic dejun.

Baghetele umplute sunt aperitive cu prezentare frumoasa, ce se termina rapid, asa ca ar fi bine sa aveti rezerve in casa, astfel incat sa puteti pregati rapid inca o portie.

Cu siguranta voi trece reteta de bagheta umpluta cu ton, masline si ardei in categoria aperitivelor festive.

Imi imaginez cat de bine ar sta pe masa un platou cu acest aperitiv daca ar fi organizat un bufet suedez cu multe preparate pregatite pentru noaptea dintre ani sau pentru petrecerile cu multi invitati, la zilele importante.

Daca va plac aperitivele cu peste veti gasi pe blog o multime de sugestii. Le-am grupat pe toate intr-o singura postare, ce poate fi citita aici.

Salata de icre, rulada cu pate de ton, salata festiva de ton, rulada de clatite cu somon afumat sau cea din somon afumat cu crema de branza, mousse-ul de ton, salata suba,  sunt doar cateva din aperitivele cu peste ce au fost foarte apreciate de-a lungul timpului de cei care le-au incercat.

Bagheta umpluta cu ton, masline si ardei

Nu este nimic complicat in modul de preparare al acestei baghete umplute cu ton, masline si ardei. Singurul aspect de care trebuie sa tinem cont este faptul ca painea nu trebuie sa fie foarte proaspata.

Se va felia mai greu si exista riscul ca aspectul sa fie usor deteriorat. Miezul poate fi scos folosind un cutit de paine cu lama lunga. Pentru mai multa eficienta se pot folosi mini-baghete.

In ceea ce priveste umplutura eu am ales o conserva de ton din multimea de conserve primite pentru testare de la o prietena.

Tonul poate fi inlocuit cu scrumbie, hering, macrou sau orice alt peste va place.

Culorile frumoase pe care le-am adaugat pateului de ton sunt date de masline verzi si  masline negre, dar si de ardei kapia copt pastrat in otet. Sigur, puteti incerca si alte combinatii.

Puteti adauga capere, ceapa verde, albusul de la un ou fiert. Toate aduc culoare si gust, asa ca va puteti juca si puteti crea o bagheta umpluta cu ton dupa propriul gust.

Sunt sigura ca va fi foarte buna, important este sa va placa ce puneti in ea si merge bine in combinatie cu tonul.

Nu am o bagheta magica sa transmit gustul, o sa va las pe voi sa descoperiti de ce aveti nevoie.

Va las mai jos modul de preparare pentru bagheta umpluta cu ton, masline si ardei, prezentat in etape, pas cu pas.

Ingredientebagheta umpluta cu ton, masline si ardei:

1  buc. bagheta

1 conserva ton – 160 g

50 g unt –  la temperatura camerei

12 ceapa rosie mica

1/2  ardei kapia copt in otet – sau 1/2 gogosar in otet

1 lingura varfuita masline negre feliate

1 lingura varfuita masline verzi feliate

sare

piper

1 lingurita suc lamaie

Mod de preparare bagheta umpluta cu ton, masline si ardei:

Am scurs pestele de ulei si l-am pus intr-un castron cu unt, sare, suc de lamaie si piper proaspat macinat  si am mixat pana s-a omogenizat compozitia.

Am tocat 1/2 de ceapa rosie mica si am amestecat-o usor.

Apoi am adaugat ardei copt in otet tocat marunt si feliile de masline. Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Apoi am taiat painea in 3 bucati si am scos miezul cu cutitul de paine, cu lama lunga.

In continuare am umplut bucatile de paine cu pasta de peste cu masline si ardei.

Am acoperit capetele cu o folie de staniol si am pus bucatile de bagheta in frigider pentru 4 ore, apoi le-am putut felia.

Le-am mancat cu pofta, ceea ce va doresc si voua.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *