Crema de mascarpone cu cafea

18 august 2019Diva in Bucatarie

Crema de mascarpone cu cafea. Crema de mascarpone cu cafea si ness, fara fierbere, la rece, este gata in maxim 10 minute. Este o crema rapida pentru prajituri sau torturi.

Crema de mascarpone cu cafea si ness, fara fierbere, la rece, este gata in maxim 10 minute. Este o crema rapida pentru prajituri sau torturi.

Reteta de crema de mascarpone cu cafea este perfecta pentru deserturi, atunci cand avem nevoie sa pregatim ceva bun, rapid si delicios, cu aroma si gust de cafea. Este o crema ce se potriveste in orice anotimp, caci nu are oua si nu necesita fierbere sau coacere. Spun acest lucru pentru ca vara se recomanda cremele fara oua.

Crema de mascarpone cu cafea am pregatit in mai multe deserturi: tort spirala cu crema mascarpone si cafea, ruladatiramisu clasic (in varianta fara oua). Puteti face deserturi la pahar cu aceasta crema sau puteti unge un simplu pandispan cu aceasta si aveti o prajitura faina, fara prea mult efort.

Ultima reteta in care am folosit aceasta crema este prajitura cu blat de cacao, crema mascarpone si cafea si piscoturi, pe care o veti putea descoperi aici.

Reteta de mai jos are cantitatile exacte pentru aceasta prajitura, dar poate fi folosita si pentru un tort cu diametrul de 18-20 cm.

Daca aveti nevoie de mai multa crema puteti adauga mai multa frisca (maxim 150 ml) fara sa modificati restul ingredientelor, eventual 30 g zahar pudra in plus.

Crema poate fi pregatita in avans cu 1-2 zile inainte de asamblarea unei prajituri sau a unui tort.

Se va pastra in frigider, intr-o cutie inchisa etans.

Pentru aceasta crema folosim o cafea tare facuta la un espressor sau chiar intr-un fierbator sub presiune folosit pe aragaz.

Ness-ul poate avea orice tip granulatie, acest lucru nefiind important avand in vedere faptul ca se va dizolva in cafeaua fierbinte. Dar, folosim un ness de calitate.

Nu se foloseste cafeaua fierbinte, nici macar calduta. Aceasta trebuie sa fie racita complet in momentul in care va fi incorporata in crema.

Si, pentru ca spuneam mai sus de ingrediente de calitate, este indicat sa fie folosita smantana naturala pentru frisca. Eu folosesc LaDorna sau Elle&Vire.

Aceasta va fi pastrata in frigider pana la momentul folosirii. Chiar si crema mascarpone trebuie pastrata in frigider inainte de a fi mixata.

Daca este mixata excesiv crema mascarpone se poate taia, asa ca acest lucru se face cu atentie.

Daca vreti sa pregatiti si voi o crema buna, fina si delicioasa de mascarpone cu cafea va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.

INGREDIENTE:

750 g mascarpone

120-150 g zahar pudra

300 ml smantana pentru frisca (min 30% grasime)

30 ml cafea tare – espresso

6 g ness (cafea solubila)

PREPARARE:

Am inceput pregatirea cremei dizolvand nessul in cafeaua fierbinte, apoi am lasat cafeaua sa raceasca. Am mixat smantana pentru frisca pana cand aceasta a avut consistenta tare (atentie sa nu se mixeze prea mult si sa rezulte o crema untoasa).

Am pus frisca in frigider 5 minute.

Am amestecat crema mascarpone cu zaharul pudra, la viteza mica.

Am incorporat frisca in crema mascarpone, apoi am adaugat cafeaua in crema de mascarpone si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia cu ajutorul unei spatule (sau cu mixerul la viteza mica).

Asta este tot!

Va urez spor la prajiturit!

Daca vreti sa vedeti si alte retete simple si delicioase va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube

Ma gasiti si pe Instagram, aici.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *