fbpx

RETETE RECENTE

Copanele de pui ca la KFC gatite la Air Fryers Philips

August 20, 2019 | CATEGORIA

 

Copanele de pui stil KFC gatite  sanatos, fara a fi prajite in baie de ulei, sunt delicioase. Copanelele de pui au crusta crocanta, picanta, carnea este moale si frageda, gatita corect, fara sa se usuce sau sa ramana cruda.

Pot fi savurate cu mare pofta, fara griji legate de colesterol.

Le-am pregatit intr-un aparat care gateste cu aer, primit de curand pentru testare de la Philips Romania.

Reteta aceasta este delicioasa. Ma gandesc ca este perfecta pentru oricine vrea sa gateasca ceva gustos, rapid si usor, dar mai ales sanatos, cu ingrediente la indemana oricui.

Pe blog gasiti o multime de retete cu pui, asa ca voi complecta colectia cu una ce va deveni preferata familiei.

Eu am folosit copanele de pui, dar merg si partile superioare ale pulpelor, aripioare sau pieptul de pui (obtineti Crispy Chicken Stripes) pregatite in acest aparat.

Puteti combina bucati de pui, cu conditia sa fie de marimi aproximativ egale, astfel incat timpul in care se vor coace sa fie acelasi pentru toate.

Am vazut acum ceva vreme retete pregatite cu Philips Airfryer si undeva in sufletul meu aveam o mica indoiala asupra gustului, in ceea ce priveste reteta de fata.

Ma gandeam ca fiul si sotul meu vor avea obiectii in ceea ce priveste gustul final, prajirea in baie de ulei fiind complet exclusa. Ei bine, testul meu a trecut cu brio, cu promisiunea ca refac reteta pana la sfarsitul saptamanii.

Toti trei am cazut de acord asupra faptului ca aceste aceste copanele de pui prajit ca la KFC sunt delicioase, cu o crusta perfect rumenita si crocanta, gust usor picant si carne foarte gustoasa.

Sotul si baiatul meu mananca o data pe luna de la KFC. Eu nu sunt amatoare de mancare de tip fast-food, asa ca rar gust de la ei cate o bucata.

Ei bine, pentru copanele de pui stil KFC gatite sanatos as face oricand o exceptie. Ulei am folosit doar cativa stropi cu ajutorul unui pulverizator, cu 2 minute inainte de a se termina programul de coacere.

M-am gandit ca trebuie sa folosesc acest mic truc pentru a face crusta mai crocanta si am procedat foarte bine.

Avantajele gatirii cu aer la Philips Airfryer  sunt evidente: stil de gatit sanatos, timp de preparare mai mic decat intr-un cuptor, fara miros in casa. Avand in vedere ca am gatit in acest aparat nu am avut nevoie sa spal aragazul si peretii, cum s-ar fi intamplat daca le prajeam intr-un tuci sau intr-o tigaie. Orice copil poate gati cu acest aparat. Si nu exagerez absolut deloc.

Mentionez ca nu am un contract de publicitate pentru a promova aparatul. L-am primit pentru testare, asa ca nu fac altceva decat sa va spun parerea mea.

Singurul dezavantaj pe care il vad in acest moment ar fi cantitatea. Daca am musafiri (inca 4 persoane) va trebui sa mancam pe rand sau mai putin.

Reteta de pui prajit ca la KFC este foarte simpla. Va promit ca o veti reface de cate ori veti avea ocazia. Fie ca alegeti metoda sanatoasa cu Philips Airfryer, fie in cuptor sau in baie de ulei.

Este mai mult decat evident ca voi incerca si o reteta de cartofi prajiti, caci ma gandesc sa ii rasfat in week-end cu meniu complet: copanele de pui prajit ca la KFC si cartofi prajiti. Gatite sanatos, fara ulei!

Daca vreti sa pregatiti si voi acasa pui prajit ca la KFC, dar gatit sanatos fara baie de ulei, atunci va invit sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare:

INGREDIENTE:

(pentru 4 persoane)

8 copanele mari de pui

Pentru marinare:

150 g iaurt grecesc

1/2 lingurita pudra de usturoi

1 varf cutit paprika afumata

1/4 lingurita boia picanta

1/4 lingurita cimbru

1 lingurita mustar

sare

piper proaspat macinat

2 linguri ulei masline

50 ml lapte

Pentru tapetare:

120 g faina

1 lingurita boia picanta

1/2 lingurita pudra de usturoi

1 lingurita cimbru uscat

sare

piper proaspat macinat

Pentru sos:

2 linguri iaurt

1 lingurita mustar picant

1 varf cutit boia picanta

1 lingura maioneza

1 catel usturoi pisat

cateva fire marar

PREPARARE:

Am inceput cu pregatirea marinatei. Am pus intr-un bol incapator iaurt, mustar, ulei de masline, pudra de usturoi, boia picanta, paprika afumata, cimbru, sare si piper. Le-am amestecat putin, apoi am adaugat laptele si am amestecat pana s-a omogenizat compoztia.

Am acoperit toate copanelele de pui cu aceasta, apoi le-am pus intr-o punga, am turnat peste ele marinata si le-am pus in frigider pentru 6 ore.

Dupa acest interval de timp am amestecat faina cu pudra de usturoi, boia picanta, sare, piper proaspat macinat, cimbru.

Am tavalit copanele de pui in aceasta faina pana s-au acoperit bine, uniform.

Le-am pus in vasul aparatului AirFryer XXL. Am setat temperatura la 200°C si le-am prajit pentru inceput timp de 12 minute.

Dupa 8 minute le-am intors.

Dupa acest interval am scazut temperatura la 180°C pentru 11 minute. Cu 2 minute inainte sa expire timpul am stropit copanele de pui in stil KFC cu  foarte putin ulei (cu un spray special sau orice pulverizator cu ulei) – practic am dat cate un fas pe fiecare bucata de pui. Am vrut sa ma asigur ca voi avea o crusta crocanta.

Uitati-va si voi la minunatiile acestea!

Sunt tare bune! Si se fac atat de usor si de rapid! Le-am mancat imediat cu un sos picant.

Puteti folosi si alt tip de sos: tzatziki sau sos picant cu rosii, usturoi si ardei iute.

Ma declar indragostita de acest aparat. Va invit sa incercati si voi reteta aceasta, cu siguranta o sa va placa.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit si alte retete simple si delicioase va invit pe canalul de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram, aici.

 

Comentarii

  • Sanda

    Vreau neaparat si eu sa incerc. Arată foarte bine

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *