Salata aperitiv poienita cu ciuperci
Salata aperitiv poienita cu ciuperci. Salata aperitiv poienita. Salata aperitiv gustoasa si frumos decorata. Salata in straturi cu ciuperci, maioneza si carne de pui.
Salata aperitiv poienita. Salata aperitiv gustoasa si frumos decorata. Salata in straturi cu ciuperci, maioneza si carne de pui.
Salata festiva pentru sarbatori. Salata aperitiv pentru sarbatori. Salata ruseasca in straturi. Salata pentru sarbatori. Salata aperitiv festiva.
Pe internet circula multe variante ale acestei retete. Unele au branza rasa, altele nu.
Eu am ales varianta fara branza si cred ca am facut o alegere buna.
Salata aceasta aduce cu varianta de salata de boeuf cu pui, dar este montata si decorata altfel.
Este perfecta pentru sarbatori sau alte evenimente.
Pe blog gasesti foarte multe retete de salate aperitiv. Le-am strans pe toate intr-o singura postare. O gasesti daca apesi aici.
Multe dintre aceste salate sunt in straturi, precum salata aperitiv „poienita cu ciuperci”.
- 1. salata aperitiv Mimoza cu sunca
- 2. salata Suba (shuba)
- 3. salata exotica cu pui, mango si avocado
- 4. salata mimoza la pahar
Daca ai nevoie de inspiratie pentru aperitive speciale pentru sarbatori gasesti colectia mea aici.
Pe internet circula multe variante ale acestei retete. Unele au branza rasa, altele nu.
Eu am ales varianta fara branza si cred ca am facut o alegere buna.
Salata aceasta aduce cu varianta de salata de boeuf cu pui, dar este montata si decorata altfel.
Pentru ca salata aperitiv „poienita cu ciuperci”sa iasa frumoasa am folosita o forma circulara cu pereti detasabili.
Se vor vedea frumos straturile acesteia.
Ingredientele folosite nu au nevoie de cantitati exacte, dar eu o sa va las scris ce am folosit si cat.
Puteti inlocui sau adauga si alte legume, in functie de gust.
Carnea de pui poate fi schimbata cu carne macra de porc, iepure, rata sau peste.
Puteti sa va complicati sa fierbeti ciupercile, dar gasiti si conservate in varianta sanatoasa, ce contin doar apa si sare.
Daca vreti sa le pregatiti in casa le prajiti in unt si ulei asa cum am aratat in aceasta postare, dar le lasati intregi!
In perioada sarbatorilor, cand am de facut multe preparate aleg conservele cu ciuperci mici, intregi.
Chiar daca am multe de pregatit maioneza o fac in casa. Se face usor si nu dau niciodata gres respectand indicatiile din reteta pe care o puteti citi aici.
Acestea fiind spuse las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata aperitiv „poienita cu ciuperci”.
Ingrediente salata aperitiv poienita cu ciuperci:
(forma cu diametrul de 16 cm)
1 bucata piept de pui mic
ciuperci intregi din conserva (2 borcane mici)
2 cartofi mari/ foarte mari
3 morcovi medii/mari
2-3 castraveti murati
3 oua fierte de consistenta tare
200 g maioneza facuta in casa (1 galbenus crud, 1 lingurita mustar, 200 ml ulei, sare si suc de lamaie)
sare
piper
1/2 legatura patrunjel verde
marar pentru decor
Cum se face:
Pentru inceput am fiert pieptul de pui cu morcovul, iar cartofii i-am fiert in coaja separat.
Intr-un ibric mai mare am pus 3 oua sa fiarba pana cand vor avea o consistanta tare (10 minute).
Cat timp acestea au stat de foc am pregatit maioneza. Modul de preparare il poti citi aici.
Cand furculta a intrat si iesit usor din cartofi i-am luat de pe foc, i-am scurs si i-am curatat cat de rapid am putut.
I-am lasat sa se raceasca. In acest timp am tocat castravetii murati si pieptul de pui fiert.
Am curatat ouale de coaja si le-am ras prin razatoarea cu gauri mari.
La fel am procedat cu cartofii si morcovii dupa ce s-au racit complet.
Am trecut la asamblarea salatei aperitiv „poienita cu ciuperci”.
Am pus jumatate din cantitatea de cartofi pe un platou, intr-o forma mica de tort cu pereti detasabili (cu diamtrul de 16 cm).
Am acoperit cu un strat foarte subtire de maioneza, apoi am aranjat un strat de castraveti murati.
Am folosit jumatate din cantitea taiata. Am pus si pe acestia un strat foarte subtire de maioneza.
Au urmat straturi de carne de pui si morcovi (cate jumatate din cantitatea tocata/rasa), fiecare din acestea fiind unse cu foarte putina maioneza.
Dupa stratul de morcovi am reptat straturile incepand de la baza: cartofi, castraveti murati, carne de pui si morcovi cu stratul foarte subtire de maioneza intre ele.
Acesta are rolul de a le ajuta sa se lipeasca intre ele.
In video-urile pe care le-am urmarit maioneza se pune intr-o punga si se taie un colt astfel incat maioneza sa iasa printr-o gaura mica.
Se traseaza cateva linii de maioneza peste fiecare strat si se intinde cu un cutit.
Ultimul strat al salatei aperitiv „poienita cu ciuperci” a fost format din ouale rase peste care am pus putina maioneza. Am intins-o cat mai bine.
Am decorat cu patrunjel verde tocat marunt si ciuperci intregi din conserva.
Servire sala aperitiv poienita cu ciuperci:
Am lasat salata minim 2 ore in frigider, apoi am scos-o si am indepartat inelul metalic.
Pentru ca acesta sa iasa usor am dezlipit salata de forma de tort cu lama subtire a unui cutit foaret bine ascutit.
Starturile se vad superb!
Am pus cateva fire de marar la baza salatei si intre ciuperci. Puteti pune patrunjel sau renuntati la decorul cu verdeata daca nu vreti sa incarcati salata.
Iar gustul salatei este senzational! Desi este ata de banala mi se pare ca toate ingredientele se compleaza perfect!
M-am felicitat pentru ca nu am pus branza, caci pe aceea o prefer in salata mimoza cu sunca.
Sper ca o vei pregati si tu curand si imi vei scrie cat de mult iti place!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.