fbpx

RETETE RECENTE

SALATA EXOTICA CU PUI, MANGO SI AVOCADO

October 18, 2019 | CATEGORIA

Salata exotica de pui cu mango si avocado am pregatit-o week-end-ul trecut, cand asteptam niste prieteni in vizita. Este o salata aperitiv delicioasa, potrivita meselor de sarbatoare, dar merge si la micul dejun sau cina.

Initial am vrut sa pregatesc gujoane de pui, dar cumva astrele s-au aliniat si am ajuns la o salata cu pui care a fost foarte apreciata pentru gust, dar mai ales pentru prezentare.

Prietenii care au mancat-o mi-au declarat ca a fost “cea mai buna si mai frumoasa salata cu pui” pe care au mancat-o. Le-am povestit cum am facut salata, astfel incat sa o poata face si ei cand vor dori.

In acea dimineata nici macar eu nu stiam ca voi face o salata aperitiv cu pui. Dar, asa cum spuneam absolut intamplator am ajuns sa fac aceasta reteta. Noi facem cumparaturile saptamanale in week-end. Sotul meu se ocupa de aceasta sarcina de cele mai multe ori pentru ca lasam special lucrurile cu greutate in sarcina lui. Dar, nu respecta lista in totalitate aproape niciodata. Are grija sa cumpere si lucuri ce se afla in acel moment la oferta. Stie ca as pregati cu ele o multime de retete gustoase, asa ca in acea dimineata mi-a adus in plus, fata de lista mea, piept de pui, 8 bucati de avocado, mango, cartofi dulci, feta si cacao neagra pentru prajitura ce urma sa o pregatesc mai tarziu. Asteptam la cina niste prieteni dragi, asa ca vroiam sa le pun pe masa preparate simple, dar sofisticate in acelasi timp.

Salata exotica de pui cu mango si avocado are o prezentare frumoasa, este gustoasa si se pregateste usor.

O reteta cu salata cu piept de pui poate fi fada daca acesta nu este insotit de alte ingrediente ce aduc gust bun si textura potrivita.

In salata aperitiv cu piept de pui am folosit carnea fiarta. Sunt insa multe retete de salate cu piept de pui pregatit la gratar, cum este si salata Caesar sau salata de paste cu pui.

In lista de ingrediente am trecut cantitatile folosite de mine, dar voi puteti sa adaptati reteta dupa propriul gust.

Daca va plac salatele aperitiv cu maioneza si usturoi, puteti inlocui ceapa cu usturoi sau in loc de ceapa rosie puteti pune ceapa verde. Chiar si gogosarii murati pot fi inlocuiti de castraveti murati. Voi sunteti chefi in bucatariile voastre, asa ca alegeti combinatiile si aranjamentul pornind de la propunerile mele, dar le finisati dupa propriul gust.

Daca v-am starnit interesul cu reteta de salata exotica de pui cu mango si avocado, atunci veti dori probabil sa vedeti cum am pregatit si alte retete de salate aperitiv. Le gasiti in acest link.

Salatele aperitiv sunt potrivite si la micul dejun, dar si la petreceri sau mese festive.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata exotica de pui cu mango si avocado.

INGREDIENTE:

650 g piept de pui

150-200 g maioneza

1/2 ceapa rosie

3-4 linguri gogosari murati taiati cuburi

1/2 legatura patrunjel verde

1 mango mare copt bine

4 avocado mici coapte

sucul de 1 lamaie

sare

1 varf cutit paprika afumata

piper proaspat macinat

2 morcovi

1 ceapa galbena

Pentru decor:

frunze de rucola

 

PREPARARE: 

Am fiert pieptul de pui in apa cu sare, 2 morcovi si o ceapa galbena. Cand acesta a fost fiert l-am scos din apa si la-m lasat sa raceasca pentru a-l taia apoi in cuburi si l-am pus intr-un castron. Am tocat ceapa rosie, am pus-o peste carnea de pui, am adaugat sare, piper, paprika, 3 linguri maioneza si am amestecat putin.

Am tocat patrunjelul verde, feliile de gogosari si le-am pus peste pui. Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am stors sucul unei lamai si l-am turnat intr-un bol in care am pus 200-300 ml apa rece. Am curatat avocado de coaja si am indepartat miezul, l-am tocat in cuburi de marime medie, pe care le-am scufundat in apa cu lamaie, pentru a impiedica oxidarea.

Am folosit un inel pentru a aranja salata. Am pus in primul strat avocado, dupa ce fost scos din apa si scurs foarte bine. Am presarat sare, apoi am intins 2 linguri de maioneza pentru a asigura stabilitatea salatei.

Am curatat si tocat mango, l-am pus peste avocado, apoi a urmat stratul cu piept de pui. L-am uns si pe acesta cu maioneza pentru aspect frumos si am decorat salata cu rucola.

Atat de simplu si atat de bun!

Va invit sa o pregatiti si voi.

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *