fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE CONOPIDA CU PUI, MAIONEZA SI USTUROI

October 19, 2019 | CATEGORIA

Salata de conopida cu pui, maioneza si usturoi este varianta imbunatatita pentru reteta clasica de salata de conopida. Se pregateste usor, rapid, la fel ca si alte salate aperitiv in care legumele se combina excelent cu maioneza si usturoi: salata de ciuperci, salata de sfecla rosie, salata de fasole verde sau de pastai galbene, dar si alte salate deliciose in care folosim doar maioneza: salata de boeuf, salata a la russe (salata Olivier), salata mimoza, salate de cartofi, salata suba.

Salatele aperitiv sunt delicioase si spornice.

Pentru a pregati aceasta salata de conopida cu pui, maioneza si usturoi punem pentru inceput carnea la fiert. Daca ati facut o supa clara de pui cu galuste sau taiteti si nu stiti ce sa faceti cu carnea, ei bine, pieptul de pui (carnea fada pe care nu o prea iubeste lumea), ei bine pusa in aceasta salata prinde valoare si gust.

Eu am pregatit aceasta reteta pentru ca mi-a povestit o prietena de pe Instagram de ea. Am realizat stories cu salata de conopida cu maioneza si usturoi pe care o pregateam in acea zi, iar ea mi-a povestit cat de buna este si in combinatia cu carnea de pui. Ma bucur foarte tare ca i-am ascultat si am pus in aplicare sugestia, caci am pregatit o salata delicioasa de conopida cu pui, maioneza si usturoi, pe care o recomand si eu cu caldura tuturor.

Conopida nu se fierbe excesiv. Fie alegeti sa o pregatiti la abur, fie alegeti sa fierbeti in apa cu sare, conopida va fi gata cand furculita intra usor in codita buchetului. In functie de marimea buchetelor timpul de fierbere poate fi diferit. De la 5 la 8 minute, maxim 10 minute, la foc mediu. Conopida din salata o puneti dupa gust: fie in buchetele mici, fie o zdrobiti cu furculita. Carnea de pui fiarta va fi taiata in cuburi mici-medii. Daca vreti mai multa culoare in salata puteti pune putin patrunjel verde proaspat tocat. Eu nu am pus si imi pare rau. As fi vrut o pata de culoare in salata.

Maioneza poate fi clasica din galbenusuri, dar o puteti face si din oua intregi, asa cum am aratat aici.

Eu adaug iaurt grecesc in sosul de maioneza pentru salata de conopida cu maioneza si usturoi. Imi place sa am in cateva retete de salate aperitiv un sos usor mai dietetic si mai racoritor. Acelasi tip de sos il folosesc si pentru ouale umplute in sos alb.

Salata aceasta este perfect pe post de aperitiv, dar poate fi mancata si la cina. Noi asa am mancat-o.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata de conopida cu pui, maioneza si usturoi:

INGREDIENTE:

450 g piept de pui

600 g conopida

250 g maioneza

150 g iaurt grecesc

sare

piper

Pentru decor:

patrunjel verde

boia dulce de ardei

PREPARARE:

Am fiert pipetul de pui in apa cu sare, apoi l-am lasat sa se raceasca. Am fiert buchetelele mari de conopida in apa cu sare, apoi le-am scurs si le-am lasat sa se raceasca. In acest timp am taiat pieptul de pui in cuburi.

Am pregatit maioneza (din 2 oua intregi si 300 ml ulei, asa cum ama aratat aici), apoi am amestecat-o cu iaurt si usturoi.

Am pus intr-un castron incapator conopida rupa in buchetele mai mici, cuburile de pui, 70% din cantitatea de sos de maioneza cu usturoi, sare si piper.

Am amestecat pana s-a omogenizat, apoi am asamblat salata folosind un inel de patiserie, sau o forma cu pereti desabili. Pentru a ramane in aceasta forma si dupa ce ridic inelul sau scot forma, apas pe salata de conopida cu lingura, sa se lipesca bine si sa stea lipita.

Am lasat salata in frigider 30 minute, apoi am indeparta forma si am decorat salata cu frunze de patrunjel si putina boia dulce de ardei.

Sper ca va place aceasta salata si o veti pregati si voi. Va las ca inspiratie o alta salata pregatita de mine si va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.

 

Ma gasiti si pe Instagram aici

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *