Frittata cu broccoli
Frittata cu broccoli. Pentru o frittata gustoasa nu am nevoie de multe ingrediente sau arome. Trebuie doar sa am grija sa pun ingredientele dorite langa oua si branza care se topeste.
Frittata cu broccoli – omleta la cuptor foarte gustoasa si mai sanatoasa. Fritatta este rapida, usor de pregatit si ieftina caci putem folosi resturi de legume uitate prin frigider.
Deosebirea dintre omleta obisnuita si frittata consta in faptul ca a doua este inceputa pe ochiul aragazului si finalizata la cuptor. Aduce cu omleta spaniola, numita tortilla, care este si aceasta gatita in final in cuptor. Reteta tortilla (omleta cu cartofi) pregatita de mine o gasiti aici.
Umplutura pentru frittata poate fi foarte variata: de la simpla, la cea cu legume sau paste. Chiar am pregatit o reteta delicioasa de frittata cu spaghetti, iar reteta o gasiti aici. Toate retetele de omleta pregatite de mine le gasiti in acest link.
Pentru retetele de frittata cu legume ce contin apa este recomandat ca acestea sa fie gatite in prealabil, altfel riscati sa obtineti o frittata cu apa in ea, prea umeda si cu un aspect de omleta flescaita. Preparatele din carne (bacon, carnati cruzi, creveti) adaugate in frittata se gatesc si acestea in avans, pentru ca nu se vor gati corect direct in omleta.
Pentru o frittata gustoasa nu am nevoie de multe ingrediente sau arome. Trebuie doar sa am grija sa pun ingredientele dorite langa oua si branza care se topeste.
Frittata cu broccoli este un preparat foarte gustos, daca avem grija sa nu o tinem la cuptor prea mult, astfel incat sa devina uscata si fada. In plus, putem pune langa oua orice fel de branza se topeste in cuptor, lactate (lapte, smantana, iaurt) folosite dupa regula 3 oua – 50 ml lactate.
Partea buna este ca din momentul in care ajunge in cuptor nu trebuie sa stau sa pazesc mancarea. Revin dupa 15-20 minute sa verific stadiul in care este.
Dar, acum va las sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru frittata cu broccoli.
INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)
500 g broccoli
3 oua
50 ml lapte
sare
piper
100 g mozzarella si cascaval rase (dupa preferinta – putem pune doar un tip de branza)
PREPARARE:
Fierbem buchetelele de broccoli in apa cu sare timp de 7 minute, apoi le scurgem. Batem ouale cu lapte, sare si piper proaspat macinat.
Radem branzeturile, le amestecam cu oualele, apoi turnam peste broccoli si amestecam usor, astfel incat sa nu rupem buchetelele. Mutam totul intr-o tava, tigaie (din fonta) cu diametrul mic si coacem frittata timp de 20-30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Simplu si bun! Sper sa va inspire si sa pregatiti aceasta reteta la micul dejun.
Pofta buna!