Cheesecake cappuccino – fara coacere
Cheesecake cappuccino – fara coacere.
Cheesecake cappuccino, este un cheesecake delicios, fara coacere, cu o textura fina, delicata si cremoasa este foarte simplu si usor de pregatit.
In maxim 30 minute acesta ajunge in frigider, dar are nevoie de 3-4 ore de asteptare pentru a se intari crema.
Este potrivit pentru ocazie festiva, dar si pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce. Iubitorii de cafea vor iubi acest cheesecake.
Pentru a realiza aceasta prajitura cu cafea am avut ca ajutor un espressor manual , pe care l-am primit special pentru a-l testa si a face prajituri.
Deja am pregatit o prajitura cu nuca si cafea, o gasiti postata pe blog in aceasta postare.
Parerea mea este ca nu puteam primi ceva mai potrivit zilele acestea, cand as bea mai multe cesti de espresso.
Iubesc cafeaua si sunt una din persoanele care pot bea cafea fara sa tina cont de numarul de cesti pe care le bea intr-o zi. Ma bucur foarte tare ca am inca un espressor in casa, pentru a face si cappuccino doar printr-o simpla apasare pe un buton.
Cappuccino, ceasca de cafea espresso cu spuma de lapte, isi trage denumirea de la asemanarea culorilor glugilor calugarilor Capuchin. Reteta acestei cafele este cunoscuta pe tot mapamodul.
Pot spune ca acest cheesecake este deosebit pentru ca am pregatit cel mai simplu simplu si mai delicios cheesecake cu cafea si ciocolata.
Ciocolata, chiar daca este folosita in cantitate mica, are rolul de a colora si si intensifica gustul cafelei. Am folosit pe post de decor frisca special pentru a imita continutul unei cesti cu cappuccino.
Daca va spun ca este cel mai bun cheesecake cu cafea fara coacere poate nu ma credeti, dar daca veti incerca sunt sigura ca o sa imi dati dreptate.
Reteta de cheesecake faca coacere se face in maxim 30 minute. Cred ca cel mai mult timp il pierd cu blatul in toata operatiunea de gatire.
Veti observa ca am folosit gelatina sub forma de pudra. Nu stiu de ce exista persoane care se tem ca li se taie.
Nu se intampla acest lucru! Gelatina tip praf se poate pune pe foc la bain-marie, se poate turna lichid fierbinte peste ea, nu se intampla nimic rau.
Nu trebuie confundata cu gelatina folosita la decor, cu rol de a lega fructele in general, cea care este transparenta sau rosie.
In alta ordine de idei va rog sa nu folositi in retetele de cheesecake fara coacere altfel de biscuit in afara de cei digestivi sau piscoturi. Nu se leaga blatul, caci biscuitii digestivi absorb mai bine untul.
Retetele mele de cheesecake le gasiti in aceasta postare – cele mai multe dintre postari sunt de cheesecake fara coacere.
Acum va las lista de ingrediente si modul de prepare pentru cheesecake cappuccino si va invit sa il faceti si voi curand:
INGREDIENTE:
(pentru tort cu diametrul de 18 cm)
Pentru blat:
200 g biscuit digestivi
80-100 g unt topit si racit
Pentru crema:
250 g crema de branza Philadelphia
250 g branza ricotta
70 g zahar pudra
120 ml cappuccino (8 g cafea pentru espresso si 120 ml lapte)
16 g gelatina pudra
40 ml apa
70 g ciocolata neagra
150 ml smantana pentru frisca
Pentru decor:
250 ml smantana pentru frisca – 30% grasime
1 varf cutit pudra de cacao/ scortisoara
firicele de ciocolata
PREPARARE:
Am inceput pregatirea cheesecake-ului cu pregatirea unui cappuccino, pe care l-am lasat sa se raceasca.
In acest timp am mixat biscuitii digestivi si i-am amestecat cu unt. In functie de producator, am observat ca sunt biscuiti care absorb mai mult unt, altii au nevoie de mai putin.
Puneti pentru inceput 80 g unt unt topit si racit. Amestecati cu mana si strangeti compozitia in pumn. Daca raman lipiti, ca un bulgare inseamna ca este suficient unt, daca nu raman lipiti mai adaugati 20 g unt topit si racit.
Am pus biscuitii cu unt in tava cu pereti detasabili. Am apasat cu mana sau cu un pahar. Am pus tava la frigider. Am pus gelatina intr-un ibric, am turnat 40 ml apa peste ea si am lasat-o sa se hidrateze.
Am pus o oala cu apa foc, in care sa pot pune ibricul , astfel incat sa dizolv gelatina la bain-marie.
Am mixat ricotta cu crema de branza Philadephia si zaharul pudra.
Am turnat cappuccino peste branzeturi si am amestecat usor. Am topit ciocolata la cuptorul cu microunde, am pus-o peste branza si am amestecat pana s-a omogenizat.
Am dizolvat gelatina, am pus 2 linguri de branza cu ciocolata peste gelatina si am amestecat pana cand a devenit si aceasta mai fluida.
Am pus gelatina cu branza peste restul de crema de branza din castron si am mixat pana s-a omogenizat compozitia, la viteza medie spre mare.
Am mixat 150 ml smantana pentru frisca (pastrata in frigider pana acest moment) pana s-a intarit.
Am pus-o peste crema de branza si am amestecat cu o spatula sau o lingura pana s-a omogenizat compozitia, apoi am pus crema peste blatul de biscuiti.
Am last cheesecake-ul in frigider 4 ore, apoi am mixat 250 ml smantana pesntru frisca ci am decorat cheesecak-ul cappuccino cu putin mot, asa cum este spuma de lapte intr-o ceasca de cappuccino.
Eu mi-am taiat o felie si mi-am facut un cappuccino. Vreau sa ma relaxez cu ceva bun.
Asta va doresc si voua.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.