RETETE RECENTE

BROWNIE CU CAFEA

aprilie 23, 2015 | CATEGORIA

brownie-cu-cafea

Brownie (negresa americana) cu cafea este prajitura in  care am imbinat ingredientele mele preferate: ciocolata si cafea. Se pregateste usor, cu ingrediente la indemana oricui, iar rezultatul final nu va dezamagi, pentru ca obtinem un blat umed, aromat si super delicios.

INGREDIENTE:

(20*25 cm)

125 g unt moale

200 g zahar

1 plic zahar vanilat

3 oua – separam albusul de galbenus

120 ml sana  (chefir, lapte batut)

30 ml cafea tare

2 lingurite varfuite ness

50 g ciocolata neagra

1 lingura lapte

100 g cacao neagra

180 g faina

1 praf de sare

Pentru topping:

50 g nuca macinata fin

2 plicuri zahar vanilat

100 g ciocolata

2 linguri cafea tare

PREPARARE:

Am frecat untul cu zahar si zaharul vanilat vanilat, apoi am adaugat galbenusurile. Am mixat pana au devenit o crema, apoi am adaugat sana. Am incorporat ciocolata topita cu o lingura lapte, ness-ul si cafeaua tare racita. Cel mai bine ar fi sa dizolvati ness-ul in cafeaua fierbinte, caci eu a trebuit sa insist pana s-au dizovat granulele de ness.

brownie-cu-cafea-1brownie-cu-cafea-2

Se adauga faina amestecata cu cacao, apoi albusurile mixate cu un praf de sare si se amesteca usor, de jos in sus.

brownie-cu-cafea-3brownie-cu-cafea-4

Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se presara nuca amestecata cu 2 plicuri zahar si se intinde uniform cu o spatula pe toata suprafa negresei. Brownie cu cafea  se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35 minute. Eu am lasat-o putin mai mult si textura a devenit pufoasa, dar cea mai buna textura pentru brownie este cea umeda (pare cruda, dar nu este!).

brownie-cu-cafea-5brownie-cu-cafea-6

Am topit ciocolata impreuna cu 3 linguri de cafea tare la microunde, apoi am turnat-o peste brownie.

Dupa ce se raceste se taie in cuburi.

brownie-cu-cafea-0-a

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *