Brownie cu cafea

23 aprilie 2015Diva in Bucatarie

Brownie cu cafea

Brownie (negresa americana) cu cafea este prajitura in  care am imbinat ingredientele mele preferate: ciocolata si cafea. Se pregateste usor, cu ingrediente la indemana oricui, iar rezultatul final nu va dezamagi, pentru ca obtinem un blat umed, aromat si super delicios.

Mai multe retete de brownie:

  1. cu nuci si mere
  2. cheesecake
  3. cu dovleac

Ingrediente:

(20*25 cm)

125 g unt moale

200 g zahar

1 plic zahar vanilat

3 oua – separam albusul de galbenus

120 ml sana  (chefir, lapte batut)

30 ml cafea tare

2 lingurite varfuite ness

50 g ciocolata neagra

1 lingura lapte

100 g cacao neagra

180 g faina

1 praf de sare

Pentru topping:

50 g nuca macinata fin

2 plicuri zahar vanilat

100 g ciocolata

2 linguri cafea tare

Mod de preparare brownie cu cafea:

Am frecat untul cu zahar si zaharul vanilat vanilat, apoi am adaugat galbenusurile. Am mixat pana au devenit o crema, apoi am adaugat sana. Am incorporat ciocolata topita cu o lingura lapte, ness-ul si cafeaua tare racita. Cel mai bine ar fi sa dizolvati ness-ul in cafeaua fierbinte, caci eu a trebuit sa insist pana s-au dizovat granulele de ness.

brownie-cu-cafea-1brownie-cu-cafea-2

Se adauga faina amestecata cu cacao, apoi albusurile mixate cu un praf de sare si se amesteca usor, de jos in sus.

brownie-cu-cafea-3brownie-cu-cafea-4

Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se presara nuca amestecata cu 2 plicuri zahar si se intinde uniform cu o spatula pe toata suprafa negresei. Brownie cu cafea  se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35 minute. Eu am lasat-o putin mai mult si textura a devenit pufoasa, dar cea mai buna textura pentru brownie este cea umeda (pare cruda, dar nu este!).

brownie-cu-cafea-5brownie-cu-cafea-6

Am topit ciocolata impreuna cu 3 linguri de cafea tare la microunde, apoi am turnat-o peste brownie.

Dupa ce se raceste se taie in cuburi.

brownie-cu-cafea-0-a

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *