Brownie cu nuci si mere

23 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Brownie cu nuci si mere. Faptul ca se simte gustul de ciocolata destul de intens este dovada ca aveti o prajitura buna.

Brownie cu nuci si mere este  o negresa pregatita cu ciocolata, cel mai bun desert intr-o zi de toamna ploioasa. Textura umeda a blatului, bucatile crocante de nuci si merele coapte fac ca aceasta negeresa cu mere si nuci sa fie cea mai delicioasa reteta de desert!

Brownie este negresa pregatita in stil american cu ciocolata topita si unt. Nu este o prajitura “pufoasa” si nici nu trebuie sa fie asa, asa ca aveti grija sa nu coaceti prajitura excesiv caci ar putea iesi uscata.

Trebuie sa va cunoasteti bine cuptorul, caci indiferent de temperaturile si de timpii de coacere indicate in reteta, acestea pot fi influentate de puterea cuptorului, programele prestabilite ale unora sau chiar de vasul in care coaceti (daca este din portelan, tabla sau inox).

Faptul ca se simte gustul de ciocolata destul de intens este dovada ca aveti o prajitura buna.

Care este diferenta intre brownie si negresa? In primul rand ciocolata prezenta in brownie, in timp ce negresa contine pudra de cacao.

Acestea influenteaza si textura prajiturii. Brownie este densa si umeda, iar negresa este pufoasa.

Nu este singura reteta de brownie de pe blog. Va invit sa va inspirati din retetele de mai jos si sa faceti si alte prajituri ca aceasta:

Brownie cu nuci si mere puteti face oricand aveti pofta de ceva dulce, dar este o prajitura perfecta si pentru sarbatori sau alte evenimente din viata voastra.

brownie-cu-nuci-si-mere-

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru brownie cu nuci si mere:

INGREDIENTE:

75 g faina+ 1 lingura
1 praf de sare
175 g zahar
1 pachet zahar vanilat
2 lingurite praf de copt
50 g pudra de cacao neagra
1 varf cutit scortisoara
100 g unt
3 oua
1/2 lingurita esenta vanilie
120 g creme fraiche dr. Oetker (sau smantana foarte groasa)
100 g ciocolata neagra tocata cuburi mici
100 g nuci tocate grosolan
2 mere
2 linguri suc lamaie

PREPARARE:

Topim untul la microunde sau intr-un ibric, apoi il lasam sa se raceasca. Amestecam intr-un bol faina cu un praf de sare, zahar, zahar vanilat, praf de copt, scortisoara si cacao pana se omogenizeaza compozitia.

brownie-cu-nuci-si-mere-1

Mixam in alt bol ouale pana isi dubleza volumul, apoi punem esenta de vanilie si untul topit peste ele. Turnam ouale cu unt peste ingredientele solide si amestecam cu o lingura. Incorporam creme fraiche.

brownie-cu-nuci-si-mere-2

Adaugam nucile si ciocolata tocate si amestecam.

brownie-cu-nuci-si-mere-3

Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 22 cm. Curatam merele de coaja, le taiem in sferturi si eliminam cotorul. Scufundam merele intr-un bol cu putina apa si suc de lamaie, apoi crestam sferturile de mere, le dam prin putina faina (parte pe care eu am uitat sa o fac si mi s-au scufundat partial in aluat), apoi le punem peste aluat.

brownie-cu-nuci-si-mere-4

Coacem brownie cu nuci si mere in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 45 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Cand este copt il scoatem si lasm sa se raceasca pe un gratar.

brownie-cu-nuci-si-mere-01

Un desert rapid si delicios!
Pofta buna, dragii mei!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

15 răspunsuri

  1. Este foarte faina reteta. Atât ca aceasta prăjitură se numește negresa. Brownie nu are în compoziție fructe. Are un aluat umed și foarte savuros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *