RETETE RECENTE

GUINNESS CHOCOLATE BROWNIES

martie 14, 2013 | CATEGORIA

guinness-chocolate-brownies

Pe 17 martie irlandezii sarbatoresc „St. Patrick’s day”. Va propun sa sarbatorim si noi cu un Guinness Chocolate Brownies, un desert perfect pentru cei care iubesc ciocolata.

INGREDIENTE GUINNESS CHOCOLATE BROWNIES:

100 ml bere Guinness
185 g ciocolata neagra
50 g ciocolata cu lapte
185 g unt
3 oua
275 g zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie
85 g faina
1/2 lingurita praf de copt
20 g cacao neagra
50 g fulgi de ciocolata alba (eu am pus ciocolata alba taiata grosolan)

PREPARARE GUINNESS CHOCOLATE BROWNIES:

In tava de copt tapetata cu hartie de copt presaram ciocolata alba tocata in bucati maricele.

Topim la baine marie ciocolata (neagra si cea cu lapte) cu untul si berea, apoi luam de pe foc, punem zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca.

Batem ouale bine si le incorporam in ciocolata topita cand este rece.

guinness-chocolate-brownies-1

Incorporam apoi faina amesteacata cu cacao si praf de copt.

guinness-chocolate-brownies-2

Turnam aluatul in tava si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 160°C pana trece testul scobitorii (la mine s-a copt in 40 minute).

O servim calda cu inghetata de vanilie sau rece cu frisca si fructe.

guinness-chocolate-brownies-01
Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Comentarii

  • Ce desert ciocolatos si bun..Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Rocsy!

  • Ohh da…pentru asta nu mai am vorbele la mine…cred ca este divina!

    • diva in bucatarie

      Esti o dragutza!

  • Cum arata!!!!!! Cristinaaa, ma duc acasa si fac si eu ca e preeeeeaaa buna, prea ciocolatoasa 😀 Te pup!!

    • diva in bucatarie

      Draga mea, este supeeerrr buuunnn! Te pup!

  • Livia

    In reteta apare o cantitate de zahar pudra la ingrediente care nu se regaseste nicaieri la preparare. Se topeste impreuna cu ciocolata? As avea nevoie de raspuns cat mai repede daca se poate, m-am apucat de prajitura :). Multumesc!

    • diva in bucatarie

      Multumesc pentru atentionare!!! <3
      Zaharul il punem imediat cand luam de pe foc, sa se topeasca.

      • Livia

        Multumesc pentru raspuns, eu am fost nevoita sa improvizez, ca eram deja cu oala pe foc, asa ca am batut ouale cu zaharul cateva minute si a iesit foarte bine si asa :). Atat de bine ca azi, a doua zi, nu mai am ce sa arat (desi am facut portie dubla). Minunata reteta, multumesc!

        • diva in bucatarie

          Cu placere, Livia!

  • Doaaaamne! Cum poate sa arate! Bestial! De incercat neaparat!

    • diva in bucatarie

      🙂 Multumesc!

  • miha

    ce se poate folosi in loc de bere?

    • diva in bucatarie

      Cola… dar nu te teme de bere, nu simti nici mirosul, nici gustul!

  • miha

    am uitat…ce diametru avea tava de tort?

  • Adriana stefanescu

    Este nemaipomenit desertul facut de time.l-am incercat si EU

  • Am incercat-o acum doua zile

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *