RETETE RECENTE

NEW YORK CHEESECAKE

martie 15, 2013 | CATEGORIA

New-York-Cheesecake

New-York-Cheesecake-01

„New York Cheesecake” este unul din cele mai bune si mai delicioase dintre cheesecake-uri. Il putem servi simplu sau cu diverse topping-uri, in functie de gusturi.

Un tort delicios, special, cu dedicatie…

INGREDIENTE:
(pentru o forma cu diametrul de 24 cm)

Pentru blat:
300 g biscuiti digestivi
1 plic zahar vanilat
100 g unt topit si racit – 1 cub mic pentru uns peretii formei

Pentru umplutura:
900 g crema de branza (eu am pus ce am avut in casa: 450 g branza de vaci Dr. Oetker, 250 g ricotta si 200 g Philadelphia)
200 g zahar
4 oua mari
50 ml frisca lichida
1 lingura coaja rasa de portocala (sau lamaie)
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru topping:
300 g mix fructe de padure
3 linguri de zahar
1 lingura cognac

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput blatul amestecand biscuitii zdrobiti cu zaharul si untul topit pana se omogenizeaza compozitia. Punem biscutii intr-o forma cu pereti detasabili, avand grija sa ungem cu unt peretii formei, astfel incat sa incercam sa lipim si pe margine biscuiti. Dam forma la rece in jur de 10-15 minute, timp in care pregatim crema de branza.

New-York-Cheesecake-1

New-York-Cheesecake-2

Pentru a realiza crema de branza amestecam toate ingredientele pana la omogenizare.

New-York-Cheesecake-3

O turnam peste biscuiti. Punem forma de tort pe o tava inainte sa o punem la copt, pentru ca va curge putin lichid pe langa marginile formei. Coacem cheesecake-ul primele 15 minute la 180°C, apoi inca 60-90 minute la 120°C – cu siguranta timpul de coacere va fi diferit, in functie de tipul de cuptor pe care il avem, dar stim ca va fi gata atunci cand devine ferm la suprafata dar putin umed in mijloc. Il lasam sa se raceasca in tava, peste noapte. A doua zi il scoatem din forma si pregatim topping-ul.

New-York-Cheesecake-4

Punem fructele de padure la fiert impreuna cu zaharul si cognacul. Le fierbem pana incep sa prinda consistenta.

New-York-Cheesecake-5

Lasam sa se raceasca putin si turnam apoi peste cheesecake, sau il punem pe fiecare felie in momentul in care servim.

New-York-Cheesecake-6

New-York-Cheesecake-7

Pofta buna!

 

Multumesc mult, Anca Arsenie pentru poza!

 

 

Multumesc Melisa Issa pentru poza!

Comentarii

  • Wow, ce bine arata! 🙂 Mi-am adus aminte ca am si eu niste fructe in congelator. E o idee buna pt weekend 😉

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Cristina!

  • Faci cum faci si iar ma aduci in pragul disperarii cu minunatiile tale. Vreaaau o felie maaare.

  • Asta a fost din nou o lovitura grea! Gatesti absolut exceptional, spectaculos…sinc

    • diva in bucatarie

      Anca, multumesc!

  • E preferatul meu!

    • diva in bucatarie

      In acest caz esti invitatat mea…

  • Pfuuu numai bunatati la tine!
    Te pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mimmi!

  • Branza am, fructe in congelator am.. biscuitii daca nu-s digestivi, banuiesc ca nu-i bai! 🙂
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona, iese blatul mai bun cu ei, dar intr-adevar se poate cu orice fel de biscuiti! PUP!

  • L-am probat in weekend: delicios!

  • Mmm, o frumusete tare apetisanta!!!Yummy!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Licuta!

  • Emma

    Am o problema. Cand am oprit cuptorul si am lasat-o sa se raceasca, s-a crapat un pic pe mijloc..De ce oare?

    • diva in bucatarie

      Se intampla daca a stat prea mult in cuptor – cred ca puteai sa o tii cu 15-20 minute mai putin… dar nu este o problema, il vei acoperi cu sosul de fructe de padure si nu se va vedea!
      Poate coace cuptorul tau mai tare sau poate branza era prea uscata!

      • Emma

        Daaaa…a iesit super pana la urma!! Excelent, primul meu cheesecake..nici n-a mai contat dupa ce am pus fructele! Abia astept sa o repet!

  • Georgiana

    Am incercat si eu reteta intradevar este minunat tortul, DELICIOS.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Georgiana!

  • Bianca

    Buna,
    Tocmai am terminat de copt cheesecake ul, il las la racit si vroiam sa te intreb daca il pot pastra la frigider pana maine cand o sa fac si topingul. Arata f bine, n a crapat cum am citit mai sus ca s a intamplat, a stat la cuptor chiar 90 min in a doua faza. multumesc

    • diva in bucatarie

      Sigur! Dupa ce se raceste il poti pastra la frigider!

      • Bianca

        multumesc, saptamana viitoare o sa l refac pt ca am musafiri, dar va trebui sa cumpar oua din comert pt ca iese galben cu oua de tara. asta e pentru sufletelul nostru, dar pt musafiri tb sa iasa ca al tau. abia astept sa l gust, sunt sigura ca e delicios!

        • diva in bucatarie

          la mine au fost din comert cred – nu mai stiu 🙂

  • Delicios…pus in top pe lista DE FACUT :-). Super site-ul, pozele superbe !Keep it that way!

  • Oana

    Quick question: frisca lichida se poate inlocui cu smantana? Este vreo diferenta?
    Mersi 🙂

    • diva in bucatarie

      Frisca lichida este perfecta pentru deserturi- este dulce si are alta consistenta.

  • diva in bucatarie

    🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *