fbpx

RETETE RECENTE

BROWNIE CHEESECAKE

May 31, 2013 | CATEGORIA

brownie-cheesecake

Brownie cheesecake… hmm! As putea spune ca e cea mai buna prajitura gustata in ultima vreme. Un gust absolut divin, o consistenta placuta… va spun ca este irezistibila!

Retetele de brownie (cunoscute la noi sub denumirea de negrese)sunt delicioase, cu un blat umed, pufos, indragit de toti iubitorii de ciocolata.

Cu reteta acesta l-am facut pe baiatul meu sa iubeasca cheesecake-ul. Combinatia de prajitura de ciocolata dulce cu o crema de branza mai putin dulce au fost exact ceea ce trebuie pentru a declansa dragostea pentru prajiturile cu branza.

Brownie cheesecake este o prajitura rafinata, senzuala, fina. O putem face pentru orice ocazie. Fie ca avem o masa festiva, o petrecere in familie sau o aniversare, vrem sa facem o surpriza celor dragi sau colegilor, aceasta poate fi o solutie buna. Ei bine, nu ai cum sa dai gres cu aceasta reteta. Si daca o pregatim de sarbatori eu zic ca poate inlocui cu succes o pasca sau un tort de ciocolata complicat. Cand ai de facut cozonaci si alte nebunii, zau daca nu vrei sa scapi rapid din bucatarie.

Retete de cheesecake gasiti o multime pe blog, la fel si de negrese, dar combinatia aceasta… credeti-ma este cea mai tare!

Toate retetele de cheesecake le gasiti grupate in acest link. Mai multe retete de negrese, brownie gasiti in aceasta postare.

Si daca o incercati si o sa placa sper ca imi veti trimite poze, iar daca o veti distribui, eu va multumesc anticipat. M-as bucura ca reteta mea de brownie-cheesecake sa ajunga in cat mai multe cuptoare si sa aduca zambete pe fetele celor care o incearca.

Brownie cheesecake o sa va cucereasca. Este promisiunea pe care v-o fac, asa ca va las lista de ingrediente si modul de preparare prezentat mai jos, pas cu pas.

INGREDIENTE:
(Pentru o tava cu diametrul 26 cm)

Pentru brownie:
100 g unt
60 g ciocolata neagra
1 lingura lapte
50 g faina
1 lingurita praf de copt
150 g zahar brun
2 pachete zahar vanilat
1 praf de sare
20 g praf de cacao neagra
1 ou + 1 albus (oua de marime medie)
1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru cheesecake:

500 g ricotta
2 oua + 1 galbenus (oua de marime medie)
50 ml smantana lichida pentru frisca
30 g gris
10 g faina
75 g zahar

In plus:
1 lingura zahar pudra pentru tapetare
Unt si faina pentru tapetarea peretilor vasului

PREPARARE:

Incepem sa pregatim partea de brownie. Topim untul si il lasam sa raceasca. Amestecam ingredientele solide (faina, praful de copt, zaharul brun, 1 pachet zahar vanilat, sare si cacao) intr-un castron.

brownie-cheesecake-1

Batem un ou, turnam untul topit si racit peste ou, apoi adaugam treptat ingredientele solide.

brownie-cheesecake-2

Incorporam ciocolata topita la baine marie cu o lingura de lapte, iar la final albusul batut spuma tare.

brownie-cheesecake-3

Turnam compozitia in tava tapetata pe fund cu hartie de copt, iar peretii tapetati cu unt si faina.
Pregatim acum partea de cheesecake: amestecam branza ricotta cu zahar si 2 oua plus un galbenus batute in prealabil.

brownie-cheesecake-4

Adaugam apoi grisul, faina, frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam branza peste aluatul de brownie si amestecam cu lingura din loc in loc, de jos in sus, pentru a realiza efectul de marmorat.

brownie-cheesecake-5

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 175°C (pe ventilatie) pentru 55-60 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Cand este coapta o scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar si servim.

brownie-cheesecake-6

brownie-cheesecake-01

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Eu te cred pe cuvânt, Cristina.

    • diva in bucatarie

      😉

  • Pe mine m-ai convins sa o incerc! Arata super bine! Te pup, sa ai un weekend minunat!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Anca

  • De cand o am pe lista…imi place tare mult, mai ales ca nu e atat de scumpa…cum ai mei sunt la sat, prefer branza dulce de vaca, in schimbul riccotei, ca e gratis ;-)))

    • diva in bucatarie

      Super, Liana!

  • Eu nu pot decat sa cer o portie!! Hai bine, doua! 🙂
    Pup

    • diva in bucatarie

      Te pup, Simona!

  • Wow ce combinatie! Cred ca e super buna!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, este foarte buna!

  • alina

    Am incercat aseara reteta pentru ca aratau foarte bine fotografiile. A iesit absolut groaznica. Cred ca ceva este in neregula cu cantitatile, altfel nu imi explic. Nu a crescut, nu are gust bun si ingredientele au fost destul de scumpe.

    • diva in bucatarie

      Sincer nu stiu ce poate fi in neregula!

  • Dana

    Eu am facut-o luni exact cu cantitatile din reteta si a iesit foarte gustoasa. Nu atat de inalta ca in fotografie, si s-a copt un pic mai repede, dar gustul a fost excelent. Cred ca e important sa fie respectate exact toate indicatiile, ciocolata sa fie la bain marie, untul sa nu fie topit la microunde (eu am mai stricat prajituri si creme asa), programul la cuptor sa fie pe ventilatie…

    • diva in bucatarie

      😉

  • Mari

    Nu sunt pofticioasa de fel, dar pana aici mi-a fost. Fabuloasa! Felicitari!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Teo

    Foarte buna si mi-a reusit , am respectat cantitatile si e super…. merita

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Teo!

  • dana kelemen

    Pana la urma e frisca sau smanatana? in ingrediene e trecuta smantana iar la preparare devine frisca

    • diva

      Smantana pentru frisca 🙂

  • mihaela

    Absolut delicioasa si foarte usor de facut!! Multumim

  • laura

    Arata f bine vreau sa o fc si eu crezi ca pot anlocui ricota cu philadelphia. Multumesc an rest nota 10

  • Raluca

    Am facut-o deja de vreo 5 ori intr-un termen scurt de timp. A devenit de-a casei prajitura asta. Foarte buna! Merci de reteta!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *