Clatite cu carne tocata – clatite brasovene

24 aprilie 2015Diva in Bucatarie

Clatite cu carne tocata – clatite brasovene. Clatite cu carne tocata – clatite brasovene – aperitiv sau gustare calda.

Clatite cu carne tocata – clatite brasovene – aperitiv sau gustare calda.

Clatitele cu carne tocata pot fi mancate si pe post de cina. Sunt satioase, asa ca 2 bucati sunt suficiente.

Cu aceste reteta de clatite cu carne tocata am marit colectia de clatite sarate pe care o puteti descoperi in acest link.

Aceste clatite in crusta aurie, crocanta, din pesmet, sunt cunoscute sub denumirea de „clatite brasovene”.

Puteti manca clatitele cu carne tocata simple sau insotite de sosuri. Fie un sos de smantana, fie unul din suc de rosii. Orice ati alege, in functie de gustul vostru, sunt sigura ca va fi bun.

Daca le preferati simple, nu este rau deloc, dar trebuie sa aveti grija sa pastrati o umplutura cremoasa, sa nu fie uscata.

Pentru reteta de clatite am folosit reteta simpla, clasica, in care am adaugat si niste patrunjel verde. Imi place sa pun in clatitele sarate si diverse verdeturi, in functie de viitoarele umpluturi.

Clatitele sarate ne salveaza de multe ori din incurcatura. Daca aveti cascaval, ciuperci, sunca puteti sa umpleti clatitele cu acestea si sa le puneti in cuptor 10 minute.

Ungeti cu smantana si obtineti o gustare savuroasa.

Clatitele cu carne tocata sunt ceva mai complicate: timpul de pregatire mai mare, multe etape, fum si miros.

Dar, trecand peste toate acestea, cand ajungeti sa le mancati o sa va bucurati ce  ceea ce ati facut si veti uita toate incovenientele enumerate mai devreme.

Noua ne plac clatitele cu carne tocata – clatitele brasovene.

Recunosc ca le pregatesc rar, o data sau de doua ori pe an. Poate si din acest motiv le mancam cu asa mare pofta.

Prima oara le-am descoperit intr-un restaurant, dar nu in Brasov. Apoi le-am cautat si le-am gasit in cartea lui Radu Anton Roman. Si, in final, le-am pregatit consultandu-ma cu soacra mea.

Ce a iesit se vede in poza. Clatite delicioase pentru cina. Am taiat clatitele mele in jumatate pentru a va arata si sectiunea. Ne-au iesit 8 clatite, de impartit in mod egal la cate persoane suntem in casa.

Daca vreti puteti pune in plus ciuperci, dar nu mai mult de 4 champignon sau 150-200 g din conserva. In acest caz dublati cantitatea de cascaval folosita pentru a leha umplutura si pentru a o face mai cremoasa.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru clatite cu carne tocata.

Ingrediente clatite cu carne tocata:

(pentru 4 persoane)

Pentru clatite:

2 oua

500 ml lapte

300 g faina

sare

piper

1 lingura patrunjel verde proaspat tocat

Pentru umplutura:

400 g carne amestec

1 ceapa medie

1/2 ardei gras rosu

1 morcov mic ras

sare

piper

100 ml apa

50 ml vin alb

1 cescuta suc de rosii

2 linguri (varfuite) cascaval ras

1 ou

putin patrunjel verde tocat marunt

Pentru tapetare:

2 oua

200 g faina

200 g pesmet

ulei pentru prajit

Cum se face reteta de clatite cu carne tocata:

Punem faina in castron impreuna cu ouale batute, condimentam cu sare si piper, apoi adaugam laptele. Trebuie sa obtinem un aluat ce are consistenta asemanatoare cu a unei smantani mai subtire.

Tocam patrunjelul si il adaugam compozitiei. Ungem tigaia incinsa cu putin ulei, apoi turnam un polonic din aluat avand grija sa invartim tigaia pana realizam o acoperire uniforma a acesteia.

Rumenim usor clatitele pe ambele parti, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim umplutura.

Calim o ceapa tocata marunt, apoi adaugam morcovul ras, ardeiul taiat cuburi mici si carnea.

clatite-cu-carne-1clatite-cu-carne-2

Asezonam cu sare si piper si calim la foc mic cateva minute.

Stingem cu apa si vin si fierbem la foc mi pana se evapora lichidul, apoi adaugam sucul de rosii, continuand sa fierbem pana se evapora complet.

Luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam cascavalul ras si un ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Punem 2 linguri din aceasta compozitie pe o clatita si o rulam strangand capetele astfel incat sa nu iasa compozitia.

clatite-cu-carne-3clatite-cu-carne-4

Clatitele rulate le tavalim prin faina, le dam apoi prin ouale batute si la final le acoperim cu pesmet.

Le prajim in ulei incins pana se rumenesc uniform.

clatite-cu-carne-5clatite-cu-carne-6

Servire clatite cu carne tocata:

Le mancam calde cu putin parmezan ras si smantana. Punem alaturi si o salata verde si cina este gata!

Yammy!!!

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *