fbpx

RETETE RECENTE

DRESSING VINAIGRETTE SI ALTE RETETE DERIVATE

April 25, 2015 | CATEGORIA

dressing-vinaigrette

Salatele, preparatele la gratar sau diverse mancaruri sunt insotite de diverse dressing-uri, asa ca am grupat aici cateva sugestii, pornind de la reteta de baza pentru vinaigrette.

Pentru a pregati dressing-ul vinaigrette perfect trebuie sa avem un raport de 3 parti ulei la 1 parte otet. Folosim ulei vegetal sau ulei de salata, in general cu arome neutre, dar putem utiliza si uleiul de masline extra virgin sau cel cu nuca pentru arome speciale.

De preferat folosim otet de vin alb, dar poate fi inlocuit de otet balsamic, otet de mere sau otet de orez.

Putem completa aroma otetului cu suc de lamaie (nu inlocuim otetul cu sucul), lime sau portocale.

Pentru un vinaigrette simplu adaugam sare si piper alb, dar ne putem juca cu ierburi proaspete sau uscate, cu cepata tocata foarte fin, usturoi pisat, mustar sau miere de albine (in cazul in care folosim orice altceva in afara de sare si piper punem dressing-ul la rece pentru minim 1 ora).

Punem totul intr-o sticla ce are dop sau intr-un pahar, castron, blender… orice avem la indemana si amestecam foarte bine.

Recapitulam de ce avem nevoie:

Reteta de baza dressing vinaigrette:

3/4 ceasca ulei -120 ml

1/4 cesca otet de vin alb – 40 ml

sare

piper alb

Reteta dressing cu mustar si miere:

3/4 ceasca ulei

1/4 ceasca otet de vin alb

1 lingura mustar Dijon

1 lingura miere de albine

sare

piper alb

Reteta dressing vinaigrette cu verdeturi:

3/4 ceasca ulei

1/4 ceasca otet de vin alb

1 lingura mustar Dijon

2  linguri patrunjel tocat

1/2  lingurita ierburi uscate ( cimbru, maghiran, busuioc, arpagic sau tarhon)

Reteta dressing vinaigrette italian:

3/4 ceasca ulei

1/4 ceasca otet de vin alb

1/2 lingurita usturoi tocat

1/2 lingurita oregano uscat

1 lingura patrunjel tocat foarte fin

sare

piper alb

Reteta dressing vinaigrette asiatic:

3/4 ceasca ulei floarea soarelui

2 linguri ulei susan

1/4 ceasca otet de orez

1,5 linguri sos de soia

1 lingurita usturoi pisat

1/2 lingurita ghimbir proaspat ras

cateva picaturi sos chili

piper negru

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *