Varza dulce cu ciolan afumat la crock pot
Varza dulce cu ciolan afumat la crock pot. Aranjam feliile de ciolan afumat, punem capacul si setam aparatul pe „high” pentru 5 ore.
Varza cu ciolan afumat imi place in orice varianta, asa ca am incercat sa o pregatesc si la crok-pot si mi-a placut ce am obtinut. Va fi perfect ca in zilele calduroase cand sotul meu o sa vrea „ceva consistent”sa ii pregatesc ceva pe gustul lui fara sa folosesc aragazul si sa fac caldura in casa… 😉
INGREDIENTE:
1.6 kg varza
500 g ciolan afumat
1 ceapa medie
1/2 ardei gras rosu 1 ceasca ketchup de casa sau suc de rosii gros
1/2 lingurita cimbru
1 frunza dafin boabe de piper
2 linguri apa
4 linguri otet
1 lingura zahar sare
3 linguri ulei extravirgin de masline
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt cu ardeiul gras taiat cuburi mici intr-o lingura ulei. Taiem varza fideluta si o frecam cu sare. Punem un strat de varza, putin suc de rosii, 1/2 din ceapa calita cu ardei si putin cimbru, apoi restul de varza, restul de suc de rosii, ceapa, ardei si cimbru. Turnam apa amestecata cu otet si zahar, adaugam frunza de dafin si boabe de piper si amestecam totul pana se omogenizeaza.
Aranjam feliile de ciolan afumat, punem capacul si setam aparatul pe „high” pentru 5 ore.
Dupa aceasta perioada varza este pregatita si carnea bine facuta. Oprim aparatul, adaugam marar proaspat tocat, amestecam usor varza, apoi putem manca.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Daca vreti sa vedeti reteta video pe eran mare apasati pe „watch on YouTube”.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Mi-ai facut o pofta.. N-am mai facut de mult varza calita.
🙂
Am bagat la crock pot, sa vedem rezultatul!!!!
Ce capacitate are oala?
4.7l
Presupun că merge un 10 ore pe low, nu-i așa? Că aș vrea să-l pun peste noapte. Mulțumesc.
poti incerca 7-8 ore. Oricum pastreaza mancarea calda pana dimineata.
Mulțumesc!
Pe la 8 ore fără un sfert, cînd am pus mărarul, era un deliciu, așa că simt nevoia să vă mulțumesc încă o dată. Presimt c-o s-o fac des.
multumesc!