PASTE CU SOS CREMOS DE CREVETI SI ROSII

November 20, 2018 | CATEGORIA

Daca vi s-a facut deja dor de vara, de soare, de mare, atunci reteta de paste cu sos cremos de creveti si rosii va fi tot ce veti dori pentru o masa rapida, foarte usor de pregatit si super delicioasa.

De-a lungul timpului am mai pregatit paste cu fructe de mare,  cu creveti si sos de piper sau salata de paste cu fructe de mare si spanac. Toate au fost apreciate de cei care le-au incercat, asa ca reteta aceasta va fi pe gustul multora dintre voi.

Veti observa ca nu am folosit niciodata parmezan sau alt tip de branza in retetele de paste cu fructe de mare, din simplul motiv ca aceasta aceasta asociere nu merge absolut deloc.

Pentru a pregati aceasta reteta am lansat pe Instagram rugamintea de a-mi propune ingredientele viitoarei retete pe care aveam de gand sa o pregatesc cu pastele Antonio Di Vaio. Bucuria mea a fost foarte mare cand am facut extragerea cu ajutorul random. org. Ingredientele aveau sa fie poate cele mai potrivite pentru a fi transformate intr-o reteta de tip italian, pentru niste paste din grau dur, realizate pentru a satisface gustul romanilor ce isi doresc paste de calitate superioara si un pret competitiv.

Mie imi plac, asa ca nu va fi greu sa le descoperiti in retetele de spaghetti cu ratatouille si ciuperci, spaghetti cu chiftelute si sos de rosii, spaghetti cu ciuperci, praz si pesto vegan de broccoli, penne alla vodka, paste cu sos de ardei rosu, paste cu pui si ciuperci in sos alb, paste cu piept de pui si sos de ceapa. S-au adunat ceva retete, nu-i asa?

Pentru aceasta reteta avem nevoie de maxim 20-25 minute din momentul in care incepem sa curatam crevetii. Daca folosim unii gata curatati, congelati, prefierti vom termina si mai repede. Daca folosim creveti proaspeti trebuie sa tinem cont ca vom pierde intre 25 si 30%  din cantitea initiala prin indepartarea capului si  si carapacei. Un aspect important pe care il avem in vedere atunci cand cumparam creveti proaspeti este faptul ca trebuie sa ii curatam de intestinul negru care se intinde pe toata lungimea crevetilor, facand o incizie de la abdomen spre coada cu un cutit subtire si bine ascutit.

Nu am folosit ardei iute, desi ar fi mers foarte bine. Imi pare rau ca nu am cumparat, dar daca va plac mancarurile picante nu ezitati sa folositi unul. Il caliti in acelasi timp cu ceapa.

Rosiile merg foarte bine langa creveti. La fel si patrunjelul.

Nu o cunosc pe Ana, dar a ales ingredientele de parca ar fi stiut ce isi doreste sufletul meu.

Nu va mai retin atentia si va las sa descoperiti mai jos cum se fac pastele cu creveti si rosii intr-un sos cremos foarte gustos.

INGREDIENTE:

(pentru 2 portii)

250 g paste tip penne Antonio Di Vaio

30 g unt

80 ml ulei

250 g creveti (12 buc)

1 ceapa mica-medie

1-2 catei usturoi

80-100 g rosii cherry

50 g rosii uscate

150 ml suc gros de rosii (tip passata)

50 ml vin alb

200 ml smantana pentru gatit

sare

piper

1/2 legatura patrunjel

 

PREPARARE:

Imediat dupa ce ne aranjam ingredientele la indemana punem apa cu sare la fiert pentru paste. Am folosit 2.5 l apa si 20 g sare.

Curatam crevetii de carcasa, cap si intestine. Intr-o tigaie de mrime potrivita incingem uleiul si untul.

 

Intre timp apa cu sare a dat in clocot, asa ca punem pastele la fiert timp de 8 minute. Nu au nevoie de timpi suplimentari. Trebuie sa fie al-dente, altfel pastele nu au textura si gustul de care avem nevoie.

Continuam pregatirea sosului pentru paste. Punem crevetii in tigaie si ii calim in jur de 2 minute pe fiecare parte. Nu ii gatim prea mult. Isi schimba textura (devin mai tari, cauciucati). Cu 40-45 secunde inainte de a-i scoate din tigaie adaugam usturoiul tocat marunt.

 

Scoatem crevetii cu usturoi din tigaie si ii lasam pe o farfurie sa astepte. Calim ceapa in uleiul ramas. Adaugam apoi cele doua feluri de rosii si sotam pret de cateva secunde (in jur de 30).

 

Adaugam sosul de rosii, vinul, sare, piper si lasam la foc mic in jur de 2 minute. Luam de pe foc si turnam smantana pentru gatit.

Amestecam pana se omogenizeaza, rezultand o culoare superba a sosului.

 

Punem crevetii, patrunjelul si amestecam usor. Adaugam pastele scurse de apa in care au fiert pastrand inca 100 ml din zeama in care au fiert si reintoarcem pe foc pastele cu sos pentru maxim 1 minut.

 

Mancam pastele cu sos cremos de creveti si rosii imediat. Cu pofta!

Asta va doresc si voua!

Pofta buna!

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *