Paste cu fructe de mare

19 martie 2012Diva in Bucatarie

Paste cu fructe de mare. Paste cu fructe de mare, reteta simpla si usor de pregatit, gustoasa si rapida.

Paste cu fructe de mare, reteta simpla si usor de pregatit, gustoasa si rapida.

Se folosesc in general spaghetti. Pentru a obtine cele mai bune paste cu fructe de mare trebuie sa respectam cateva conditii legate de fierberea pastelor, dar si cateva reguli de aur in gatirea fructelor de mare.

Asadar, le luam pe rand.

Pentru a fierbe corect pastele folosim pentru fiecare 100 g paste 1 l apa si 1 lingurita sare. Fierbem pastele al dente, fapt pentru care respectam timpul de gatire de pe pachet.

Nu se pune ulei in apa daca acestea vor fi imbracate apoi in sos.

Uleiul impiedica sosul sa se lipeasca de paste.

Daca continuam sa gatim pastele impreuna cu sosul, vom scadea din timpul de fierbere timpul in care va sta alaturi de sos.

Nu se arunca apa in care se fierb pastele. Aceasta poate fi folosita de multe ori in sosul final.

Aceasta contine amidon si ingroasa sosul. Pastele nu se clatesc niciodata.

Fructele de mare se gatesc foarte usor desi pare treaba complicata. Acestea se gatesc rapid, la temperatura mare.

Isi pastreaza culoarea si isi pastreaza calitatile nutritive. Este recomandata calirea in ulei de floarea soarelui, ulei care rezista bine la temperaturi inalte.

Se gatesc 4 minute. Daca se gatesc un timp prea mare acestea se vor intari.

Daca folositi fructe de mare congelate le veti gati doar dupa ce acestea s-au dezghetat.

Reteta mea de paste cu fructe de mare este una din cele mai bune si mai simple retete.

Va promit ca veti avea parte de gust bun, arome si texturi gatite corect.

Le-am gatit si intr-o intalnire cu alti bloggeri alaturi de Electrolux si au fost savurate cu pofta de toata lumea.

Daca vreti sa gatiti si alte retete de paste cu fructe de mare va recomand sa incercati paste cu sos cremos de creveti si rosiisau farfalle cu creveti si sos de piper.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare explicat pas cu pas pentru paste cu fructe de mare:

Ingrediente paste cu fructe de mare:

400 g paste (de preferat spaghetti sau linguini)
2-3 linguri ulei
2-3 catei usturoi pisati
1/4 lingurita fulgi de ardei iute sau 1/2 ardei iute
80 ml vin alb
250 g rosii cherry
450 g fructe de mare – pot fi si congelate
4 linguri smantana de gatit
1 legatura mare de patrunjel
sare
piper proaspat macinat

Mod de preparare paste cu fructe de mare:

Fierbem pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe pachet. Asa cum am scris mai sus, folosim 4 l apa si 4 lingurite de sare.

In timp ce acestea se fierb, pregatim fructele de mare. Incingem uleiul intr-o tigaie. Adaugam usturoiul zdrobit, ardeiul iute si amestecam.

Dupa 30-40 secunde punem rosiile cherry taiate in sferturi (sau jumatati) si fructele de mare.

Lasam pe foc sa se caleasca, amestecand din cand in cand, pana se incing bine fructele de mare (in jur de 4 minute).

In acest moment turnam vinul si avem grija ca focul sa fie la temperatura mare, pentru o evaporare rapida.

Adaugam smantana, lasam la foc mic inca 2 minute, avand grija sa condimentam cu sare si piper proaspat macinat, dupa gust.

Daca doriti mai mult sos puteti pune un polonic din apa in care fierb pastele.

Scurgem pastele de apa, le punem peste fructele de mare si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Presaram patrunjel verde, proaspat tocat si servim imediat, cat sunt inca fierbinti.

Absolut minunate!

Pofta buna va doresc!

Multumesc, Manuela pentru poza si impresii!

paste-cu-fructe-de-mare m

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM sau pe pagina de Facebook.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Mmm.. delicios arata! Trebuie neaparat sa fac si eu reteta asta!
    Din pacate timpul nu mi-a permis sa particip la comcurs :(( Poate data viitoare.
    Pupici

  2. Tare fain arata . Mie imi plac mult „lighioanele” astea , nu stiu cat mi-ar trebui sa ma satur . Din pacate nu prea gasesc decat congelate si ale nu ma prea incanta .

  3. Am vazut reteta voastra si am incercat’o si eu. Va o pot recomanda din tot sufletul. E delicioasa si foarte usor de facut.

  4. Hmmmm, eu de fel fac linguine cu scoici dar o sa incerc si reteta ta pentru ca este exact pe gustul meu . I love seafood ! 🙂

  5. Eu ceva mai scarbos decat chestiile alea nu am mancat in viata mea 🙁 …. ba da am mancat , piftie , dar astea sunt cu siguranta pe locul 2 cea scarboasa mancare.

  6. Arata delicios/ desi nu sunt fan fructe de mare/. Vreau sa-ti spun ca ai uitat sa mentionezi in reteta cand se pune vinul. Multumesc

  7. Sunt pe cale să încerc și eu rețeta. Bănuiesc ca o să fie delicios. Eu țin sa menționez că ai spus în două locuri în rețetă „adăugăm/turnăm vinul”. O dată înainte de a pune fructele de mare, o dată după. Mulțumesc ca ai împărtășit rețeta!!

  8. Gatesc des creveti dupa aceeasi reteta, iar in post,cand e dezlegare la peste,folosesc lapte de cocos, dar si un pic de coaja rasa de lamaie.

  9. Am încercat rețeta, însă nu a ieșit, nu aveau niciun gust, erau seci! Am mai pus la final zeama de lămâie și puțin vin pentru gust!

  10. Am incercat si varianta cu smantana dar mi se par prea grase si ficatul mi-a confirmat.
    Daca se fac la tigaie ajung doar cu sos de rosii si busuioc sau oregano pentru mine, ca aciditatea rosiilor este suficienta. Daca le doresc mai „insulare”, le trag la tigaie cu lamaie.
    Bucataria romaneasca este una bogata in grasimi, cateodata prea bogata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *