Salata de paste cu fructe de mare sunt solutia pentru o cina foarte rapida si gustoasa. Fructele de mare le aveam deja pregatite in conserva, asa ca timpul de pregatire a fost insesizabil.
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
150 g Penne Baneasa fara oua
200 g cocktail fructe de mare (conservate sau marinate)
4 catei usturoi
1/4 lingurita chili (sau jumatate ardei iute)
70 g baby spanac
2 linguri ulei masline
1 lingura suc lamaie
2 linguri vin alb
1/2 lingurita mustar
1 lingura cu varf smantana groasa (creme fraiche)
PREPARARE:
Punem pastele la fiert in apa cu sare. In acest timp calim in ulei 2 catei usturoi taiati in jumatate cu chili (daca avem ardei iute proaspat ar fi de preferat).
Cand usturoiul devine auriu il scoatem si adauga fructele de mare. Continuam sa calim 1 minut. Stingem cu suc de lamaie, vin si jumatate lingurita mustar.
Lasam pe foc fix 1 minut apoi luam de pe aragaz si asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam 1 lingura cu varf de smantana groasa (creme fraiche), restul de usturoi pisat si amestecam.
Scurgem pastele fierte al-dente (exact cat scrie pe cutie) si le amestecam cu baby spanac si sosul cu fructe de mare.
Mancam imediat.
Pofta buna!
Multumesc mult, Carla Claudia pentru poza!
Comentarii