Salata de paste cu fructe de mare si spanac
Salata de paste cu fructe de mare si spanac. Punem pastele la fiert in apa cu sare. In acest timp calim in ulei 2 catei usturoi taiati in jumatate cu chili (daca avem ardei iute proaspat ar fi de preferat).
Salata de paste cu fructe de mare sunt solutia pentru o cina foarte rapida si gustoasa. Fructele de mare le aveam deja pregatite in conserva, asa ca timpul de pregatire a fost insesizabil.
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
150 g Penne Baneasa fara oua
200 g cocktail fructe de mare (conservate sau marinate)
4 catei usturoi
1/4 lingurita chili (sau jumatate ardei iute)
70 g baby spanac
2 linguri ulei masline
1 lingura suc lamaie
2 linguri vin alb
1/2 lingurita mustar
1 lingura cu varf smantana groasa (creme fraiche)
PREPARARE:
Punem pastele la fiert in apa cu sare. In acest timp calim in ulei 2 catei usturoi taiati in jumatate cu chili (daca avem ardei iute proaspat ar fi de preferat).
Cand usturoiul devine auriu il scoatem si adauga fructele de mare. Continuam sa calim 1 minut. Stingem cu suc de lamaie, vin si jumatate lingurita mustar.
Lasam pe foc fix 1 minut apoi luam de pe aragaz si asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam 1 lingura cu varf de smantana groasa (creme fraiche), restul de usturoi pisat si amestecam.
Scurgem pastele fierte al-dente (exact cat scrie pe cutie) si le amestecam cu baby spanac si sosul cu fructe de mare.
Mancam imediat.
Pofta buna!
Multumesc mult, Carla Claudia pentru poza!