SPAGHETTI CU RATATOUILLE SI CIUPERCI

November 2, 2018 | CATEGORIA

Spaghetti cu ratatouille si ciuperci sunt propunerea mea pentru cei care iubesc pastele cu sos bun. Daca sunteti doritori de experimente noi in bucatarie, atunci reteta aceasta o sa va cucereasca.

Cand spunem”ratatouille” gandul ne duce inevitabil la delicioasa tocanita frantuzeasca din legume prospete. Este cunoscuta si iubita in toata lumea. Reteta clasica pentru ratatouille, asa cum a gatit-o Julia Childs, o puteti gasi in link-ul acesta.

Cam despre asta este vorba si in reteta de mai jos. Tocanita de legume se transforma in cel mai placut sos de acompaniat Spaghetti Antonio di Vaio. Pastele sunt facute din grau dur, cu o textura perfecta pentru retetele de acest gen.

Imi plac pastele acestea pentru gustul si textura lor dupa procesul de fierbere, dar si pentru ca nu se lipesc, asa ca le folosesc de cate ori am ocazia.

Am avut placuta surpriza sa gasesc in camara doua pachete de spaghetti cumparate de sotul meu, de parca ar fi stiut ca mi-am propus sa fac o reteta speciala cu ele. Dovada a acestui lucru sunt si retetele de spaghetti cu chiftelute si sos de rosii, spaghetti cu ciuperci, praz si pesto vegan de broccoli, penne alla vodka, paste cu sos de ardei rosu, paste cu pui si ciuperci in sos alb, paste cu piept de pui si sos de ceapa.

Spaghetti cu ratatouille cu ciuperci se transforma intr-un fel consistent, satios si foarte gustos ce se pregateste foarte usor. Ca sa va conving de acest lucru am prezentat reteta pas cu pas mai jos, aproape fiecare etapa fiind surpinsa intr-o poza. Urmarind etapele din poze, chiar si un copil ar putea face reteta.

Am tot incercat de-a lungul timpului sa pun in retete cat mai multe legume, cat mai multe culori. Obtinem pe langa gustul foarte bun si un aspect atat de frumos al mancarii, incat iti vine sa o mananci cu ochii.

Pentru un ratatouille delicios avem nevoie in mod special de vinete, ceapa, ardei, dovlecei si rosii. Le-am pus pe toate, dar si ceva in plus.

Cateva ciuperci uitate in frigider au adus un plus de savoare si textura sosului nostru. Desi in poza ingredientelor am folosit rosii proaspete, acestea nu aveau parfumul si gustul rosiilor de vara, asa ca le-am inlocuit cu pulpa de rosii din conserva.

Daca celebra tocanita frantuzeasca a ajuns celebra printre copii datorita filmului, eu cred ca si reteta de mai jos o sa fie pe placul lor.

Sunt convinsa ca mamicile vor fi incantate sa le pregateasca acestora ceva bun si sanatos, o reteta simpla si destul de rapida.

Pentru a pastra ideea retetei ratatouille nu vom curata vanata si dovlecelul de coaja si vom sota legumele adaugand treptat legumele in aceeasi tigaie.

Sotarea o vom face la foc mediu-mare.

Reteta poate fi adaptata in perioada postului sau de catre cei care au un regim de viata vegan prin eliminarea parmezanului din reteta.

Exista magazine sau supermarketuri care comercializeaza parmezan sau alte branzeturi vegetale, asa ca putem recurge la acestea pentru a inlocui parmezanul clasic.

Dar, ma gandesc ca mai bine trecem la fapte si va invit sa descoperiti cum se face cea mai buna reteta de spaghetti cu sos de legume.

Si, daca pregatiti spaghetti cu ratatouille si ciuperci, va astept pozele. Le voi publica pe toate.

Daca veti dstribui reteta veti avea parte de multumirile mele anticipate.

 

 

INGREDIENTE:

(pentru 6 persoane)

500 g spaghetti Antonio Di Vaio

1 ceapa medie

2 cepe verzi

150 ml ulei masline

250 g vanata

200 g dovlecel / zucchini

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

2 mini ardei dulci galbeni

1 mini ardei dulce portocaliu

300 g ciuperci

400 g pulpa de rosii

1 lingura pasta rosii

sare

piper

1/2 lingurita zahar

3 catei usturoi pisati

150 ml apa/ supa legume

2-3 polonice din apa in care au fiert pastele

60 g parmezan ras fin / sau alte branzeturi vegetale

Pentru decor:

frunze de busuioc

parmezan ras  / sau alte branzeturi vegetale

PREPARARE:

Primul pas pe care il vom face este acela de a ne pregati ingredientele la indemana, apoi punem oala (in care fierbem spaghetti) cu apa si sare la fiert.

Tocam vanata cubulate mici, le saram si le punem intr-o sita la scurs pentru 20-30 minute.

 

In acest timp tocam ceapa galbena si cea verde, apoi le calim in ulei bine incins.

 

Adaugam vinetele si le sotam pret de 3-4 minute. Tocam ardeii in cubulete mici spre medii.

 

Ii punem peste vinete si ceapa si continuam sa sotam inca 2 minute. Adaugam ciupercile tocate cubulate si continuam  sotarea inca 1 minut.

 

Punem dovlecelul tocat cuburi, sotam 1 minut, apoi adaugam pulpa de rosii, pasta de rosii, apa, usturoiul pisat, sare, piper si zahar.

 

Amestecam, punem un capac si lasam la foc mic in jur de 4-5 minute. In acest timp punem  pastele la fiert in apa cu sare in  momentul in care clocoteste. Le fierbem 6 minute, desi au nevoie de 8 minute. Cele 2 minute care lipsesc vor fi minutele in care pastele vor fierbe alaturi de legume.

Punem 2 polonice mari din apa in care au fiert pastele peste legume. Mai pastram 1 polonic de lichid pentru ca este posibil ca acesta sa fie absorbit de paste si legume. Punem pastele peste legumele sotate, amestecam usor, apoi le intoarcem pe foc pentru 2 minute.

 

Cu 30 secunde inainte de a opri focul punem parmezanul peste pastele cu ratatouille si ciuperci si amestecam astfel incat acesta sa ajunga pe toate pastele.

Luam de pe foc si mancam imediat. Cu pofta mare!

 

Nu-i asa ca va tenteaza si pe voi?

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *