Rulada de pui cu sos de rosii si vin

9 noiembrie 2018Diva in Bucatarie

Rulada de pui cu sos de rosii si vin. Rulada de pui cu sos de rosii si vin se pregateste foarte usor si este atat de buna incat o veti reface de cate ori veti avea ocazia.

Rulada de pui cu sos de rosii si vin se pregateste foarte usor si este atat de buna incat o veti reface de cate ori veti avea ocazia.

O putem servi atat ca aperitiv, cat si ca fel principal daca ii punem alaturi un piure de cartofi si o salata verde.

Am pregatit o rulada din carne tocata de pui fragezita cu putin vin si umpluta cu cuburi de legume frumos colorate, dar si o rulada din piept de pui, umplut cu fasii de legume. Amandoua tipurile de rulade au fost pregatite la cuptor.

Pentru cea din carne tocata va las mai jos prezentarea etapelor pas cu pas, iar metoda de preparare pentru rulada din piept de pui este prezentata intr-o postare mai veche in acest link(fara sunca in reteta de azi).

Pieptul de pui este tipul de carne care nu imi place. Nu m-am impacat cu pieptul de pui la gratar niciodata. Mi se pare o macare fada.

Pieptul de pui pregatit in rulade cu legume este o alta poveste. O poveste cu gust, asa ca va promit ca nu veti regreta daca veti incerca rulada de pui cu sos de rosii si vin.

Vincon, unul din cei mai mari producatori de vinuri din  Romania, a lansat anul trecut pe piata un nou brand de vinuri care completeaza portofoliul din mainstream.

Denumirea „sigillum” ne duce cu gandul la vremuriule stravechi, cand vitele si pietrele de hotar erau inseminate cu danga (cu o cifra sau litera cu fierul inrosit).

Noul brand se asociaza la nivel vizual cu blazonul arhaic moldovenesc, ilustrat in noul logo.  Designerul Ion Barbu a pus in valoare autenticitatea si istoria viticola a regiunii Moldova, astfel incat noul brand sa revendice traditia vinului moldovenesc prin nume, blazon si eticheta.

Despre vinul folosit in aceasta reteta pot sa va spun ca este proaspat si echilibrat, cu arome de flori de tei si salcam, completate de note proaspete de citrice.

Se serveste la 8-10 grade si este ideal alaturi de o salata sau preparate din peste sau carne de pasare.

Din acest motiv al ales carnea de pasare. Am pus vin atat in rulada, cat si in sosul de rosii si as vrea sa va spun ca este o experienta placuta din toate punctele de vedere. Gust, miros si aspect de nota 10! Si asta nu am spus-o eu, ci cei care au gustat.

Si, daca veti pregati si voi reteta va astept impresiile. Si pozele!

INGREDIENTE:

Pentru rulada din carne tocata:

500 g carne de pui tocata

1 felie franzela

1 ou mediu

1 lingura vin Muscat Ottonel

1/4 legatura patrunjel

1/2 lingurita condiment 7 piper

2 lingurite pesmet

piper

sare

Pentru umplutura: 

1/4 ardei gras rosu

1 felie de 5 cm inaltime dovlecel

1/2 dovleac foarte mic

1/4 vanata mica

2-3 linguri parmezan fasii

2 linguri ulei

Pentru sos:

500 ml sos gros de rosii (de tipul passata)

2 lingurite zahar

1 lingurita boabe piper

100 ml vin Muscat Ottonel

1 frunza dafin

Pentru rulada din piept de pui sau alte rulade de tip aperitiv va invit sa va inspirati de aici.

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana, apoi gustam vinul. 🙂 )) Cred ca oricine gusta ceva ce nu a mai probat pana in acel moment, macar pentru a se edifica daca este ceea ce isi doreste sa foloseasca in reteta.

Si da, in reteta de mai jos, vinul acesta merge perfect.

Tocam legumele in cuburi de marime medie si le sotam timp de 3 minute. Nu le calim foarte mult pentru ca procedeul de gatire va continua si in cuptor. Le scurgem bine de ulei, intr-o sita.

Continuam sa calim ceapa tocata marunt in putin ulei. O scurgem bine, intr-o sita, inainte sa o punem peste carne.

Adaugam patrunjelul tocat si condimentele, apoi un ou batut si amestecam pana omogenizam compozitia. Punem si putin pesmet (2-3 ingurite).

Turnam putin vin (cam 30 ml) si amestecam pentru ultima oara.

Intindem carnea pe o folie de staniol peste care presaram faina si pesmet.  Se poate si fara. sau putem folosi hartie de copt.

Punem pe lungimea viitoarei rulade un rand de legume si parmezan. Acesta are rolul de a ajuta legumele sa se lipseasca mai bine, dar si gustul final al ruladei este influentat de prezenta parmezanului.

Coacem rulada in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-35 minute, apoi o scoatem din folie si o lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Cat timp se coace rulada putem pregati sosul de rosii. Punem la fiert sostul de rosii cu vinul, frunza de dafin, sare, zahar si boabe de piper.

Il lasam sa fiarba in jur de 4-5 minute, la foc mic, din momentul in care da in clocot.

Lasam rulada sa se raceasca putin inainte de a fi taiata. Se va taia foarte frumos.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit aceast rulada, va invit sa urmariti live-ul de pe facebook, din episodul 39 „Gatesc cu Prietenii”, alaturi de Noa Lupu.

https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/505606826610665/

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *