PASTE CU PIEPT DE PUI SI SOS DE CEAPA

March 7, 2018 | CATEGORIA

Paste cu piept de pui si sos de ceapa, o reteta simpla de paste cu pui si sos de rosii gustos si aromat cu multa ceapa, usturoi si oregano. Pastele imbracate in sos delicios, cu ingrediente la indemana oricui, pot fi cea mai buna solutie pentru cina.

Cred ca ati observat ca am foarte multe retete de paste in sosuri simple si usor de pregatit. Toata familia iubeste pastele, iar eu le pregatesc adesea cand sunt pe fuga. Sunt convinsa de faptul ca cei care au putin timp la dispozitie aleg intotdeauna o reteta de paste pentru ca sunt versatile si orice combinatie ai alege va fi una gustoasa.

Sosul acesta te duce cu gandul la tocanita de ceapa, dar pe parcurs va fi transformata in ceva mult mai gustos cu ajutorul parmezanului si a smantanii de gatit. In plus, apa in care fierb pastele pusa in sos aduce la final consistenta dorita. Un secret al retetelor de paste reusite este ca sosul sa fie gatit in timp ce se fierb pastele. In acest mod, in momentul in care le combinam, pastele vor absorbi sosul cald. Cred ca cele mai multe prezentari gourmet ale pastelor sunt cu sosul pus peste acestea, dar in restaurantele din Italia le-am mancat si inecate in sos. Orice varianta de a servi pastele alegem in final, eu va garantez ca o sa va placa la fel de mult, important fiind doar sosul. Iar eu va propun aici unul tare bun.

Si, pentru ca a venit vorba de restaurante din Italia, vreau sa va spun ca am ales pastele Antonio DiVaio. Acestea sunt create special, in jurul sutelor de ani de traditie ai bucatariei italiene. Cerealele selectionate cu mare atentie pentru aceste paste aduc un aport important de substante nutritive, fibre si proteine. Chiar daca acest brand este de putin timp pe piata, a reusit sa castige aprecierea romanilor, iar eu m-am grabit sa va sugerez cateva retete.

Le-am pregatit pentru inceput intr-un live pe facebook. Au fost pe placul multora dintre cei care le-au visionat, asa ca le-am pregatit si prezentat pas cu pas: paste cu sos de ardei rosu, paste cu pui si ciuperci in sos alb sau penne “alla vodka”. Cred ca orice reteta veti alege veti fi incantati, asa ca va propun sa le testati pe toate, apoi sa imi spuneti care v-a placut mai mult.

Daca imi trimiteti o poza cu pastele pregatite eu o voi publica si daca v-a placut si veti distribui reteta aveti multumirile mele anticipate.

INGREDIENTE:

(pentru 3 portii)

300 g paste fusilli Antonio di Vaio

350 g piept de pui

4 linguri ulei

Pentru sos:

2 cepe mari (aprox. 400g)

2 catei usturoi

250 ml suc gros de rosii

60 ml smantana pentru gatit

sare

piper

1 lingurita oregano uscat

2-3 linguri varfuite parmezan ras fin

2 polonice din apa in care au fiert pastele

Pentru servit:

parmezan ras

frunze de busuioc

Vreti sa stiti cum se pregateste reteta de paste cu piept de pui si sos de ceapa? Foarte simplu, trebuie doar sa urmariti indicatiile de mai jos.

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana astfel incat totul sa mearga rapid.

Taiem pieptul de pui in cuburi de marime potrivita, apoi le prajim in uleiul incins, la foc mare, astfel incat sa fie gatite pe toate partile, dar nu tinem prea mult carnea la prajit (nu vrem sa uscam carnea prin gatire excesiva), doar cat sa fie usor aurie.

 

Punem pastele la fiert in 3 l de apa cu sare, in momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.

Cat timp se fierb pastele continuam sa pregatim sosul. Tocam ceapa cat mai fin, apoi o calim in uleiul incins, la foc mic-mediu. Cand ceapa devine sticloasa turnam 100 ml apa, punem un capac si lasam putin peste 2 minute sa se inabuseasca ceapa, apoi putem lua capacul.

 

Punem carnea inapoi in tigaie, adaugam sucul de rosii, oregano si piper proaspat macinat, apoi amestecam pentru a omogeniza compozitia.

 

Adaugam usturoiul pisat, lasam tigaia la foc foarte mic, timp in care scurgem pastele fierte. Trebuie sa pastram 2 polonice din zeama in care au fiert pentru a le pune peste sosul de ceapa cu piept de pui.

 

Adaugam parmezan ras foarte fin, smantana si sare, amestecam usor, apoi punem pastele scurse peste sos, amestecam pentru a le acoperi pe toate cat mai bine si le mai tinem pe foc inca 1 minut. In acest timp se imprietenesc foarte tare aromele iar pastele absorb sosul.

 

Mancam pastele imediat. Putem sa mai presaram parmezan ras si decoram cu frunze de busuioc.

Delicios!

Va doresc pofta buna si spor la pregatit paste cu piept de pui si sos de ceapa.

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *