Paste cu piept de pui si sos de ceapa

7 martie 2018Diva in Bucatarie
5/1Reviews

Paste cu piept de pui si sos de ceapa

Paste cu piept de pui si sos de ceapa

Paste cu piept de pui si sos de ceapa, o reteta simpla de paste cu pui si sos de rosii gustos si aromat cu multa ceapa, usturoi si oregano.

Pastele imbracate in sos delicios, cu ingrediente la indemana oricui, pot fi cea mai buna solutie pentru cina.

Cred ca ati observat ca am foarte multe retete de paste in sosuri simple si usor de pregatit.

Toata familia iubeste pastele, iar eu le pregatesc adesea cand sunt pe fuga.

Despre reteta

Sunt convinsa de faptul ca cei care au putin timp la dispozitie aleg intotdeauna o reteta de paste pentru ca sunt versatile si orice combinatie ai alege va fi una gustoasa.

Sosul acesta te duce cu gandul la tocanita de ceapa, dar pe parcurs va fi transformata in ceva mult mai gustos cu ajutorul parmezanului si a smantanii de gatit.

In plus, apa in care fierb pastele pusa in sos aduce la final consistenta dorita. Un secret al retetelor de paste reusite este ca sosul sa fie gatit in timp ce se fierb pastele.

In acest mod, in momentul in care le combinam, pastele vor absorbi sosul cald.

Cred ca cele mai multe prezentari gourmet ale pastelor sunt cu sosul pus peste acestea, dar in restaurantele din Italia le-am mancat si inecate in sos.

Orice varianta de a servi pastele alegem in final, eu va garantez ca o sa va placa la fel de mult, important fiind doar sosul. Iar eu va propun aici unul tare bun.

Pastele folosite

Si, pentru ca a venit vorba de restaurante din Italia, vreau sa va spun ca am ales pastele Antonio DiVaio.

Acestea sunt create special, in jurul sutelor de ani de traditie ai bucatariei italiene. Cerealele selectionate cu mare atentie pentru aceste paste aduc un aport important de substante nutritive, fibre si proteine.

Chiar daca acest brand este de putin timp pe piata, a reusit sa castige aprecierea romanilor, iar eu m-am grabit sa va sugerez cateva retete.

Le-am pregatit pentru inceput intr-un live pe facebook.

Alte retete de paste cu sos

  1. paste cu sos de ardei rosu,
  2. paste cu pui si ciuperci in sos alb
  3. penne „alla vodka”.

Cred ca orice reteta veti alege veti fi incantati, asa ca va propun sa le testati pe toate, apoi sa imi spuneti care v-a placut mai mult.

Daca imi trimiteti o poza cu pastele pregatite eu o voi publica si daca v-a placut si veti distribui reteta aveti multumirile mele anticipate.

Ingrediente:

(pentru 3 portii)

300 g paste fusilli Antonio di Vaio

350 g piept de pui

4 linguri ulei

Pentru sos:

2 cepe mari (aprox. 400g)

2 catei usturoi

250 ml suc gros de rosii

60 ml smantana pentru gatit

sare

piper

1 lingurita oregano uscat

2-3 linguri varfuite parmezan ras fin

2 polonice din apa in care au fiert pastele

Pentru servit:

parmezan ras

frunze de busuioc

Vreti sa stiti cum se pregateste reteta de paste cu piept de pui si sos de ceapa?

Foarte simplu, trebuie doar sa urmariti indicatiile de mai jos.

Mod de preparare:

Pregatim ingredientele la indemana astfel incat totul sa mearga rapid.

Am tocat ceapa din timp, pentru sosul sa fie gata rapid.

Pregatire piept de pui

Am taiat pieptul de pui in cuburi de marime potrivita, apoi le-am prajim in uleiul incins, la foc mare.

Trebuie sa fie pe toate partile, dar fara sa stea prea mult carnea la prajit.

La final cuburile de pui trebuie sa fie usor aurii.

Pregatire paste

Am pusapa 3 l de apa la fiert.

In momentul in care a inceput sa clocoteasca am adaugat trei lingurite de sare si am amestecat.

Am pus pastele la fiert si le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet.

Pregatire sos

Cat timp s-au fiert pastele am facut sosul sosul. 

Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins, la foc mic-mediu.

Cand avea aspect sticlos am turnat 100 ml apa.

Am pus capacul si am lasat putin peste 2 minute sa se inabuseasca ceapa, apoi am ridicat capacul.

Am pus carnea inapoi in tigaie,.

Peste aceasta am turnat sucul de rosii.

Am adaugat oregano si piper proaspat macinat si am amestecat pentru a omogeniza compozitia.

In acest moment se poate pune usturoiul dat prin presa.

Am lasat sa se gateasca la foc foarte mic.

Scurgere paste

In acest timp am scos 2 polonice din apa in care fierb pastele, apoi le-am scurs.  

In sos am adaugat parmezan ras foarte fin, smantana si putina sare.

Se pun pastele peste sos

Am amestecat usor, apoi am pus pastele scurse peste sos.

Pentru a le acoperi pe toate am mestecat si am lasat pe foc inca 1 minut.

In acest timp se imprietenesc foarte tare aromele iar pastele absorb sosul.

Servire paste cu piept de pui si sos de ceapa

Am impartit pastele in farfurii si le-am mancat cu pofta.

Se mai poate preasara parmezan ras.

Pentru decor se folosec frunze proaspete de busuioc.

Delicios!

Va doresc pofta buna si spor la pregatit paste cu piept de pui si sos de ceapa.

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Iata cat de bine arata aceste paste cu piept de pui si sos de ceapa pregatite de Neli! ❤️

Paste cu piept de pui si sos de ceapa neli

Print

Distribuie pe:

14 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *