RETETE RECENTE

ICRE DE FASOLE

March 6, 2018 | CATEGORIA

“Icre” de fasole, pregatite din fasole fiarta cu putin ulei, suc de lamaie si ceapa, se pregatesc in mod special in perioada postului, dar le regasim si in meniul celor care au ales un stil de viata vegan. Denumirea acestui preparat cred ca se trage de la faptul ca incorporarea uleiului si a sucului de lamaie se face treptat, ca in cazul icrelor de peste. Pot fi mancate atat pe post de aperitiv, cat si de gustare, nu doar in perioada postului, ci oricand avem pofta de ceva bun si foarte usor si rapid de facut. Este o reteta gustoasa si, in cazul in care ne hotaram sa folosim fasolea gata fiarta in conserva, este o sugestie pentru a reusi sa gatim in timp record ceva bun.

Cand auzim de fasole fiarta transformata in pasta, gandul ne poate duce la fasole batuta. Dar este cu totul altceva. Alt gust, alta reteta.

Eu, ca si multe alte persoane ce ajung acasa la ore tarzii acasa, am ales sa pregatesc reteta cu fasole din conserve. Din fericire se gasesc pe piata conserve bio sau fara conservanti, asa ca nu imi fac probleme legate pentru acest lucru.

Imi plac mancarurile cu boabe de fasole, dovada fiind retetele pregatite deja pe blog: iahnie de fasole de post, fasole coapta, iahnie de fasole cu afumatura, crema de fasole cu rosii uscate si ceapa verde, ciorba de fasole boabe si multe altele.

As spune ca aceste boabe, pe cat de mici, pe atat de santoase, ne aduc si beneficii, fiind bogate in fibre si antioxidanti, o sursa foarte buna de proteine, vitamine, minerale si nutrienti. In plus, nu au colesterol sau grasimi saturate. Cei care renunta la carne vor gasi in fasole o alternativa foarte buna si sanatoasa in aceasta leguma.

Partea buna este ca o gasim pe tot parcursul anului, in orice supermarket sau hipermarket.

Nu va mai retin atentia cu multe vorbe, va las sa vedeti cat de usor se pregateste. Pozele sunt realizate in asa fel incat sa fie prezentate toate etapele retetei. Mai mult timp mi-a rapit scrierea retetei si micsorarea pozelor, dar ar fi fost pacat sa nu va arat cum se face, asa ca va invit sa incercati reteta si daca o pregatiti va astept pozele, iar daca o veti distribui aveti multumirile mele anticipate.

 

INGREDIENTE:

250 g fasole fiarta (din conserva in cazul de fata)

1/2 ceapa rosie mica

3 linguri ulei

15-20 ml suc lamaie

sare

PREPARARE:

Scugem fasolea fiarta de zeama din conserva, o clatim putin, apoi o lasam sa se scurga in sita. Tocam ceapa rosie cat mai fin.

 

Punem fasolea in vasul unui mixer vertical (tocator sau robot). Mixam pana obtinem o crema, apoi adaugam treptat uleiul (ca si cand am pregati icre de peste).

 

Adaugam apoi sucul de lamaie treptat, sare (dupa gust), urmand sa vedem la final daca avem nevoie de mai mult suc lamaie sau sare. Adaugam ceapa rosie si mixam inca 30 secunde.

 

O mancam imediat, dar o putem pastra la rece cateva ore sau pana a doua zi. Dar, mie imi plac proaspat pregatite.

Asa cum ati observat, in 5 minute avem gustarea gata de mancat, asa ca va doresc spor si pofta buna!

Comentarii

  • Alyna Miky

    imi ploua in gura pe masura ce citesc toate retele care mi se par apetisante si credeti-ma sunt o multime de pe acest site

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *