RETETE RECENTE

CUPCAKES CU LAMAIE SI AFINE

March 2, 2018 | CATEGORIA

 

Cupcakes cu lamaie si afine, desertul meu preferat pentru petrecerile in familie, pentru ca sunt foarte delicioase, se fac rapid si usor si nu au nevoie de ingrediente greu de procurat.  As spune ca orice incepator in ale gatitului le poate face si se va indragosti de ele. Pentru ca cele mai bune cupcakes cu lamaie si afine.

Iubesc lamaia in deserturi si ador sa o combin cu afine. Culoarea, gustul, aroma sau textura ma seduc, fapt pentru care incerc sa le folosesc cat mai des. Daca vi se pare greu sa ornati o briosa, va spun ca nu este asa. In primul rand trebuie sa folosim o crema foarte buna, pe baza de unt (buttercream), iar acesta trebuie sa fie la temperatura camerei in momentul in care incepem sa lucram. Trebuie sa avem grija sa mixam pana se dizolva zaharul, iar colorantul alimentar se pune doar la final. Un secret al acestei creme este ca zaharul pudra trebuie sa fie in catitate mare, aproape dublu fata de unt (175% am folosit eu).

Aceste mici dulcegarii le-am pregatit special pentru a sarbatori inceputul primaverii. Si il sarbatorim nu doar calendaristic, dar si cu vesti bune pentru toti cei care iubesc aceste mici prajiturele si concursurile dulci. 

Alaturi de Dr. Oetker, azi voi da startul primului concurs din cadrul campaniei “Bucuria de a imparti ceva bun”. Vor mai urma 3 concursuri, la fel de delicioase, asa ca ramaneti in zona pentru a putea participa saptamanal daca va doriti acest lucru.

Tema concursului de azi este “cupcakes”, iar pentru a participa trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

  1. pregatiti o reteta preferata de cupcakes, folosind ingrediente de prajituri Dr. Oetker (esente, praf de copt, cacao, zahar, decoruri, etc), iar la final ii faceti o poza alaturi de ingredientele folosite
  2. postati poza in comentariul de concurs de pe pagina facebook din acest link
  3. dati share concursului folosind hashtag-urile: #impartecevabun si #cupcakesdivainbucatarie

Concursul se desfasoara in perioada 2-11 martie 2018.

Castigator va fi acela care strange cele mai multe like-uri la poza inscrisa in concurs, iar premiul este pe masura participarii:  un curs profesionist Macarons Madness – curs de o zi ce se va desfasura in Bucuresti la sfarsitul lunii aprilie.

Va astept cu mare drag retetele. 

Sunt sigura ca in aceasta perioada cei mici se vor bucura foarte tare daca veti participa, pentru ca eu sunt cei care iubesc cel mai mult decorurile dulci Dr. Oetker. Sunt simpatice si le gasiti in orice magazin, asa ca va doresc spor la prajiturit.

 

INGREDIENTE:

Pentru 12 briose:

2 oua

1 varf cutit sare

100 g zahar tos

1 plic zahar vanilat Dr. Oetker

150 g unt

150 g iaurt

200 g faina

6 g praf de copt Dr. Oetker

1 lingurita Finesse lamaie

1 lingurita suc lamaie

60 g afine

Pentru crema decor (buttercream):

200 g unt

350 g zahar pudra

20 ml lapte

¼ lingurita esenta naturala lamaie Dr. Oetker

1 lingurita colorant alimentar galben Dr. Oetker

Ornamente perlute din zahar Dr. Oetker

Afine (12 buc.)

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim briosele. Mixam 2 oua intregi cu un varf cutit de sare timp de 3-4 minute, apoi adaugam zaharul si lasam mixerul la viteza medie primele 2 minute, apoi 6 minute la viteza mare. Punem zaharul vanilinat, apoi aroma cu finesse coaja rasa de lamaie si sucul de lamiae.

Adaugam iaurtul, fara sa oprim mixerul, apoi untul topit si racit. Amestecam 6 g praf de copt cu faina, apoi le cernem si le incorporam in compozitia aluatului de briose. Amestecam putin cu o spatula si omogenizam cu ajutorul mixerului. Tapetam formele de briose cu hartie de copt apoi impartim aluatul in cele 12 forme, umplandu-le doar pana la trei sferturi din volumul acestora. Presaram cateva afine, apoi putem sa le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare). Vom sti ca sunt coapte daca trec testul cu scobitoarea. Le lasam sa se raceasca pe un gratar.

Cat timp se coc briosele putem incepe pregatirea cremei de unt cu lamaie: mixam untul pret de 2-3 minute, apoi adaugam treptat zaharul pudra. Mixam pana cand acesta este dizolvat, nu se simte granulatia lui. Adaugam laptele, lasand mixerul sa lucreze, apoi esenta de lamiae si colorantul alimentar. Cand s-au racit briosele le putem decora cu crema pregatita, pastrata la temperatura camerei. Daca o tinem in frigider, crema trebuie remixata 3 minute inainte de a fi folosita pentru ornat. Va invit sa urmariti filmuletul de mai jos pentru a vedea cum am obtinut aceste cupcakes delicioase cu lamaie si afine.

 

La final le decoram folosind decorurile preferate. Eu am ales perlute din zahar.

Acum va urez spor la prajiturit si va astept la concurs!

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *