Rulouri din foietaj cu crema de masline, ardei copt si dovleac
Rulouri din foietaj cu crema de masline, ardei copt si dovleac. Rulori din foietaj umplute cu crema de masline. Reteta de rulori din foietaj umplute cu crema de masline. Aperitiv rulori din foietaj umplute cu crema de masline
Rulori din foietaj umplute cu crema de masline. Reteta de rulori din foietaj umplute cu crema de masline. Aperitiv rulori din foietaj umplute cu crema de masline
Daca ai nevoie de o idee rapida de aperitiv, care sa arate frumos si sa fie si gustos, foietajul poate fi o solutie foarte buna.
Rulori din foietaj umplute cu crema de masline, ardei copti si o felie subtire de dovleac placintar sunt nu doar estetice, ci si tare bune.
Recomand o crema de masline facuta in casa. Cele din magazin pot avea foarte mult ulei in ele.
Zilele trecute am avut musafiri, ce veneau flamanzi de la birou. M-au anuntat cand plecau de la munca ca vin spre noi.
M-au intrebat daca am ceva bun, caci ziua au pierdut-o in sedinte si intalniri. Fara panica, m-am uita in frigider, in camara si am conceput ceva foarte rapid.
Pieptul de pui de la o gaina si legumele din supa proaspat pregatita le-am transformat intr-o salata cu legume si maioneza (dupa modelul salatei boeuf), am facut aceste rulouri, o pasta de peste, una din ardei cu nuci (muhammara)si o salata fattoush.
Maioneza de casa am pregatit-o intr-un minut, dintr-un ou intreg si 250 ml ulei, dupa aceeasi metoda prin care am facut maioneza din lapte, asa ca fost gata in 2 minute. O sa revin si cu aceasta reteta curand.
Totul a fost gata intr-o ora, asa ca atunci cand prietenii intrau pe usa eu aranjam pe masa servetelele si tacamurile.
Revenind la rulourile din foietaj, as vrea sa va spun ca mi-a ramas in cap imaginea celor pregatite de Dana.
Am vazut poza pe contul ei de Instagram. Nu stiam ce a pus in ele. Nici nu conta. Trebuia sa le fac cu ce aveam prin casa, dar imi doream foarte tare sa pastrez ideea de galben din ele.
Rulorile noastre nu sunt la fel (azi am vazut din ce erau facute, cand am pus link catre reteta ei), insa ea fost cea care a avut prima o astfel de idee.
Pana sa ma sune prietenii ca vin spre noi, aluatul de foietaj era planificat pentru a imbraca niste mere.
Am abandonat planul initial si am facut doar mere coapte umplute cu nuci si miere.
Desertul a fost o surpriza foarte placuta, iar casa a mirosit foarte bine.
INGREDIENTE:
(20-24 buc)
1 foaie aluat foietaj (congelat, cumparat)
200 g crema (pasta) de masline
1 felie subtire dovleac placintar
3 ardei copti (fara samburi sau cotoare)
8-10 frunze busuioc
PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 200°C. Taiem dovleacum in jumatate, il curatam, apoi taiem felia de care avem nevoie. pe aceasta o vom taia in mai multe bastonase. Intindem usor foaia de foietaj, cu un sucitor, o ungem cu pasta (crema) de masline, apoi aranjam ardeii taiati felii pe lungimea ardeiului.
Punem fasiile de dovleac, frunzele de busuioc si taiem aluatul pe jumatate pe latime. Rulam din mijloc catre exterior, apoi taiem fiecare rulou in felii. le punem in tava tapetata cu hartie de copt, dar avem griha ca marginea sa fie pe partea de jos, astfel incat rulourile noastre sa nu se desfaca.
Le coacem in jur de 20-30 minute (in functie de puterea cuptorului) sau pana se rumenesc usor.
Apoi, va bucurati de aceste aperitive gustoase.