Salata de varza cu rosii si menta
Salata de varza cu rosii si menta reteta libaneza
Salata de varza cu rosii si menta, reteta libaneza, se face rapid si usor.
Este aromata cu note proaspete de menta si lamaie.
O puteti intalni sub denumirea de salatet malfouf, „malfouf” fiind termenul pentru varza in araba.
Se face in mod traditional cu varza alba dar o poti face si cu varza rosie sau cu ambele.
Important este sa folosesti rosii, menta si sa o acresti cu suc de lamaie.
Lista de ingrediente pentru reteta de salata de varza cu rosii si menta este orientativa, caci o vei adapta gustului tau.
Dressingul acestei salate este cel mai simplu posibil. Este realizat din suc de lamaie, ulei de masline si sare.
Daca iti plac condimentele orientale poti adauga pudra de sumac sau zaatar.
Zaatar este un condiment minunat realizat dintr-un amestec de plante uscate (cimbru, oregano, sumac si seminte de susan prajite).
Optional poti pune ceapa verde si ridichi.
Se face rapid, amesetcand ingredientele. Salata de varza traditional romaneasca este simpla sau cu marar, dar aceasta este aromata cu menta.
Cu ce poti manca salata de varza cu rosii si menta?
Este perfecta langa friptura la gratar sau cuptor, chiftelute, burgeri sau langa pilaf. Iti las cateva sugestii:
- Frigarui libaneze de pui – Shish taouk
- Pui intreg la ceaun
- Coaste de porc la cuptor
- Pilaf de orez cu ciuperci
Daca vrei sa pregatesti si alte retete din bucataria libaneza, te poti inspira din colectia de retete daca apesi aici.
Mancarea libaneza este ca un caleidoscop de gusturi, parfumuri si arome.
Poti pastra salata de varza cu rosii si menta in frigider pana la 24h.
Daca vrei sa o faci in avans adaugi sarea si sucul de lamaie inainte sa o mananci.
Ramane proaspata, crocanta si gustoasa. Imi place atat de mult, incat as putea manca salata fara nimic altceva.
Daca vrei sa vezi cum am pregatit si alte retete de salata de varza iti las mai jos retetele:
Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Am taiat varza fideluta cat mai subtire, apoi am pus-o intr-un bol incapator.
- Am tocat menta, patrunjelul si rosiile in felii foarte subtiri. Le-am pus peste varza.
- Am adaugat si putina menta uscata, pentru aroma mai intensa. Am stors sucul de lamaie. Pentru inceput am pus o lingura.
- Am adaugat 2 linguri ulei de masline si sare si am amestecat. Am gustat si am simtit nevoia de mai mult suc de lamaie, asa ca am adaugat inca o lingura.
- Am amestecat si am mancat-o cu mare pofta.
Notă
Alege varza ferma, crocanta. Iti recomand sa lasi salata 15-30 minute dupa ce o amesteci, astfel incat aromele sa se imprieteneasca. Daca o pui in frigider acestea vor fi mai potentate.
Poti suplimenta cantitatea de ulei, suc de lamaie, sare si menta, in functie de gustul tau.