Paste cu sunca si dovlecei la cuptor

8 februarie 2024Diva in Bucatarie

Paste cu sunca si dovlecei la cuptor, reteta de paste gratinate cremoase si gustoase.

paste cu sunca si dovlecei la cuptor A
Porții: 4 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 20 Min Timp total: 30 Min

Paste gratinate cu sunca si dovlecei. Reteta delicioasa de paste cu sunca si dovlecei la cuptor.

Sunt o idee buna pentru pranz sau cina.

Crocante la exterior si cremoase la interior, aceste paste gratinate cu sunca si dovlecei sunt extrem de gustoase.

Este o reteta satioasa, spornica, dar foarte usor de facut.

Am folosit ingrediente simple, pe care este posibil sa le ai deja in bucatarie. Reteta nu contine sosuri complicate.

Paste cu sunca si dovlecei la cuptor B

Poti inlocui feliile de cascaval cu alte branzeturi feliate ce se topesc (gouda, emmentaller, mozzarella).

Iti recomand sa folosesti sunca slaba sau jambon, dar poti sa folosesti si ambele variante sau mai multe tipuri pentru a recicla ce ai prin frigider.

Am folosit zucchini, varianta de dovlecel cu coaja inchisa pentru ca se vede mai bine in contrast cu pastele si sunca.

Poti folosi orice tip de dovlecel iti place sau il ai deja in casa.

Am folosit fusilli din grau dur de la Antonio di Vaio. Acestea sunt create special, in jurul sutelor de ani de traditie ai bucatariei italiene.

Cerealele selectionate cu mare atentie pentru aceste paste aduc un aport important de substante nutritive, fibre si proteine.

Paste cu sunca si dovlecei la cuptor c

Daca vrei sa pregatesti si alte retete de paste la cuptor iti las cateva sugestii:

  1. Paste cu carne tocata la cuptor
  2. Paste cu pui si ciuperci la cuptor
  3. Coronita de paste la cuptor
  4. Paste carbonara la cuptor

Pentru inceput iti las reteta de paste cu sunca si dovlecei la cuptor in format video.

Mai jos gasesti lista de ingrediente si modul de preparare explicate pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/14 Ingrediente

Instrucțiuni

0/8 Instrucțiuni
  • Am pus apa pentru paste la fiert. Am taiat dovleceii in felii groase de 1 cm, apoi in cuburi de marime medie. Isi vor miscora volumul dupa gatire.
  • Am incins uleiul de masline, apoi am pus dovleceii la prajit. I-am lasat pana s-au rumenit, apoi am adaugat usturoiul dat prin presa. Am lasat pe foc 30 secunde, apoi am presarat jumatate din cantitatea de pesmet si am lasat pana s-a prajit si acesta.
  • Cand apa a dat in clocot am pus pastele la fiert. Am folosit fusilli din grau dur de la Antonio di Vaio. Le-am fiert doar 7 minute.
  • In acest timp am spart intr-un bol 2 oua si le-am batut cu sare si piper. Am adaugat smantana pentru gatit si am amestecat pana s-a omogenizat. Am taiat sunca in cuburi cat mai mici, apoi am preincalzit cuptorul la 180°C.
  • Am uns un vas termorezistent cu unt si am presarat pesmet. A urmat un strat cu jumatate din cantitatea de paste bine scurse. Peste acestea am pus felii de cascaval, apoi sunca si jumatate din cantitatea de mozzarela.
  • Am presarat jumatate din cantitea de parmezan, apoi am pus dovleceii, distribuindu-i uniform. I-am acoperit cu felii de cascaval si am apasat usor pentru ca toate straturile sa se lipeasca intre ele.
  • Am pus restul de paste, apoi am turnat smantana cu oua in asa fel incat sa acopar toata suprafata. Am presarat mozzarela si parmezan, apoi am pus vasul in cuptor. Am copt 20 de minute sau pana s-au rumenit usor la suprafata.
  • Am lasat pastele gratinate timp de 5 minute sa se odihneasca, apoi am presarat putin patrunjel tocat ca décor. Am impartit pastele in farfurii. Au iesit cremoase si foarte gustoase.

Notă

Daca iti raman paste cu sunca si dovlecei la cuptor, le poti pastra in frigider intr-un recipient care se inchide ermetic pana la 3 zile.

Cand reincalzesti pastele  la microunde poti turna 2 linguri de lapte (sau smantana pentru gatit) pe acestea si isi vor recapata cremozitatea.

Poti inlocui feliile de cascaval cu alte branzeturi feliate ce se topesc (gouda, emmentaller, mozzarella).

Daca vrei sa incerci o alta reteta de paste la cuptor poti sa alegi reteta de paste cu carne tocata.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *