Paste cu carne tocata la cuptor

30 ianuarie 2024Diva in Bucatarie

Paste cu carne tocata la cuptor

paste cu carne tocata la cuptor A
Porții: 6 Portii Dificultate: Mediu Timp prep: 10 Min Timp gatire: 2 Ore 30 Min Timp total: 2 Ore 40 Min

Paste cu carne tocata la cuptor

Paste cu carne tocata, reteta la cuptor. Paste cu carne tocata gratinate.Paste cu sos de carne si branzeturi la cuptor. 

Paste cu sos ragu la cuptor. Penne cu carne tocata la cuptor. Penne Antonio di Vaio retete. Cum se face sosul de carne tocata pentru paste?

Pastele imbracate in sos si aranjate in straturi cu multa branza, ies cremoase si nu se usuca chiar daca le pastrezi in frigider.

Sunt un preparat delicios, satios indragit de toata familia, de la mic la mare.

Paste cu carne tocata la cuptor B

Pentru ca reteta sa fie gustoasa nu ai nevoie doar de un sos de rane si un sos bechamel gustoase, ci si de paste fierte corect.

Iti recomand sa tii cont de o regula importanta: la 100 g paste folosesti 1 l de apa si o lingurita de sare.

Respecta timpul de fierbere indicat pe punga, caci nu iti vor placea pastele fierte excesiv ce devin moi si flescaite.

In plus, acestea vor fi fierte chiar mai putin decat timpul indicat, caci se vor gati si in timpul coacerii.

Cele mai potrivite paste pentru aceasta reteta sunt cele scurte, iar eu am ales penne din grau dur de la Antonio di Vaio.

Acestea au un continut ridicat de proteine, ce aduc organismului un aport important de fibre si substante nutritive.

Au indice glicemic mic daca le fierbi al dente.

paste cu carne tocata la cuptor C

Daca vrei sa pregatesti si alte retete de paste la cuptor iti las cateva sugestii:

  1. Paste cu pui si ciuperci la cuptor.
  2. Budinca dulce de macaroane cu branza, stafide si nuci.
  3. Budinca de macaroane cu crema de ciocolata si visine.
  4. Budinca de paste cu mozzarella si rosii.

Reteta de paste cu carne tocata la cuptor nu are nevoie de ingrediente complicate.

Se face usor, chiar daca iti va rapi mai mult timp, in comparatie cu alte retete de paste.

Dar, iti promit ca merita fiecare minut petrecut in bucatarie.

Le poti face pentru pranz sau cina. Sunt sigura ca vor deveni preferatele tale, asa ca iti las lista de ingrediente si modul de preparare.

Iti las pentru inceput reteta video. Mai jos gasesti  reteta de paste cu carne tocata la cuptor explicat apas cu pas.

 

 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/22 Ingrediente
  • Sos ragu
  • Sos bechamel

Instrucțiuni

0/9 Instrucțiuni
  • Pentru inceput am pregatit sosul de carne. Am ras morcovul prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi am tocat ceapa, apio si baconul cat mai marunt posibil.
  • Intr-o tigaie foarte larga si adanca am incins uleiul si am prajit baconul. Cand acesta s-a rumenit am adaugat legumele si le-am sotat pana s-au inmuiat.
  • Peste acestea am pus carnea tocata. Am desfacut-o rapid cu spatula, ca sa nu ramana cocoloase. Am gatit-o la foc mediu pana s-a prajit putin si sfaraia in ulei. Am amestecat din cand in cand.
  • Am stins totul cu vin rosu. Cand acesta s-a evaporat am adaugat passata de rosii si supa de pui in 2 transe, amestecand dupa fiecare in parte. Am redus focul la minim, am acoperit cu un capac si am lasat pe foc in jur de 90 minute. Am amestecat din 20 in 20 de minute. Daca lichidul scade prea mult puteti sa mai adaugati apa. Consistenta finala trebuie sa fie groasa, dar fluida in acelasi timp. La final am gustat sosul si am adaugat foarte putina sare si piper.
  • Am pus apa pentru paste fiert, am preincalzit cuptorul la 180°C. Am folosit paste din grau dur Antonio di Vaio, cu un continut ridicat de proteine, ce aduc organismului un aport important de fibre si substante nutritive. Au indice glicemic mic daca le fierbeti al dente.
  • Am trecut la pregatirea sosului bechamel. Am topit untul. Cand a inceput sa sfaraie am adaugat faina. Am amestecat bine cu o lingura sau un tel pana s-a omogenizat si am calit faina putin, fara sa o las sa se coloreze. Am turnat treptat laptele incalzit in prealabil si am dizolvat faina. La final am adaugat sare, piper si nucsoara proaspat rasa.
  • Intre timp apa pentru paste a dau in clocot, asa ca am adaugat sare, am amestecat apoi am pus pastele sa fiarba. Le-am fiert doar 7 minute, pentru ca se vor mai gati si in cuptor. Le-am strecurat apoi am sosul peste ele si am amestecat pana s-au acoperit toate cu acesta.
  • Am uns o forma termorezistenta cu unt si am presarat putin pesmet apoi am pus un strat de paste cu sos de carne. Peste acesta am pus un strat subtire de sos bechamel, apoi am presarat cate o treime din cantitatea de parmezan ras si de cuburi mozzarella. Am repetat operatiunea pentru inca 2 straturi de paste cu sos de carne, sos bechamel si branzeturi. Am pus forma in cuptor pentru 30 minute.
  • Iata cat de bine arata paste cu sos de carne si branzeturile topite! Le-am lasat sa se tempereze 10 minute apoi le-am servit. Au iesit suculente, cremoase si tare bune!

Notă

Daca iti raman le poti pastra in frigider pana la trei zile. Poti sa le pui in congelator pentru maxim doua luni, dar vei avea nevoie de putin sos de rosii cand le reincalzesti. Cel mai bine arfi sa le pui deja portionate.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *