Pentru ca reteta sa fie gustoasa nu ai nevoie doar de un sos de rane si un sos bechamel gustoase, ci si de paste fierte corect.
Iti recomand sa tii cont de o regula importanta: la 100 g paste folosesti 1 l de apa si o lingurita de sare.
Respecta timpul de fierbere indicat pe punga, caci nu iti vor placea pastele fierte excesiv ce devin moi si flescaite.
In plus, acestea vor fi fierte chiar mai putin decat timpul indicat, caci se vor gati si in timpul coacerii.
Cele mai potrivite paste pentru aceasta reteta sunt cele scurte, iar eu am ales penne din grau dur de la Antonio di Vaio.
Acestea au un continut ridicat de proteine, ce aduc organismului un aport important de fibre si substante nutritive.
Au indice glicemic mic daca le fierbi al dente.
Daca vrei sa pregatesti si alte retete de paste la cuptor iti las cateva sugestii:
Reteta de paste cu carne tocata la cuptor nu are nevoie de ingrediente complicate.
Se face usor, chiar daca iti va rapi mai mult timp, in comparatie cu alte retete de paste.
Dar, iti promit ca merita fiecare minut petrecut in bucatarie.
Le poti face pentru pranz sau cina. Sunt sigura ca vor deveni preferatele tale, asa ca iti las lista de ingrediente si modul de preparare.
Iti las pentru inceput reteta video. Mai jos gasesti reteta de paste cu carne tocata la cuptor explicat apas cu pas.
Daca iti raman le poti pastra in frigider pana la trei zile. Poti sa le pui in congelator pentru maxim doua luni, dar vei avea nevoie de putin sos de rosii cand le reincalzesti. Cel mai bine arfi sa le pui deja portionate.