Placinta cu mere
Placinta cu mere
Placinta cu mere
Iti las aici reteta pentru cea mai iubita reteta de placinta cu mere cu foi de casa si umplutura dulce-acrisoara.
Iti va parfuma casa si iese atat de buna, incat nu apuca a doua zi.
Are gustul placintelor facute de bunica, cu ingrediente simple si naturale.
Placintele sunt cele mai iubite deserturi, iar pe site gasesti mai multe retete de placinte cu foi facute in casa:
1. Placinte taranesti cu dovleac
2. Placinte taranesti pufoase cu branza
3. Placintele cu rubarba si capsuni
4. Scovergi – placinte taranesti de post
Iti las cateva sfaturi pentru ca reteta de placinte cu mere sa iti iasa perfect de fiecare data:
1. Ai nevoie de ingrediente de calitate, iar cel mai important dintre acestea este faina. Cu faina alba superioara 000 de la Baneasa ies cele mai bune placinte!
2. Ai grija ca oul si uleiul sa fie proaspete.
3. Stropeste merele cu putina zeama de lamaie ca sa nu oxideze.
4. Acopera cu folie alimentara aluatul ce urmeaza a fi intins ca sa nu se ususce.
5. Intinzi aluatul cu sucitorul cat poti de mult, apoi il ridici si tragi usor de el cu ajutorul mainilor.
6. Daca se rupe putin poti pune peste gaura aluat pe care il tai din margini. Il intinzi si il lipesti apasand usor. Dupa rulare si coacere nu se va observa.
7. Muti placintele in tava cu mare grija caci se pot rupe foile subtiri cand le atingi.
Ii poti rasfata pe cei dragi cu aceste placinte cu mere de cate ori ai pofta.
Deserturile cu mere sunt printre cele mai simple si mai pregatite, indiferent de anotimp.
Daca vrei sa faci si alte retete cu mere iti las cateva sugestii:
Acestea fiind spuse iti las reteta in format video, dar si modul de preparare explicat pas cu pas mai jos.
Ingrediente
- Pentru umplutura Pentru aluat
Instrucțiuni
- Pentru inceput am curatat merele de coaja. Ca sa nu oxideze dupa curatare, pana termin toata cantitatea de mere, le pun in apa in care am pus sucul de la ½ lamaie. Am avut grija sa nu ramana apa pe ele cand le-am ras prin razatoarea cu ochiuri mari.
- Le-am pus pe foc impreuna cu zaharul. Daca vreti ca merele sa nu se inchida la culoare puteti folosi un bat de scortisoara, dar eu folosesc pudra de scortisoara pentru gust si aroma mai intense. Le-am gatit in jur de 10 minute sau pana cand nu am mai vazut lichid, apoi am oprit focul. Am lasat merele sa se raceasca si am pregatit foile.
- Am cernut faina, apoi am trecut la pregatirea aluatului.
- Intr-un bol am pus apa, uleiul, otetul, sarea si un ou. Am amestecat pana s-a omogenizat, apoi am incorporat treptat faina. In functie de anotimp sau modul in care este pastrata este posbil sa ai nevoie de mai putina faina.
- La final am amestecat cu mana, apoi am framantat putin cu mana. Poti sa iti ungi mainile cu ulei cand framanti aluatul. Cand acesta nu s-a mai lipit de maini si avea textura neteda l-am acoperit si l-am lasat sa se odihneasca 30 minute.
- Am impartit aluatul in 5 bucati egale si le-am modelat in forma de bilute. Ca sa nu se usuce in timp ce intind fiecare bila de aluat, pot fi acoperite cu folie alimentara. In acest moment am pornit cuptorul la 180°C.
- Am intins aluatul cat de mult am putut cu ajutorul unui sucitor, dar si cu ajutorul mainilor. Cu cat ies foile mai subtiri, cu atat vor fi mai bune. Am impartit si umplutura in 5 apoi am uns fiecare foaie cu aceasta in strat foarte subtire. Am lasat 2 cm din partea in care termin de rulat placinta fara umplutura pentru ca se va sigila usor. Am intors marginile laterale spre interior pentru ca umplutura sa nu iasa, apoi am rulat.
- Am pus placintele in tava, apoi le-am uns cu ou batut. Le-am copt timp de 50 minute, dar in functie de puterea cuptorului timpul poate sa difere putin. Cand au fost gata le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca. Le-am pudrat cu zahar, apoi le-am taiat.
Notă
Am lasat placintele sa se tempereze, apoi le-am tapetat cu zahar pudra si le-am portionat. Nu va spun cat de placut miroase in bucataria mea! Placintele cu mere au foile moi, umplutura dulce-acrisoara si aspectul frumos in sectiune. La cat de apetisante sunt nici nu este de mirare ca se termina atat de repede. Iata placinta pregatita de Elena Machidon. Nu-i asa ca arata apetisant?