Chifle pufoase la Air Fryer

27 ianuarie 2024Diva in Bucatarie

Chifle pufoase la Air Fryer

chifle pufoase la Air Fryer A
Porții: 12 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 15 Min Timp total: 25 Min

Reteta de chifle pufoase la Air Fryer. La ce temperatura se coc chiflele la Air Fryer?

Cui nu-i place mirosul de paine de casa, proaspat scoasa din cuptor?

Sunt foarte incantata de reteta de chifle pufoase la Air Fryer. Au coaja subtire, rumena si crocanta, cu miez moale, pufos si aerat.

Merg de minune cu unt si sare. Poti sa le mananci cu pulled pork, cu un hamburger sau un simplu sandwich.

Se fac extrem de usor si rapid, cu ingrediente simple.

Nu ai nevoie de un mixer, poti framanta aluatul in maxim 5 minute.

Am vazut aceste chifle pufoase la Air Fryer pe Pinterest si am vrut sa le fac si eu, iar rezultatul este pur si simplu perfect!

chifle pufoase la Air Fryer B

Iti las cateva sfaturi, astfel incat aceste chifle pufoase la Air Fryer sa iasa perfect:

  1. Lasi ingredientele la temperatura camerei minim o ora, dar laptele il vei inlcalzi putin. Ai grija sa nu fie fierbinte!
  2. Eu am folosit lapte, dar poti sa il inlocuiesti cu apa sau bauturi vegetale (soia, ovaz, orez)
  3. Iti recomand sa folosesti faina speciala pentru paine, dar daca nu ai poti sa pui faina 000.
  4. Este bine sa cerni faina.
  5. Chiar daca initial aluatul pare lipicios, dupa 3 minute in care il tot trantesti de masa (sau in castron) va deveni neted si elastic si nu se va mai lipi de maini. Nu adauga faina, caci nu vei mai obtine textura moale si pufoasa.
  6. Oul il bati inainte sa il pui peste faina.
  7. Il lasi sa creasca dupa ce ai acoperit castronul cu o folie, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
  8. Daca aluatul framantat nu creste este posibil sa folosesti drojdie veche, ce nu mai este activa.
  9. Ai grija ca drojdia sa nu intalneasca direct sarea.
  10. Lasi chiflele sa dospeasca inainte de coacere minim 15 minute.
  11. Timpul de coacere poate fi diferit in functie de tipul de friteuza.
  • Daca se rumenesc prea repede reduci temperatura cu 10°C. Daca nu rumenesc dupa 6 minute o vei creste cu 10°C.

Poti incerca la Air Fryer si alte retete de chifle sau paine:

  1. Chifle pufoase pentru hamburgeri cu lapte si unt
  2. Chifle paianjeni
  3. Rondele din aluat cu cascaval si verdeata

Daca vrei poti sa presari inainte de coacere seminte de susan sau de mac. Daca le faci de mai multe ori si la un moment dat vrei sa schimbi aluatul poti sa inlocuiesti 100 g din faina cu faina integrala, dar cresti cantitatea de lapte cu 30 ml.

Poti pune in aluatul si diverse ierburi aromatice (rozmarin, cimbru, leurda).

Poti pastra aceste chifle pufoase la Air Fryer intr-o punga cu fermoar sau o cutie care se inchide etans pana la 3 zile.

Le poti pune in congelator pentru maxim 3 luni, dar ai grija sa le pui intr-o punga care se inchide bine.

 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/8 Ingrediente

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • Am cernut faina intr-un bol adanc si am amestecat-o cu drojdia si zaharul. Daca folosesti drojdie proaspata aceasta trebuie lichefiata cu zahar si putin lapte caldut. Se lasa 10 minute sa creasca, apoi se pune peste faina. Am adaugat uleiul, laptele caldut si oul batut. Am amestecat pana s-a incorporat drojdia, apoi am adaugat sarea. Am framantat putin cu mana, pana am obtinut un aluat lipicios. L-am lovit de masa timp de cateva minute sau pana cand a devenit neted si nu s-a mai lipit de maini.
  • Am pus aluatul in vasul uns cu o lingura ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat in loc cald sa creasca. In 45 minute si-a dublat deja volumul, dar la mine in bucatarie sunt 25 grade. Este posibil ca timpul de dospire al aluatului sa fie mai mare daca este mai racoare in camera.
  • Am impartit aluatul in 12 bucati. Urmeaza modelarea chiflelor: am luat marginile bucatilor de aluat si le-am bagat spre interior, apoi le-am modelat usor cu causul palmei pe blatul de lucru. Nu este nevoie ca bila sa fie rotita. Este suficient sa fie manevrata ca si cand ai misca mouse-ul de la calculator. Am acoperit bilele si le-am lasat sa dospeasca inca 20 de minute.
  • Am pus 6 bucati de aluat pe una din tavitele Air Fryer-ului , cu distanta intre ele. Pentru ca era prima oara cand coceam paine am ales sa testez doua metode de coacere. Prima oara le-am pus la copt la 200°C pentru 3 minute, apoi am scazut la 180°C si am lasat sa coaca alte 12 minute. Cu 5 minute inainte de a se termina timpul de coacere le-am rotit cu partea de jos in sus, altfel incat sa se coaca uniform. Cand au fost gata le-am pus pe un gratar, le-am uns cu putin unt si le-am acoperit cu un prosop de bucatarie foarte gros. A doua tava de chifle am copt-o doar la 180°C pentru 15 minute. Le-am rotit si pe acestea cu 5 minute inainte ca timpul de coacere sa termine. La final le-am uns si pe acestea cu unt si le-am acoperit cu prosop gros. Puteti pune peste ele chiar 2 prosoape, caci este important sa se raceasca incet. Nu am observat diferente de gust si textura intre cele metode de coacere, asa ca orice alegeti o sa va bucurati de chifle pufoase si gustoase.

Notă

Poti sa faci o paine in forma de floare aranjand chiflele in jurul unei chifle alte 5 sau 6 bucati de aluat modelate rotund. Vei avea nevoie sa intorci si painea pentru ca aceasta sa coaca si pe partea de jos.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *