Rondele din aluat cu cascaval si verdeata

30 noiembrie 2019Diva in Bucatarie

Rondele din aluat cu cascaval
. Rondele din aluat cu cascaval. Rondele din aluat cu cascaval si verdeata. reteta rondele din aluat cu cascaval si verdeata

Rondele din aluat cu cascaval si verdeata, reteta de rondele pufoase si tare gustoase. Se fac usor, rapid, cu ingrediente putine si ieftine.

Initial am vrut sa fac niste chifle sau cornuri simple, dar in timp ce framantam aluatul mi-am spus ca ar fi mai bine ca aceasta fie deja cu cascaval si unt, asa cum le-ar fi placut baietilor mei sa le manance la micul dejun.

Am fost foarte inspirata, caci au fost mancate seara, la putin timp dupa ce le-am scos din cuptor. Au iesit atat de bune incat ar fi trebuit sa fac o portie mai mare, sa am si la micul dejun ceva bun de oferit.

Cu siguranta aceste rondele din aluat cu cascaval si verdeata pot fi mancate si alaturi de prieteni langa o halba de bere.

Pot fi luate in pachetel a doua zi la scoala sau la birou sau daca nu aveti timp sa luati micul dejun le puteti manca in drum spre statia de autobuz.

Eu doar asa mancam dimineata in ultimii trei ani de birou pentru ca am tinut mereu la regula celor trei mese pe zi din momentul in care m-am ales in studentie cu ulcer.

Framantarea aluatului pentru rondele din aluat cu cascaval si verdeata nu necesita tehnici complicate. In maxim 5 minute aluatul devine omogen, neted si elastic.

L-am scos in frig la poze si acest lucru nu a fost impendiment pentru ca aceste rondele sa creasca si sa fie foarte pufoase.

Eu am ales sa folosesc cascaval si patrunjel pentru aceste rondele din aluat. Dar, mi-ar fi placut mult mai mult cu cimbru si cascaval.

Am ramas fara cimbru proaspat caci ghiveciul care statea langa calorifer a murit de pe o zi pe alta, iar eu nu am observat caci urma sa il ud pe seara.

Alte retete:

Cred ca ati observat ca in momentul in care afara se face mai frig la mine pe blog apar mai multe retete cu aluat dospit.

Fie ca sunt cozonaci, fie ca sunt aluaturi pentru gustari sarate sau retete de paine. O reteta speciala este cea de paine la tava cu bilute de carne (chiftele mici). Voi ati incercat-o? O gasiti pe blog.

Revenind la reteta de rondele din aluat cu cascaval si verdeata va invit sa o pregatiti si voi caci se face usor.

Acum, dupa ce le-am mancat mi-am adus aminte de painea mea cu usturoi si verdeturi si cred ca data viitoare voi pune in untul frecat cu sare si foarte putin usturoi pisat, doar cat sa dea aroma.

Probabil voi reface curand reteta acestei paini pentru a schimba pozele. Daca va place ideea va las in lista de ingrediente aceasta optiune.

Ingrediente:

Pentru 12 bucati

Pentru aluat:

500 g faina

15 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata

1 lingurita zahar

1 lingurita sare

100 ml ulei

200 ml apa calduta

Pentru umplutura:

30 g unt

1 varf cutit sare

1 catel foarte mic usturoi zdrobit– optional

150 g cascaval ras prin razatoarea cu gauri mari

1/4 legatura patrunjel verde / cimbru verde

Mod de preparare rondele din aluat cu cascaval si verdeata:

Am pus drojdia cu zahar si putina apa calduta (din cei 200 ml pregatiti), am lasat sa creasca, apoi am turnat-o peste faina. Am turnat si restul de apa calda, treptat.

Am adaugat uleiul, am framantat putin, apoi am adaugat sarea. Am framntat aluatul pana s-a omogenizat, a devenit neted si elastic si nu s-a mai lipit de maini.

In maxim 5 minute treba este rezolvata. Am acoperit vasul si am lasat aluatul sa creasca 60 minute. A crescut mai mult decat dublu. In acest timp am frecat untul cu sare, am tocat patrunjelul si am ras cascavalul.

L-am intins intr-un dreptughi de 36*32 cm pe un fund uns cu ulei. Am pornit cuptorul la 180°C (pe ventilatie).

Am taiat fasii de 3 cm latime si mi-au iesit 12 bucati. Am frecat untul cu sare, apoi l-am intins pe aluat.

Am presarat patrunjel (dar mult mai bun ar fi fost cimbru/ cimbrisor – gasiti la ghivece sau in cutii inchise ermetic in orice supermarket).

Am presarat cascaval si am rulat fiecare fasie. La final am aplatizat rondelele si cascavalul s-a lipit mai bine.

Le-am pus in tava si le-am copt 20 minute (pot fi si 25, in functie de puterea cuptorului vostru), la 180°C.

Le-am mancat cu mare pofta. Asta va doresc si voua.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Multumesc Sanda pentru poza!

Multumesc, Diana Gabriela Dima pentru poza!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *