fbpx

RETETE RECENTE

PAINE CU USTUROI, VERDETURI SI PARMEZAN

June 4, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

600 g faina
25 g drojdie proaspata
350 ml lapte caldut
3 linguri unt
2 lingurite zahar
2 lingurite sare
4 catei usturoi
1 crenguta rozmarin
cateva fire de cimbrisor
1/2 lingurita busuioc uscat
2 linguri parmezan ras fin

PREPARARE:

Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald cu zahar. Lasam sa creasca apoi turnam maiaua peste faina pe care am amestecat-o cu sare.

Amestecam adaugand restul de lapte si unt (pe care l-am topit). Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam acoperit in castron intr-un loc cald sa dospeasca. Intre timp pregatim umplutura amestecand verdeturile tocate si usturoiul zdrobit marunt cu ulei de masline.
Dupa ce aluatul a crescut in volum il impartim in 2 bucati. Intindem cu sucitorul o fasie mai lunga pe care o vom unge cu amestecul de verdeturi si usturoi.

Le rulam si le punem intr-un vas acoperit cu hartie de copt. Lasam painea sa mai creasca in vas 15-20 de minute, apoi o coacem la 180°C timp de 30-35 minute, pana devine aurie.

Dupa ce o scoatem din cutor o punem pe un gratar sa se raceasca. Cat timp este inca fierbinte o ungem cu ulei de masline si presaram parmezan ras.

Pofta buna!

Comentarii

  • mmmmmm , parca simt mirosul de paine proaspata !!!!!!

    • diva in bucatarie

      Imi place foarte mult mirosul painii facute in casa.

  • ce bineeee arata,cred ca este senzationala.ador aroma painii facuta in casa

    • diva in bucatarie

      Multumesc mult!

    • diva in bucatarie

      Andreea este foarte buna!

  • Angi

    “painii FACUTe” SE FACE acordul la genitiv

    In rest….felicitari pentru reteta, arata superb!
    Umplutura asta si toppingul ma tenteaza si pe mine, dar as inlocui o parte din faina cu o lingura-2 de tarate si cu vreo 100g de faina de secara.
    O aroma deosebita are si faina de hrisca,as pune cam tot 100 de grame- eu din plafar o cumpar.

    • diva in bucatarie

      Asa este, mea culpa! Graba strica treaba de cele mai multe ori, multumesc pentru atentionare! Reteta aceasta mi se pare perfecta asa cum este, dar puteti incerca si cu alt tip de faina.

  • Angi

    nu am specificat, aromele se anuleaza, deci as face painea ori cu secara+tarate, ori cu hrisca+tarate, nu cu ambele.

  • Roxi

    Este mortala,mananci de nu te mai poti opri !!!
    Nu va pot spune cum arata si mai ales cum miroase.
    Am sa mai fac cat de curand !!!! Am pus si putin oregano.Cimbrisor nu am avut si nu cred ca este totuna cu cimbru. !!!!

    • diva in bucatarie

      Roxi este la fel, si merge bine si cu oregano. Nu pot decat sa ma bucur ca ti-a placut!

  • Roxi

    Mii de multumiri pentru retete !!!
    Inainte sa ma apuc de gatit dau o tura pe la voi si vad ce-mi face cu ochiul!!!Am inceput sa ma aprovizionez bine din hipermarket ca nu cumva sa poftesc la ceva si sa-mi lipseasca vreun ingredient !!! Doamne nici cand eram gravida nu eram atat de pofticioasa ca acum !!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Roxi, dar in spatele acestui site este o singura persoana…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *