Risotto cu ciuperci

3 iunie 2011Diva in Bucatarie

Risotto cu ciuperci. Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline. Adaugam ciupercile, taiate felii, si le calim pana se moaie. Punem apoi orezul sa se prajeasca pana devine transparent.

INGREDIENTE:
(Pentru 2 persoane)

200 g orez special pentru risotto
1 ceapa medie
2 linguri ulei de masline
170 g ciuperci champignon proaspete
120 ml vin sec
500-600 ml supa pui
50 g parmezan ras
30 g unt
cateva fire de patrunjel tocat
sare
piper proaspat macinat

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline. Adaugam ciupercile, taiate felii, si le calim pana se moaie. Punem apoi orezul sa se prajeasca pana devine transparent.

Turnam vinul peste orez, apoi punem supa (fierbinte – va sta tot timpul cat gatim la foc mic, sa nu se raceasca) cat sa acoperim orezul, urmatoarea portie de supa punand-o dupa ce a fost absorbita prima, si tot asa. Este una din conditiile prepararii unui risotto bun: lichidul se abosoarbe cate putin, complet, dar nu il lasam sa devina uscat. Asezonam cu sare si piper. Oprim focul, adaugam untul si parmezanul ras, amestecam bine pana se topesc si se omogenizeaza compozitia.

Servim cu patrunjel verde tocat ca atare, sau pe post de garnitura, imediat dupa ce il gatim.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Yumy ce bine arata, am sa sar peste faptul ca sotului nu prea i plac ciupercile si am sa fac si eu o portie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *