Rulada din muschiulet de porc cu ciuperci la Philips Airfryer
Rulada din muschiulet de porc cu ciuperci

Rulada din muschiulet de porc cu ciuperci la Philips Airfryer, reteta simpla si delicioasa
Rulada din muschiulet de porc cu ciuperci este o friptura delicioasa, cu carne frageda, suculenta, care se topeste in gura si umplutura savuroasa.
Este una retetele cele mai simple de muschiulet de porc, ce se pregateste foarte usor si foarte sanatos cu ajutorul unei friteuze care gateste cu aer.
Friteuza Philips Airfryer XXL.
Cu acest aparat puteti obtine fripturi delicioase, perfect prajite la exterior si fragede la interior. Tehnologia folosita de aparat face ca aerul fierbinte sa se raspandeasca constant, rapid si uniform in tot compartimentul de gatit.
Pentru a obtine aceasta rulada din muschiulet de porc cu ciuperci nu veti pierde decat 10 minute cu pregatirea si alte 25 minute pentru a astepta sa fie gata friptura si garnitura.
In cuptor normal trebuie sa urmati alti pasi: prajiti putin rulada in unt si ulei pe toate partile, apoi o coaceti 20 minute sau pana se rumeneste si trebuie sa o intoarceti dupa 10 minute pentru a fi rumenita peste tot.
Mai nesanatos, dar la fel de gustos.
Nu trebuie sa va chinuiti sa prajiti muschiuletul in tigaie inainte de a fi pus in Philips AirFryer.
Nu veti folosi ulei sau unt in aparat. Aparatul prajeste cu aer cald, asa ca nu exista riscul de a varsa, stropi sau oparire cu ulei incins.
Concluzia este ca economisiti timp si gatiti sanatos fara ulei.
Nu-i asa ca suna bine?
De cand am primit aparatul am tot experimentat.
Alte retete pregatite laPhilips AirfryerXXL:
Am mai facut facut snitele de pui, crochete cu branza, legume prajite, dar nu am apucat sa le fac poze.
Rulada de muschiulet de porc cu ciuperci este o friptura perfecta pentru sarbatori.
O poti servi si pentru mesele in familie.
Ma gandesc la faptul ca se apropie sarbatorile si veti consuma o multime de preparate grase.
Daca ne gandim la slanina, jumari si alte mezeluri de casa, piftie, salata de boeuf si sarmalele, aceasta reteta va fi foarte potrivita in meniul vostru, caci veti pune pe masa si preparate gatite sanatos.
O sa munciti mai putin, dar veti obtine una din cele mai delicioase si mai sanatoase fripturi.
Muschiuletul de porc este carnea cea mai fina si mai buna, iar dupa gatire carnea ramane exact asa cum trebuie: usor rozalie, frageda si suculenta. Nu am folosit ingrediente complicate.
Daca vreti sa va inspirati si sa gatiti si alte retete cu muschiulet de porc va las link aicicatre retetele adunate intr-o singura postare. Unele dintre acestea pot fi gatite cu Philips Airfryer.
Sfaturi
Este foarte important sa nu confundati muchiuletul de porc cu alt tip de carne de porc (pulpa sau spata). Acestea au carnea mai tare si necesita un timp de gatire mai mare.
Un alt aspect important in pregatirea acestei retete este pregatirea muschiuletului inainte de gatire. Acesta va fi taiat cu un cutit foarte ascutit, cu lama subtire pe lungime, fara sa fie sectionat pana la capat.
Il desfaceti in jumatate si il apasati cu mainile sau cu un sucitor, dar nu foarte tare. Nu il bateti cu ciocanul pentru snitele! Veti distruge fribrele acestei bucati de carne.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru rulada din muschiulet de porc cu ciuperci:
Ingrediente:
1 muschiulet de porc de aprox. 600 g
3 ciuperci champignon mari
1 lingura ulei
2 linguri cascaval ras
sare
piper
boia dulce
cimbru
Pentru garnitura:
2 cartofi de marime medie
2 cartofi rosii de marime medie
4 linguri ulei
sare
piper
Cum se face rulada de muschiulet de porc cu ciuperci:
Cum se face la friteuza Philips Airfryer
Am taiat ciupercile curatate in cuburi mari. Am lasat si coditele la prajit. Le-am calit intr-o lingura de ulei si le-am lasat pe foc pana s-a evaporat lichidul lasat de acestea, apoi am luat tigaia de pe foc.
Am curatat cartofii de coaja, i-am spalat si i-am taiat rondele sau cuburi de marime medie (aprox. 1.5 cm).
Intr-un bol incapator am pus ulei, sare si piper, apoi am pus cartofii peste ulei si am amestecat pana cand au fost cu totii acoperiti de ulei.
Cu o lingura cu gauri i-am mutat in cuva aparatului Philips Airfryer. Am pornit aparatul la 180°C pentru 5 minute. In acest timp am pregatit rulada.
Am sectionat muschiuletul pe lungime, fara sa il tai pana la capat, apoi am folosit un sucitor si l-am apasat usor pentru a-l intinde.
Am asezonat muschiuletul cu sare, piper, boia dulce si cimbru, apoi am pus ciupercile si cascavalul ras.
Apoi am rulat carnea pe lung si am legat-o cu o sfoara, dar puteti folosi si alte dispozitive speciale. In 5 minute am pus rulada de muschiulet de porc cu ciuperci langa cartofi.
Am continuat gatirea la 180°C pentru alte 20 minute. Daca muschiuletul este mai mic va fi gata in 17 minute.
Cum se face la cuptor
Pentru cuptor normal preincalziti la 180°C. Prajiti in prelabil muschiuletul in 120 g unt si 2 linguri ulei, doar pana se rumeneste la exterior pe toate partile.
Se coace 25-30 minute, in functie de gros este stratul de carne.
Aveti grija sa nu il intepati cu furculita cand il intoarceti in tigaie si il mutati in cuptor! In cuptor.
Il veti roti dupa 10 minute, ca sa se coaca si rumeneasca uniform.
Servire
Cand timpul s-a terminat am scos cartofii si friptura frumos rumenita si am indepartat sfoara cu care am legat carnea.
Am pus cartofii si friptura pe un platou, am taiat prima felie doar pentru a va arata cat de frageda este carnea si cat de bine arata ciupercile.
Carnea este usor rozalie, nici prea gatita, dar nici in sange, suculenta si tare gustoasa.
Si toate merg atat de bine impreuna!
Sper din suflet ca veti incerca reteta aceasta.
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.