fbpx

RETETE RECENTE

Rulada din muschiulet de porc cu ciuperci la Philips Airfryer

December 3, 2019 | CATEGORIA

Rulada din muschiulet de porc cu ciuperci este o friptura delicioasa, cu carne frageda, suculenta, care se topeste in gura si umplutura savuroasa.

Este una retetele cele mai simple de muschiulet de porc, ce se pregateste foarte usor si foarte sanatos cu ajutorul unei friteuze care gateste cu aer. Este vorba despre Philips Airfryer XXL. Cu acest aparat puteti obtine fripturi delicioase, perfect prajite la exterior si fragede la interior. Tehnologia folosita de aparat face ca aerul fierbinte sa se raspandeasca constant, rapid si uniform in tot compartimentul de gatit.

Pentru a obtine aceasta rulada din muschiulet de porc cu ciuperci nu veti pierde decat 10 minute cu pregatirea si alte 25 minute pentru a astepta sa fie gata friptura si garnitura.

Nu trebuie sa va chinuiti sa prajiti muschiuletul in tigaie inainte de a fi pus in Philips AirFryer. Nu veti folosi ulei sau unt in aparat. Aparatul prajeste cu aer cald, asa ca nu exista riscul de a varsa, stropi sau oparire cu ulei incins.

Concluzia este ca economisiti timp si gatiti sanatos fara ulei. Nu-i asa ca suna bine?

De cand am primit aparatul am tot experimentat, asa ca veti putea vedea inca doua retete pregatite de mine: copanale de pui ca la KFC sau vinete coapte in stil grecesc.

Am mai facut facut snitele de pui, crochete cu branza, legume prajite, dar nu am apucat sa le fac  poze.

Rulada de muschiulet de porc cu ciuperci este o friptura perfecta atat pentru sarbatori, cat si pentru mesele in familie.

Ma gandesc la faptul ca se apropie sarbatorile si veti consuma o multime de preparate grase. Daca ne gandim la slanina, jumari si alte mezeluri de casa,  piftie, salata de boeuf si sarmalele, aceasta reteta va fi foarte potrivita in meniul vostru, caci veti pune pe masa si preparate gatite sanatos.

O sa munciti mai putin, dar veti obtine una din cele mai delicioase si mai sanatoase fripturi.

Muschiuletul de porc este carnea cea mai fina si mai buna, iar dupa gatire carnea ramane exact asa cum trebuie: usor rozalie, frageda si suculenta. Nu am folosit ingrediente complicate.

Daca vreti sa va inspirati si sa gatiti si alte retete cu muschiulet de porc va las link aici catre retetele adunate intr-o singura postare. Unele dintre acestea pot fi gatite cu Philips Airfryer.

Este foarte important sa nu confundati muchiuletul de porc cu alt tip de carne de porc (pulpa sau spata). Acestea au carnea mai tare si necesita un timp de gatire mai mare.

Un alt aspect important in pregatirea acestei retete este pregatirea muschiuletului inainte de gatire. Acesta va fi taiat cu un cutit foarte ascutit, cu lama subtire pe lungime, fara sa fie sectionat pana la capat.

Il desfaceti in jumatate si il apasati cu mainile sau cu un sucitor, dar nu foarte tare. Nu il bateti cu ciocanul pentru snitele! Veti distruge fribrele acestei bucati de carne.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru rulada de muschiulet de porc cu ciuperci:

INGREDIENTE:

1 muschiulet de porc de aprox. 600 g

3 ciuperci champignon mari

1 lingura ulei

2 linguri cascaval ras

sare

piper

boia dulce

cimbru

Pentru garnitura:

2 cartofi de marime medie

2 cartofi rosii de marime medie

4 linguri ulei

sare

piper

 

PREPARARE:

Am taiat ciupercile curatate in cuburi mari. Am lasat si coditele la prajit. Le-am calit intr-o lingura de ulei si le-am lasat pe foc pana s-a evaporat lichidul lasat de acestea, apoi am luat tigaia de pe foc. Am curatat cartofii de coaja, i-am spalat si i-am taiat rondele sau cuburi de marime medie (aprox. 1.5 cm).

Intr-un bol incapator am pus ulei, sare si piper,  apoi am pus cartofii peste ulei si am amestecat pana cand au fost cu totii acoperiti de ulei.

Cu o lingura cu gauri i-am mutat in cuva aparatului Philips Airfryer. Am pornit aparatul la 180°C pentru 5 minute. In acest timp am pregatit rulada.

Am sectionat muschiuletul pe lungime, fara sa il tai pana la capat, apoi am folosit un sucitor si l-am apasat usor pentru a-l intinde. Am asezonat muschiuletul cu sare, piper, boia dulce si cimbru, apoi am pus ciupercile si cascavalul ras.

Am rulat carnea pe lung si am legat-o cu o sfoara, dar puteti folosi si alte dispozitive speciale. In 5 minute am pus rulada de muschiulet de porc cu ciuperci langa cartofi.

Am continuat gatirea la 180°C pentru alte 20 minute. Daca muschiuletul este mai mic va fi gata in 17 minute.

Cand timpul s-a terminat am scos cartofii si friptura frumos rumenita si am indepartat sfoara cu care am legat carnea.

Am pus cartofii si friptura pe un platou, am taiat prima felie doar pentru a va arata cat de frageda este carnea si cat de bine arata ciupercile.

Carnea este usor rozalie, nici prea gatita, dar nici in sange, suculenta si tare gustoasa.

Si toate merg atat de bine impreuna!

Sper din suflet ca veti incerca reteta aceasta.

Va invit sa ma urmariti si pe Instagram. 

Retete simple si gustoase gasiti si pe canalul meu de YouTube. 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *