Salata de andive cu portocale
Salata de andive cu portocale
Salata de andive cu portocale
Salata de andive cu portocale este savuroasa si aromata, dulce-acrisoara.
Merge de minune langa peste la gratar, dar o poti savura si simpla.
Andivele sunt legume cu frunze albe la baza si colorate in verde-galbui spre varf.
Frunzele sunt crocante, cu un gust amar. Cel mai bine este sa le alegi pe cele cu funze galbui.
Cu cat verdele frunzelor este mai inchis, cu atat mai amare vor fi.
Sunt folosite in mod special in salate, dar si pentru a servi diverse aperitive.
Poti adapta reteta de salata de andive cu portocale transformand-o, astfel incat sa fie de fiecare data o reteta noua.
Eu as adauga prosciutto cotto sau proscitto crud taiat fasii.
Poti folosi si barnzeturi precum parmezan, gouda sau emmentaler.
In loc de portocale poti folosi mandarine, iar nucile le poti inlocui cu migdale.
Daca vrei mai multa culoare in farfurie poti adauga si cateva frunze de baby spanac sau rucola.
Am vazut la un moment dat pe internet o reteta de andive sotate si servite cu crema de otet balsamic.
Pot fi o idee buna de garnitura langa peste la gratar.
Daca vrei sa faci si alte retete cu andive iti las mai jos cateva sugestii:
Mai multe retete de salate din bucataria internationala poti vedea aici.
Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de salata de andive cu portocale.
Ingrediente
- Pentru dressing
Instrucțiuni
- Am taiat partea de jos a andivelor, apoi fiecare andiva am taiat-o in jumatate pe lungime. In acest mod le-am desprins usor. Le-am spalat, apoi le-am pus intr-un castron cu apa si suc de lamaie. Le-am lasat 15 minute. In acest timp am feliat portocala si am indeparat coaja si partea alba de pe felii. Am pastrat sucul lasat de portocala cand am taiat-o. Fiecare felie am taiat-o in 2 bucati.
- Am pregatit dressingul amestecand toate ingredientele enumerate mai sus, apoi am tocat nucile la cutit mai mare. Am scurs andivele, le-am clatit, apoi le-am uscat si le-am pus intr-un bol. Peste acestea am pus bucatile de portocale si nucile.
- Am turnat dressingul si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Notă
Poti pastra salata cateva ore in frigider. Nu o lasa mai mult de 12 ore pentru ca se vor modifica atat gustul, cat si aspectul. Desi le gasesti aproape tot timpul in supermarket, sezonul acestora este din noiembrie pana in aprilie. Daca cumperi andive si nu le gatesti imediat inveleste-le in prosop de hartie, apoi le pui intr-o punga si le tii in frigider pana le gatesti.