Salata de ton cu andive si porumb sau o salata improvizata cu ce aveam la indemana prin casa. Simpla, gustoasa, usor de pregatit, asa ca retineti ideea. 😉
INGREDIENTE:
3 andive
250 g ton
2 lingurite varfuite capere in saramura
3 linguri porumb dulce
1 ceapa verde
1-2 linguri suc lamaie
2-3 linguri maioneza
sare – putina (caperele sunt sarate)
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Andivele foarte tinere nu sunt amare, dar daca avem andive cu frunze amare vom pune frunzele spalate in apa cu sare si 2 linguri otet si le lasam in jur de 30 minute. Dupa acest interval de timp ar trebui sa dispara gustul amar.
Tocam andivele (daca sunt tinute in apa le scurgem si le stergem bine, altfel vor lasa apa in castron), apoi le amestecam cu restul mingredientelor, usor, pana la omogenizare.
Putem manca imediat, dar putem pastra salata la rece cateva ore.
Pofta buna!
Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro
Comentarii