Salata de ton cu andive
Salata de ton cu andive.
Salata de ton cu andive si porumb
Am improvizat aceasta salata cu ce aveam la indemana prin casa.
A iesit gustoasa, asa ca am vrut sa va arat si voua cat de usor se face.
Este important sa va bucurati de gustul bun al acestei salate, asa ca va las cateva sfaturi utile:
1. Taiati capatul andivelor si indepartati conul andivei (arata ca cel de la varza), apoi desprindeti frunzele usor.
2. Alegeti doar andive cu varful galbui. Cele verzi sunt amare.
3. Puneti andivele in apa cu lamaie (sau otet) timp de 30 minute, apoi le clatiti si le folositi.
Daca vreti sa ii dati o prezentare mai frumoasa puteti pastra cateva frunze mai mari in care puneti salata.
Vor arata ca niste barcute.
INGREDIENTE:
3 andive
250 g ton
2 lingurite varfuite capere in saramura
3 linguri porumb dulce
1 ceapa verde
1-2 linguri suc lamaie sau otet
2-3 linguri maioneza
sare – putina (caperele sunt sarate)
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Andivele foarte tinere, cu varful galbui, nu sunt amare, dar daca avem andive cu frunze amare vom pune frunzele spalate in apa cu sare si 2 linguri suc de lamaie sau otet si le lasam in jur de 30 minute. Dupa acest interval de timp ar trebui sa dispara gustul amar.
Tocam andivele (daca sunt tinute in apa le scurgem si le stergem bine, altfel vor lasa apa in castron), apoi le amestecam cu restul ingredientelor, usor, pana la omogenizare.
Putem manca imediat, dar putem pastra salata la rece cateva ore.
Pofta buna!
Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro
Minunate retete,multumwsc