Blat genoise
Blat genoise. Turnam aluatul in tava si il coacem 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea sau observand daca se ridica blatul daca il apasam usor cu mana desfacuta.
Blat „genoise” este un pandispan ce poarta numele orasului Genova, foarte usor de pregatit. Faptul ca in acest blat batem ouale intregi si nu separat il face ca acesta sa devina unul din retetele preferate, caci rezultatul este garantat daca folosim corect instructiunile de mai jos:
INGREDIENTE:
(pentru un blat cu diametrul de 18-20 cm)
4 oua
1 varf cutit sare
120 g zahar
120 g faina
25 g unt topit si racit
1/2 lingurita esenta vanilie
* Daca vrem un blat de cacao scoatem 30 g faina si inlocuim cu cacao.
PREPARARE:
Preincalzim cuptorul la 180°C, apoi punem o oala cu apa la fiert. Punem ouale intregi intr-un bol ce va putea fi pus la baine marie, apoi le amestecam cu un praf de sare. Adaugam zaharul si amestecam viguros, cat de repede putem.
Mutam bolul in oala cu apa pusa pe foc si continuam sa amestecam ouale pana isi tripleza volumul si devin ca crema spumoasa. Putem folosi un mixer. Avem grija ca ouale sa nu se incalzeasca prea tare (max 50°C), altfel riscam sa se coaguleze. Luam de pe foc, continuam sa mixam (sau amestecam foarte rapid cu un tel), adaugand untul topit si racit si esenta de vanilie. Incorporam treptat faina, amestecand foarte usor, de jos in sus, cu o lingura sau o spatula.
Turnam aluatul in tava si il coacem 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea sau observand daca se ridica blatul daca il apasam usor cu mana desfacuta.
Il lasam sa se raceasca primele 10 minute in tava, apoi il scoatem si il lasam pe un gratar.
Il putem felia pentru a pregati tortul dupa minim 6 ore. Il insiropam usor, cu sirop aromat in functie de compozitia cremei.
Spor la pregatit tort cu blat genoise!
Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro